Mute • Minicraft.cz



SquiffyBia
Hráč

31 postů
45 reputace

IGN: TrippyBia
Od SquiffyBia » přes 3 let

//Mimo téma

 






                                                                                lmao mit tak nudny zivot-



Figiopus
Sponzor++

7 postů
17 reputace

IGN: Figiopus
Od Figiopus » přes 3 let

Teda, já se vyjádřím jen skromě a pochopitelně.
1. Výhrůžky smrtí nebyli žádný.
2. Ten "nacismus" se projevuje jako jak?
3. Pomluvu člena ATeamu bych rád viděl, to samý ty "urážky AT". (ale kritika je urážka, známe to :) )
Pak samořejmě nechápu, proč vytahuješ Biuš zrovna pochybení irie, která v AT není, zatímco sama děláš takový s prominutím kraviny. Od začátku jde o to, že si to měla řešit dřív, to byl problém na který irie poukazovala. Taky bys mohla zmínit, jak LaylatheDragon urážela inteligenci lidí na BC a možná ROxie započítat víc urážek, když konstatně urážela 5 lidí najednou, ale to drbu, ty tresty jsou stejně tak vtipný jako ty tvoje kecy.

Závěrem, jsem zklamanej, smutnej, a nechápu proč si z toho nemůžeš Biuš třeba přinést trochu ponaučení pro sebe, ale je to opravdu smutný. Kdo ví, třeba jednoho krásného dne vytáhnou všichni členové ATeamu BP v tu chvíli, kdy trestat měli.








TheBigPlongo
Hráč

4 postů
13 reputace

IGN: TheBigPlongo
Od TheBigPlongo » přes 3 let

Ach, to bude zase zábavy...

tedy, mě osobně to vtipné nepříjde, protože si myslím, že utrhání na cti bez důvodu je prohřešek který by se měl tvrdě trestat, ale zase - bez humoru bych buďto dávno zabil sebe, nebo všechny okolo. Pointa této děsivé věty - snažím se to brát s humorem, ale tohle musím říct:

Obvinění vůči mé osobě jsem ochoten obhájit - za vulgaritu jsem dostal zasloužený mute a jsem za něj vděčný; ukazuje totiž, že AT alespoň někdy pracuje tak, jak má. Urážky AT a hráče - toto je můj osobní názor. Nikomu se ho nesnažím vnucovat, ale listina lidských práv (konkrétně bod 19) říká, že každý člověk má právo na názor, tedy nevím, proč je ten můj zrovna špatný. Zapojení se do hádky - možnost zapojit se do diskuze bych měl mít taky díky základním lidským právům.

Nyní k té "nejzábavnější" věci - vyhrožování smrtí:

K tomuto se můžu vyjádřit pouze tak, že je to směšné - smrtí jsem nikomu nevyhrožoval (tedy, pokud si nemyslíte, že pár hodin na pranýři může být smrtelný trest - v tom případě bych vám doporučil studii historie, konkrétně středověkých trestů). Jediné, kde by mohlo dojít k nedorozumnění kvůli formulaci a ne kvůli nevzdělanosti byla věta "Pod to se klidně podepíšů - jak pod výhodu psaní o vraždách, tak pod ten koncentrák"

Všichni, kteří mě znají (což se dá uplatnit tak na max. 5 lidí), vědí, že mám problém rychle formulovat věty (což má souvislost s jistým traumatem z dětství, o které tu ale nejde). To, co jsem chtěl říct, je že souhlasím s tím, že o vraždách se dá květnatě a sáhodlouze diskutovat, a s tím, že v Osvětimi bylo zvykem, že když někdo utekl, tak že se 10 lidí poslalo do bunkru, kde je zamkli a nechali zemřít hlady.

Shrnutí - nikomu jsem nevyhrožoval smrtí. Kdo to bude tvrdit, tak bohužel nemá pravdu a měl by přestat špinit mé jméno. Za kritiku ostatních se nestydím, ale vyhrožování smrtí je vážná věc a nechci s ní mít nic společného.

Čekám na jakýsi oficiální pardon.

 

TomasinoDaFug, též známý jako TheBigPlongo

Poznámka k listině lidkých práv a svobod: Je pravda, že bod 23 říká, že každý člověk má právo na čest. Vystává pak pouze otázka, zda-li se to dá aplikovat na člověka, který se této cti sám zbaví svým chováním.

