2 roky Minicraftu! • Minicraft.cz



saffers
Majitel

5331 postů
7506 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 8 let

Zdravím, dnes to jsou přesně 2 roky od založení Minicraftu. Za tu dobu se toho na serveru hodně změnilo (k lepšímu).

Server začínal v dobách 1.7.9, což byl takový největší rozmach minigames serverů, takže jsme se na ně zaměřovali taky.

Nejsem na žádné slohovky :D, takže tady nebudu rozepisovat svoje pocity apod. na několik stránek, ale pouze jen takový přehled, co se na serveru za tu dobu událo a změnilo. Raději sem dám více screenshotů.

Začínali jsme jako jeden spigot server, na kterém běželo všechno včetně Survivalu a obsáhlého počtu miniher, takže jakmile se na serveru objevilo více než 30 hráčů, nedostatek výkonu se začal projevovat. Takto to pokračovalo do ledna 2015, kdy jsme si pořídili bungeecord a Survival jsme přesunuli na oddělený server. Tímto se hlavní lagy odstranily.

Takto server běžel cca 4 měsíce, občas přibyla nějaká ta minihra nebo mapa, ale nic se nijak závratně neměnilo. Vše jen pozvolna. Také počet hráčů se držel pořád kolem 20-ti.

V květnu 2015 jsme přidali minihru LuckyWars. První den byly 3 arény, každá pro 4 hráče, nikdo nečekal, že naprosto celý den budou všechny arény plné. 

Nová minihra LuckyWars (květen 2015)

Tím začala první fáze zvyšování počtu hráčů na serveru. V červnu jsme mívali kolem 30-ti a v červenci poprvé přesáhli 50. Další fáze nastala na konci srpna, kdy jsme každým dnem trhali rekordy. Ještě před koncem měsíce jsme přesáhli stovku. Tento měsíc jsme také kompletně změnili lobby a implementovali globální coins systém (do té doby byly coiny na každé minihře oddělené). Proběhl kompletní update webu do podobné podoby, jako dnes.

červen 2015

Nové lobby (srpen 2015)

Září se neslo v duchu optimalizací a menších změn, proběhl velký update PvP do podobné podoby, jako je známé dnes a padly nějaké ty rekordy v počtu hráčů na serveru.

V říjnu zas proběhlo o to víc změn, přidali jsme BuildCreative (v té době pouze jako Creative, Fun v té době ještě nebyl), který se těšil velkému úspěchu; hlavně WorldEdit pro všechny a obrovské parcely, ale měli jsme časté problémy s pády serveru. Také jsme přidali minihru Evolution a na konci měsíce proběhl Halloween update, včetně minihry. Zase padl nějaký ten rekord, konkrétně jsme se blížili k 200 hráčům online.

Halloween update (říjen 2015)

Za listopad jsou hlavní EggWars – téměř celý den, kdy bylo přidané byl EW server plný. Arény a sloty jsme zvyšovali a přidávali prakticky každý druhý den. Tento měsíc se také vyskytla závažná chyba na bungeecord serveru, kdy se každý den náhodně přetížil a museli jsme ho restartovat. Tyto restarty se opakovaly přibližně 14 dní. Pokořili jsme hranici 300 hráčů online.

Plný server (začátek listopadu 2015)

V prosinci samozřejmě došlo k velkému vánočnímu updatu, bylo nové lobby, adventní kalendář, tématické mapy na některé minihry atp.  Také jsme přidali minihru zvanou SuperAnnihilation, která se z počátku zdála jako nesmysl, ale během pár dní se stala vcelku populární. Její unikátnost spočívala hlavně v LuckyBlokách a že všechny mapy se odehrávají na létajících ostrovech (ani jedno v té době na žádném jiném serveru nebylo). V prosinci k nám také do týmu dostal Developer Zexen, který si převzal celý vývoj této minihry. Tento měsíc jsme založili takový vedlejší vanilla server pro originální účty, sice se mu moc popularity nedostalo, ale běží dodnes. Také jsme dosáhli magické hranice 500 hráčů online.

