4 roky Minicraftu! • Minicraft.cz



saffers
Majitel

5318 postů
7494 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 5 let

Zdravím, dnes je 29. května a to jsou přesně 4 roky od založení serveru. Jako i minulé roky, v tomto příspěvku vám přinesu takový souhrn, co se za tu dobu událo. Jelikož na fóru již máme sepsané předchozí roky, zde shrnu jen dění od posledního příspěvku k oslavě 3 let existence serveru.

Příspěvek ke 2 rokům najdete tady, ke 3 rokům zase tady.

Minulý příspěvek skončil u 29. května 2017, a protože se na konci května nic zásadního neudálo, začnu rovnou s červnem.

Červen

V červnu jsme spustili build event na téma léto. Do eventu se zapojilo mnoho hráčů (http://www.minicraft.cz/forum/view_topic/?tid=3616), při vyhodnocování staveb jsme měli opravdu co dělat. Výherní stavby byly nakonec opravdu famózní, přesvědčit se můžete sami (http://www.minicraft.cz/forum/view_topic/?tid=4056). Ještě doplním, že se hrálo opravdu o hodnotné ceny, mimo jiné o slevové kupóny do eshopu se kterým jsme v tu dobu nově uzavřeli spolupráci. Mimo jiné jsme si založili oficiální Instagram účet, kde nás můžete sledovat a pravidelně tam přidáváme obrázky s novinkami ze serveru (http://instagram.com/minicraft.cz/). V tomto měsíci proběhla větší aktualizace systému kamarádů, velká aktualizace minihry Murder, která je mimochodem na serveru pořád. Dále byla přidána spousta hlav do menu na Creative serverech, začali jsme aktualizovávat první servery na verzi 1.12 a přidali jsme novou funkci, kdy při napsání sprostého slova do chatu je hráč automaticky umlčen.

Stavba hráče @iZ3phy_, který získal 1. místo

 

Červenec

Dále jsme pokračovali v aktualizacích na verzi 1.12. Díky tomu se objevila spousta chyb, které bylo potřeba opravit. Mezi největší novinky měsíce určitě patří možnost změny skinu. Do té doby bylo nutné mít koupený originální Minecraft nebo použít jméno hráče s originálním účtem. Nyní si stačí požadovaný skin vybrat na skin serveru. Také jsme přidali spoustu map na minihry GunGame, Murder a Parkour a kompletně přepracovali zobrazování statistik v profilu na hlavním lobby. Objevila se i jedna aféra – na Survival serveru hráči začali stavět velkoplošné nevhodné obrázky z bloků, aby si mohli vystavit mapy s daným obrázkem.

Mapa Sheeps na minihře SheepWarfare

 

Srpen

Měsíc srpen byl novinkami opravdu nabitý. Jelikož vyšla nová verze Minecraftu – 1.12.1, měli jsme co dělat, abychom stihli všechny servery aktualizovat. K tomu jsme změnili hlavní lobby, kdy poprvé šlo o koncept „ostrov uprostřed oceánu“ jako hlavní lobby. Dále jsme změnili spawn na FunCreative a přidali novinku – hráči si mohou změnit barvu nebe. Na výběr mají z klasického, červeného, žlutého a tmavého. Možnost změny barvy nebe se může hodit například na tématické screenshoty. Aby těch map nebylo málo, změnili jsme mapu na KitPvP a přidali opravdu spoustu map na minihru Parkour – něco okolo 20 map! Z menších vylepšení došlo na přidané označování v chatu, kdy po napsání herního nicku hráče do chatu se danému hráči objeví upozornění, dále knížky s informacemi na lobby miniher a informaci o stavu vypékání u pecí.

Nové hlavní lobby

 

Září

Mojang se nám chtěl pravděpodobně opět pomstít, a tak vydal další verzi Minecraftu 1.12.2. Nezbylo nám nic jiného než aktualizovat. Jinak jsme přidávali spíše menší novinky, jmenovitě třeba zobrazování CPS a počet zabití v daný den na PvP minihry, nové mapy na Murder, EggWars nebo přihlašovacím serveru, nové skiny a předpřipravé stavby na BuildCreative a dále. Největší novinkou bylo spuštění webového Store, kde je možné nakupovat hodnosti nebo coiny prostřednictvím PayPalu nebo platební karty.