Edit 1: Právo na čest zmiňuje bod 23.








irie
Sponzor

112 postů
122 reputace

IGN: irie
Od irie » přes 3 let

Zdravím,

budem tentokrát písať len za seba, ostatní sa k tomu môžu vyjadriť sami. 

(Ak by to stále niekomu nedošlo, ako už som povedala - šlo mi prevažne o všeobecný problém, čo sa týka AT, nie konkrétne môj mute.) Komukoľvek, kto bol pri celom incidentne prítomný dojde, že čokoľvek, čo som písala nebolo mierené vážne, prevažne ironicky. Keby aj nie (nech to znie ako hnusne chce), naozaj si myslíš, že by mi záležalo na nejakom podobnom treste na serveri, kde už v podstate nehrám, natoľko, že by som sa obťažovala to takto riešiť? Keby šlo len o mňa, nepovedala by som k tomu ani slovo. Oháňaš sa tu tým, čo som napísala rafabirdsovi, no po tom, čo som niekoľkokrát bola svedkom pomerne slepej a obmedzenej "spravodlivosti" viacerých členov AT mi bolo jasné, že ak to schytá on, tak aj my ostatní, ktorí sme k tomu čokoľvek dodali.

Tiež netuším, o akom presne vynášaní hovoríš. Ja som so svojimi morálnymi zásadami plne v poriadku a nemám problém si priznať chybu, ak ju naozaj spravím. Za akúkoľvek kritku, založenú na pravde, som práve naopak rada. 

Rada by som sa chytila aj toho tvojho údajného urážania členov AT. Kde presne ti kto konkretizoval meno? Skonštatované bolo len to, že si viacerí z nich zaslúžia úctu a čo robia, robia poriadne, niektorí ale bohužiaľ evidentne v AT - už len kvôli svojmu správaniu voči ostatným hráčom - nemajú čo hľadať. To bol ostatne jeden z hlavných dôvodov, prečo už medzi vami tiež nie som. Vidieť priamo "z vnútra", čo niektorí robia bolo na mňa už príliš (ak by sa chcel niekto ohrádzať, netvrdím, že som bola ako moderátor dokonalá. Každý robíme chyby, je to normálne. Poukazujem len na to, že osoby s istými povahovými črtmi naozaj v takejto funkcii nemajú čo robiť). Nechcela som to tak prezentovať (ako dôvod môjho odchodu som udávala nedostatok času) a kohokoľvek zhadzovať, ale pravda bude v tomto prípade asi lepšia. Rovnako ako viacerí hráči tiež nemienim brať ako "autoritu" niekoho, koho morálka je zjavne trochu mimo a dokáže sa len oháňať svojim postavením, ani do podobnej skupiny ľudí patriť. Mnohí z vás sú skvelí, či už ako ľudia, alebo ako niekto s väčšími právami a zodpovednosťou, no tých pár nemenovaných to bohužiaľ kazí (ak by to niekomu stále nedošlo, opäť na nikoho neukazujem prstom, len dúfam, že sa dané osoby trochu spamätajú v záujme ich aj celého serveru).

To je za mňa všetko, nemienim sa ďalej hádať a robiť zbytočné problémy. Ako som už povedala, Bia, proti tebe osobne nič nemám, aj keď to tak zo začiatku mohlo vyzerať. Trochu mi došla trpezlivosť a pár vecí som napísala o trochu prudšie, než som zrejme mala a za to by som sa ti chcela ospravedlniť. 

Len také posledné rýpnutie pre istých členov AT, ktorí budú vedieť, že ide o nich. Poznámky o tom, že ste zo mňa sklamaní, z môjho správania a postoja k celej veci  ako bývalej moderátorky sú trochu nemiestne. Keď už nič iné, aspoň vidíte, čo ste medzi seba zobrali. Nie je to snáď dostačujúci dôkaz k tomu, že v AT takýchto a podstatne horších  ľudí môže byť viac? Nemala som pocit, že by ste proti mne poväčšine niečo mali, no nie som jediná, ktorá dokáže upraviť svoje správanie, vyjadrovanie a niečo dlhšiu dobu predstierať. Dala som vám námet na zamyslenie, čo už s tým spravíte je vaša vec. 