Vánoční update a plný server (prosinec 2015)

Leden byl bohatý na novinky. Přibyl FunCreative, jelikož Build se začínal plnit jak hráčmi, tak se i začala brutálně zvětšovat mapa. Také jsme přidali minihru Hide & Seek, která byla ze začátku hodně populární (v prvních dnech se na minihře objevilo i 80 hráčů online!) a také MasterBuilders, kde ze začátku byly velké problémy s počítáním času (často zpomalené nebo zrychlené). MasterBuilders nyní na serveru není, jelikož po přibližně 2 měsících o něj klesl zájem téměř úplně. Bylo přidáno ještě Call of Duty a nějaké ty blbosti na lobby jako CakeClicker, Football nebo truhly pokladů. Na konci měsíce jsme pokořili hranici 700 hráčů online.

Plný BuildCreative (leden 2016)

 

700 hráčů online! (konec ledna 2016)

 

V únoru ty novinky byly zas o něco mírnější. Šlo hlavně o přidávání map do všemožných miniher, různé optimalizace nebo přidávání statistik a seznamů nejlepších hráčů. Tento měsíc se také nesl v častých DDoS útocích na Fakahedu a jelikož jsme bungeecord měli ještě hostovaný v Hlučíně, kde mají o něco horší konektivitu, než v nynější Praze, tak to několikrát prostě spadlo. Šlo hlavně o nejaktivnější časy, takže se i jednou naprosto plný server během chvilky vyprázdnil. V půlce měsíce jsme přesáhli hranici 800 hráčů online, která od té doby doposud nebyla překonána.

800 hráčů online! (únor 2016)

29.2. vyšla verze 1.9 a tak bylo nutné aktualizovat. Aktualizace nám zabrala hodně času, takže novinek zas nebylo tolik. S touto verzí také na serveru začalo ubývat hráčů a tak jsme přestali trhat rekordy, jako doposud. Odstranili jsme nejméně hrané minihry (Call of Duty, BedWars, Bridges a MasterBuilders). Jelikož se tento měsíc slavily Velikonoce, nemohli jsme opomenout na tématické lobby a Velikonoční minihru. Byly ještě aktualizovány všechny waiting lobby do stejného stylu. Po opravdu dlouhé době jsme na Dropper přidali nové mapy a systém počítání bodů se seznamem nejlepších hráčů. Jak už bylo výše zmíněno, hlavní bylo aktualizovat servery na 1.9.

Témeř plná Velikonoční minihra (březen 2016)

V dubnu jsme pořád updatovávali na 1.9, ale už byla většina hotová. Přibylo SkyPvP a UHCrun. V dubnu také proběhl snad největší update EggWars – nové mapy a itemy nebo možnost si zvolit PvP mód. Právě možnost si zvolit PvP mód se natolik osvědčilo, že se postupně začíná objevovat u čím dál více miniher. Na lobby byly přidány poklady (cedulky), všechny zatím našli pouze 4 hráči.

Minihra SkyPvP (duben 2016)

V květnu jsme byli donuceni změnit VIP a Sponzor výhody, jelikož Mojang zavedl blokování serverů, které porušují EULU. Tím se zvedla velká nevole hráčů, kteří si hodnost zakoupili například kvůli nějakým kitům. Byla přidána Narozeninová minihra na oslavu toho, co zrovna čtete. Jednoduše jde o to, že každý musí co nejvíce rozgriefovat některé z lobby, které na serveru dříve bylo. Vyhrává samozřejmě ten neúspěšnější. Také proběhla velká aktualizace SkyWars včetně Team módu, kompletně nových map nebo obsáhlých změn v truhlách. Na BuildCreative byly přidány známé „Předpřipravené stavby“, které nyní hodně hráčům ulehčují stavění.

 

Během dalších měsíců plánujeme postupovat v přidávání nových miniher, vylepšování stávajících a dalších změn jako doposud. Také chceme přimět si zahrát na serveru zase nějaké hráče navíc, aby po těch měsících zase padl nějaký ten rekord.

 

Tímto bych chtěl poděkovat všem hráčům, minulým i stávajícím adminům, YouTuberům, kteří se často zasloužili o propagaci serveru a všem ostatním, na které jsem zapomněl.