Mapa Camping na minihře Murder

 

Říjen

V říjnu jsme o to více zamakali, abychom mohli zveřejnit rovnou dvě velké novinky – minihru Quake a survivalový mód Castaway. Quake se bohužel moc neuchytil, proto jsme ho po několika měsících zase odebrali. Jednalo se o minihru, kde proti sobě hrají hráči s motyčkami, které střílejí „paprsky“. Vždy stačila jedna trefa pro zabití. Herní mód Castaway už vyplývá z názvu – objevíš se se svou lodí jako trosečník na ostrově a tvým úkolem je posbírat dostatek surovin pro přežití. Mnoho hráčů si ze svého malého ostrůvku dokázali vytvořit doslova impérium. Pokračovali jsme obměňováním map na minihrách a na konci měsíce jsme zveřejnili Halloweenskou minihru. Hráči byli přeměněni na zombie, kostlivce nebo čarodějnice a proti sobě bojovali. 

Halloween minihra

 

Listopad

Jak to už bývá, po nabitém měsíci přichází dolaďování. Z toho důvodu většina novinek nemá „wow“ efekt jako ty předchozí, přesto to neznamená, že bychom nic nedělali. Proběhl velký update hádanky – matematické příklady a další drobnosti, hromada Parkour map, předpřipravené stavby na BuildCreative nebo poměrně zásadní vylepšení pro hráče na BuildCreative – WorldEdit byl výrazně zrychlen. Od té doby nemusí čekat třeba i půl hodiny na postavení obrovské stavby. Abychom neodpočívali, všechny možné služby pro načítání skinů trpěly obrovskými výpadky a tak bylo potřebné načítání skinů řešit jinak. Přišlo na řadu lokální ukládání již načtených skinů. Bohužel na to ale doplatili hráči s originální hrou, kteří si změnili skin a museli několik dní čekat na změnu ve hře. Na konci měsíce došlo na Vánoční build event, to aby Ježíšek Minicraft stihl dodat dárky pod správné stromky ještě před Vánocemi.

Spawn na herním módu Castaway

 

Prosinec

S blížícími Vánocemi se nám začal server schovávat do sněhu a vánočních stromečků. Mapy upravené do Vánoční pohody byly snad po celém serveru. Přišla na řadu i minihra GrinchSimulator, kde se hráči přeměnili na skřítky Vánoc a měli za úkol „nakrást“ co nejvíce dárků, samozřejmě vyhrál ten nejúspěšnější. Dále jsme přidali Herní konzoli nebo několik Parkour map – opravdu jich není nikdy dost. Na SkyBlock se po dlouhé době vrátil nether, brzdila ho dlouho chyba po aktualizaci na verzi 1.12. Na Štědrý den a Silvestr si hráči mohli vybrat speciální kity s pamětními předměty, případně je využít podle své libosti. Problém se skiny opět nepolevil, vystřídali jsme pravděpodobně všechny možnosti jak udržet skiny použitelné.

Nové Vánoční lobby

Pokračování je zde.






E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva



saffers
Majitel

5318 postů
7494 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 5 let

Leden

V lednu jsme přešli z upraveného hlavního lobby do zimního stylu rovnou na kompletně nové – postavil ho @RandomJmeno a je na serveru i v době psaní tohoto příspěvku. Velkou změnou prošly také efekty, od té doby se nastavení efektů na jedom serveru automaticky přenese na zbytek serveru a hlavně mnoho efektů přibylo. Z obecných novinek zase zmíním přidávání Parkour nebo Murder map, případně předpřipravených staveb na BuildCreative a zobrazování počtu zabití u meče na PvP. Také jsme na FunCreative přidali psaní smajlíků do chatu – je však zapotřebí speciální resource pack. Na závěr tohoto měsíce jsme ještě přidali Technic Survival, značky v chatu a minihru Battlegrounds, kterou jsme následně kvůli chybě po několika dnech odebrali kvůli závažné chybě. Minihru bylo potřeba kompletně předělat.

Další nová mapa na hlavním lobby, tentokrát od @RandomJmeno

 

Únor

Došlo na další novou minihru, která se u nás dlouho neohřála – Switcher. Prvních několik týdnů byla poměrně oblíbená, pak ale zájem úplně opadl. Pro ty, co ji vůbec nehráli; v minihře se střídalo několik jednoduchých mikroher – závodění s prasaty, střílení lukem, ubíjení netopýrů a podobně. Na Technic Survival byl přidán doplněk Exotic Garden, který umožňuje pěstovat ovoce, vytvářet džusy a dále. Změnili jsme waiting lobby na minihrách, přidalo se pár map na minihře Dropper a zvýšili se odměny za správnou odpověď v hádance. Administrátoři mají také jednodušší řešení problémů, začali jsme zálohovat změny v inventářích na survival serverech.