 

S pozdravom, Irie








TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

IGN: TomasC
Od TomasC » přes 3 let

Zdravim,

projel jsem si vaše logy z toho dne 6.dubna na BuildCreativu od doby kdy měla hádka nastat a současně se omlouvám za tak pozdní odpověd. Z jedné zprvu velké diskuze se náhle stala hádka mezi odpurci a příznivci AT. Když vám náhle do diskuze vstoupila hráčka, že nesouhlasí s vašimi výroky, začali jste ji shazovat a šli jste proti ní dostí agresivně, jak kdyby vám šlo o život. Pýcha a velké ego hrálo u vás tak velkou roli, že místo dosavadní kritiky, jste šli proti hráčce. Místo abyste ji přijmuli do diskuze a snažili se vidět i pohled z jiné prespektivy, jako by to mělo být u každé kritiky, tak jste brali jen svá slova za svaté a z hráčky dělaly nějakou věc co by neměla ani existovat. Vyháněli jste ji ze serveru, jak kdyby svoboda slova a pravda měla být jen a pouze vaše nikoliv jiného. Takhle jestli podle vás má vypadat správné zacházení a kritika, tak si nejprve nastudujte co to kritika je nebo si dělejte izolované skupinky kde budete krály a kralovnami. Globální chat je pro všechny a není důvod potlačovat jiné názory. Hráčka samozřejmě přilévala olej do ohně i menšími urážkami a tím se i více rozmáhala hádka, tedy téže bere část viny, a proto byla taky potrestána.

Dále tu všichni z potrestané skupinky maj silnou námitku, že AT nepodchytil hádku. Proč by vám měl AT podchytávat hádku mězi příznivci a odpůrci AT ? Však jste snad lidi co si uvědomují smyslu použitých výrazů a slov. Co bychom vám měli s prominutím utírat každou slinu co vypustíte. Někdo z vás odpůrců tam v logu psali, že AT je nečestný hájí si jen svojí dokonalost, ale momentálně se tu sami představujete jako "dokonalé" osůbky co akorát shazují vaší vinu na někoho jiného (My udělali hádku, ale VY za tu hádku můžete). Však je to z vaší strany dost "trapné" vůči nám. Tedy nepřipadá vůbec k úvahu, aby AT bral nějakou odpovědnost, že si dvě skupiny vytvoří hádku a my za to máme pykat. Akorát poukazuje o vaši nevyzrálé tendenci nepřijímat svou zodpovědnost za vaše výroky a raději se o zbytečném tématu budete hádat. Dále jen pro uvážení, kdyby vám AT podchytilo hádku, jak víte, že byste v ní nepokračovali nebo se na člena AT skupinově nevrhnuli ? Očividně bylo zřejmé, že "kdo chce psá bíti, hůl si najde" a byli jste dosti rozjetí ve vaší společný kritice. Navíc kritika AT je povolená a kdyby člen AT vám na začátku řekl, ať toho necháte, tak byste akorát hned tvrdili, že vám AT potlačuje svobodu slova, "momentálně nic neděláme nečestného" nebo byste ho pravděpodobně hned ztrapňovali dalšími výroky, což je i pravda, že neděláte nic proti pravidlům a jen společně diskutujete. Hádka se z toho stala až když do toho vstoupila protistrana, což se v tu chvíli stává i věcí AT a podle logu člen AT přišel a hádku potlačil, tedy na BC zavládla zase harmonie a klid. Tedy nevidím že by nějak strana AT "nic" neudělala a ponechala tento průběh hádky bez odezvy. Všichni z vás znají dostatečně pravidla a podle všeho co jste byli schopni říci, jste si trest v podobě mute někteří z vás zasloužili.

ttt

Toto jsou části z logu během hádky, kde vás shledávám vinným. Ať je to agrese, vyhrožování nebo úrážky. Jedinou polemizaci nad chybným rozhodnutím byla hráč(ka) LaylatheDragoncz a hráč sniper339. Oba sice kritizovali své protistrany, ale našel se nějaký výrok, který nebyl úplně košér nebo působil agresivně. Přesto plný trest shledávám pro vás dva zbytečným. Sice nesouhlasím s tvým příspěvkem sniper339, kdy jste určitě neakceptovali její názor a už ze začátku ji zesměnovali. Popravdě ani jedna strana nepřijmula protichůdný názor, jen vaše skupinka odporu to posunula ještě o lvl výš. Přesto přijměte omluvu za rychlé a zbrklé jednání AT, které vyhodnotilo situaci o tolika lidech chybně. Přesto neberu, že by se z toho měl dělat nějaký případ století.