 

Tady přidáším malý výčet statistik ze serveru (k 29.5.2016): 

  • největší počet hráčů online: 810 (19.2.2016)
  • největší počet hráčů online o půlnoci: cca 140 (1.1.2016)
  • nejhranější parkour mapa: Parkour1 (122 113)
  • počet unikátních hráčů na serveru: 298 000+
  • celkový počet nalezených pokladů (cedulek) na lobby: 39 700+
  • celkový počet coinů: 2 379 000+
  • celkový počet zničených bloků na survivalu: 30 000 000+

A také jsme se zasloužili o několik prvenství mezi servery v ČR a SR (rozhodně to nejsou všechny, pouze ty nehlavnější)

  • Dropper (květen 2014)
  • Bedwars (červen 2014)
  • Dragon Escape (červenec 2014)
  • LuckyWars (květen 2015)
  • Creative s WorldEditem (září 2015)
  • Evolution (říjen 2015)
  • Annihilation s Luckybloky a na létajících ostrovech (listopad 2015)
  • EggWars (listopad 2015)
  • SkyPvP (duben 2016)
  • Team SkyWars (květen 2016)





E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva



RandomJmeno
Sponzor++

2198 postů
1135 reputace

IGN: RandomJmeno
Od RandomJmeno » přes 8 let

Hodně důležitých momentů tam chybí, ale to by zas nebyl měsíc na 5 řádků :D

Hodím sem nějaký videa, aby bylo vidět, jak se server v průběhu času vyvíjel :)

Ještě upozorním, že většina informací ve videích bude často neaktuální.

 

Červen 2014 - Jirka'sGaming (recenze) - video 4 dny po spuštění serveru :D

 

 

Červen 2014 - Vendali & Sajmon (minihra The Dropper)

 

 

Srpen 2014 - PromiX (minihry KitBattle a One in the battle)

 

 

Listopad 2014 - DefistCZ (minihra Trapdoor Spleef)

 

 

Červenec 2015 - Flury (minihra Infected)

 

 

Prosinec 2015 - N3roGames (minihra LuckyWars)

 

 

Prosinec 2015 - Vendali, Rasmusak & OlysFun (minihra EggWars)

 

 

Duben 2016 - Tomas Skill (minihra SkyPvP)

 

 

Květen 2016 - Tomas Skill (minihra Team SkyWars)






Email: randomjmeno@minicraft.cz

Moje fakty o Minicraftu

Můj YouTube kanál

Můj Twitch

Můj Instagram



ZelenáTráva
VIP

274 postů
10 reputace

IGN: Lukaskastyl
Od ZelenáTráva » přes 8 let

@Dudu_Man chtel si spiš napsat (minihra infected) :D






Na co koukáš?😃

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nic tady není.🙄



Ceonejlep
Hráč

198 postů
10 reputace

IGN: lolakova123
Od Ceonejlep » přes 8 let

souhlas, máš tam (minira Infected) ;)








MrFilip_CZE
Sponzor

695 postů
142 reputace

IGN: MrFilip_CZE
Od MrFilip_CZE » přes 7 let

@saffers čtu to zpětně, ale zapomněl jsi na bod že Dudu_man si zmněnil nick na RandomJmeno. Mimochodem jsou už ty cedulky i na novém lobby?

Předem děkuji za odpověď MFCZE






Děkuji Sponzor MrFilip_CZE


Moje stránky: https://www.mrfilip.gq/​


Můj email: mrfilipcze@minicraft.cz


Můj discord: https://discord.gg/X2BrQN2


sfi2pWH.png



FrozenGame
Sponzor

105 postů
11 reputace

IGN: FrozenGame
Od FrozenGame » přes 7 let

@MrFilip_CZE ne,nejsou








Ceonejlep
Hráč

198 postů
10 reputace

IGN: lolakova123
Od Ceonejlep » přes 7 let

Koho zajímá, jak web vypadal dříve, najdete ho na https://web.archive.org/web/20150223140457/http://www.minicraft.cz/

 

PS: žádná reklama!








Adam653
Sponzor++

909 postů
668 reputace

IGN: Adam653
Od Adam653 » přes 7 let

Ach ten náš Minicraft!

Ten server na který se těším vždy a vždy budu!

Oslavme takto jeho 2 roky! 

A také přeji A-teamu a celému serveru krásné chvíle strávené na Minicraftu!






⬐          ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶          ⬎

➳                      𝓟𝓻𝓸𝓯𝓲𝓵

➳   𝓔𝓶𝓪𝓲𝓵 : 𝚊𝚍𝚊𝚖𝟼𝟻𝟹@𝚖𝚒𝚗𝚒𝚌𝚛𝚊𝚏𝚝.𝚌𝚣

⬑           ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶         ⬎

 



adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 5 let

jn, Ach ten náš Minicraft 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍v

Navždy v našich srdcích 😍






Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