Jedna z mikroher ve Switcheru

 

Březen

Nějakou záhadou byl březen podobně akční jako únor. Přidali jsme minihru PvP Trainer, kde proti sobě bojovali pokud možno stejně silní soupeři, soupeř se automaticky vybral podle „ranku“ hráče. K tomu jsme přidali nové itemy do obchodu na PvP, pár předpřipravených staveb na BuildCreative, vylepšila se práce Farmář na Survival serverech – do té doby se nejednalo o moc „lukrativní“ práci. Spousta hráčů ale pořád preferuje Horníka nebo Dřevorubce. Došlo i na redesign soukromých zpráv, aby byly v celém chatu snadno rozpoznatelné a bylo jednodušší odpovědět. Zablokovali jsme možnost registrace s jednoduchými hesly jako „1234“ nebo „heslo“, jelikož se nám od hráčů hromadily stížnosti kvůli ukradeným účtům. Na konci měsíce jsme slavili Velikonoce, proto se přebarvilo hlavní lobby a hráči si mohli zahrát Velikonoční minihru. Ještě byl přidán příkaz /helpop, aby hráči nemuseli své dotazy na adminy psát do reportů.

Velikonoční minihra






E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva



saffers
Majitel

5318 postů
7494 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 5 let

Duben

Vrátila se zpět minihra Battlegrounds ve zcela předělané podobě a to i včetně zaměřování u zbraní. Když už jsem u těch nových miniher – hráči si mohli nově zahrát SuperBedwars, kde oproti běžným BedWars šlo například vylepšovat generátory nebo zkoušet štěstí v Lucky blocích. Minulý čas je na místě, minihra nám vydržela přibližně měsíc. Na Survival servery jsme přidali Market pro sjednocení hráčských obchodů na jedno místo, možnost směňovat coiny za dollary také na survival servery, indikátor zranění na vybrané PvP servery a několik Parkour map. Mnoho hráčů již určitě využilo zálohování parcel na BuildCreative i FunCreative, přidání oprávnění ke stavění nějakému škodolibému hráči už je nemusí tolik mrzet. Na poslední den jsme si připravili čarodějnickou minihru WitchGame.

Minihra Battlegrounds

 

Květen

A už jsem u posledního měsíce toho přehledu. Vzhledem ke třem napěchovaným měsícům novinkami je tento o něco méně zajímavý. Šlo zase hlavně o menší vylepšení; treecapitator na Survival serverech pro zjednodušení těžení stromků, PvP arénu na FunCreative, aby si hráči mohli vyzkoušet různé kombinace výzbroje a taktik bez obav o ztrátu předmětů. Také jsme přidali celou kategorii itemů v ochodech na survival serverech – kategorie Redstone. Abych se vrátil k těm novinkám; hráči mohou používat klávesu Tab při psaní příkazu k systému kamarádů pro jednodušší nalezení přidaného kamaráda, na survival serverech opět cykluje noc a den a Sponzoři++ si mohou užívat WorldEdit i na Skyblocku, samozřejně musí mít v inventáři bloky, které budou pokládat. Před pár dny došlo i na kompletní redesign menu – bylo přehledně rozděleno na minihry a herní módy survival a creative.

Nová mapa na minihře SkyPvP

 

Teď už vidím, že příspěvek nebude o nic kratší oproti tomu před rokem, proto ho nebudu zbytečně natahovat.

Chtěl bych opět poděkovat všem hráčům, kteří tu s námi vydrželi. Dále adminům, kteří museli poslouchat občas i hodně otravné dotazy a celkově všem, kteří se na rozvoji Minicraftu podíleli. Doufám, že příští konec května budu zase moci vzpomínat na to, co se všechno za ten rok událo.

Díky všem :) 

 

Jako vždy oslava neskončí jen u tohoto příspěvku, ale odměníme se vám i ve hře. Více informací se dozvíte v dalším příspěvku.






E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva



Honza0406
Sponzor

19 postů
2 reputace

IGN: Honza0406
Od Honza0406 » přes 5 let

A kdy bude další příspěvek?








adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 5 let

Super :)

Už tu budu za chvilku 2 roky (10/2016)

 

a ta redstone kategorie moje práce - můj návrh :D

 

//edit:

No jooo označování v chatu, někoho to štve někdo to miluje hold je to tady tak se to musí vydržet :D






Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇


abosh3lan4evers
VIP

35 postů
1 reputace

IGN: abosh3lan4evers
Od abosh3lan4evers » přes 5 let

Zdravím,

rád bych pogratuloval k čtvrtému výročí tohoto serveru. Jen jsem chtěl říci, že si užívám hraní na tomhle serveru a doufám, že to takhle bude pokračovat.

Gratuluji,

abosh3lan4evers






(vtip je velmi rasistický čtěte jen když vás nezabolí)

 

 

Můj humor je tak černý že sbírá hedvábí.