Když už ses s tou kritikou na svojí osobu nabídla, tak ti zkusím taky jednu konstruktivní sepsat. Sama si trestala tyto věci a potlačovala hádky. Myslím, že tys už byla v AT, kdy se řešil rafael a jeho koncept k nacismu. Teďkon to sama přijímáš a tvoříš věci, které i sama si ve StaffChatu odsuzovala. Viděla si z pohledu AT i drzost hráčů. Někdy i obtížné situace kdy si hráči z AT dělali spíše otroky, například při navrácení staveb nebo věcí aniž by na ně měli nárok. Sama sis s námi ve StaffChatu povídala a nejednou ignorovala nějaký report nebo dotaz. Podložené důkazy to nemám, stejně jako ty nějakou část tvých výroků, ale je to určitá část harmonie v AT. Dlouho jsem nezažil hádku v AT nebo nějaké tvrdé spory, což je jeden z bodů pro zdravý AT. Dotazy i reporty se dost aktivně řešily a nemyslim si že bys mohla na féra jen tak tvrdil, že se v AT nic nedělá nebo se vše potlačí ve prospěch AT. Tohle jsou spíš klišé slova co jen hráči tvrdí do vzduchu. Když nad tím tak uvažuju, mohla by se přidat i někam týdenní nebo denní statistika vyřešených reportů. Sama sis mohla i na vlastní kůži vyzkoušet jak se řeší "problémoví" členové AT. Stejně s prstem v nose ti nedělá problém tohle psát.
Dále když už něco píšeš, tak si to buď přečti zda to myslíš vážně nebo si to tam pleskla jako poklici na hrnec. V prvním vlákně řekneš:
"Ako obvykle však "našťastie" boli prítomní istí spravodliví členovia nášho skvelého admin teamu"
určitě znáš ironii a víš, že věta má shazovat "tvůj" skvělý AT, ale hned ve druhém si rozporuješ:
"Tiež by som rada zdôraznila, že sa nesnažím Biu, ani nikoho iného nejak zhadzovať, chcela som len poukázať na podobné problémy. "
Buď si to přečti a ucel si svůj názor nebo neříkej něco co není už z tvého kontextu pravda.
Dále píšeš:
"nemám pocit, že by som ja osobne napísala alebo spravila čokoľvek, čo by odporovalo pravidlám"
"Komukoľvek, kto bol pri celom incidentne prítomný dojde, že čokoľvek, čo som písala nebolo mierené vážne, prevažne ironicky."
"Do "hádky" bolo zapojených pomerne dosť hráčov, viacerí z nich však iba skonštatovali svoj názor a ďalej sa len snažili ostatných ukľudniť"

Napíšeš vlákno o tom, jak nějaká většina z vás tam nic neprováděla, ale stejně pravda je úplně jinde. Netuším co sis tímhle chtěla kompenzovat, jestli nějaký spor nebo komplexy s AT. Zapojila ses do hádky a to v době kdy jsi protistranu vaší diskuze shazovala nebo podporování fašistické zvrácenosti. Z logu je dosti jasné jak souhlasíš s výroky nebo "přikládáš dříví do ohně", jestli tohle je to "uklidňování" situace, tak se vám dost nešťastně povedlo. Jestli si byla v "říji" opitá atmosférou, to už nemění nic na tvých slovech. Psát, že to bylo ironické je dosti infantilní a silně pod tvojí inteligenci. Dále trapné znehodnocování hráčky nějakou kastrací nebo jí nazývat věcí "ONO" spíše poukazuje na tvoje "zlé" ego a určitě s tímhle chováním si najdeš správnou cestu i v životě (ironicky myšleno). Tyhle chvíle na BC se dají nazvat jedině hyenismem. Věřím, že pohled, kdy ty bys byla ve skupině lidí, kteří by tě shazovali a posílali do koncentráků, tak by ses vesele usmívala. Tyhle témata v těchto situacích nikdy server nebral lehkovážně a vždy se kritizovala. Píšeš, žes byla v AT dlouho, tak ti určitě i došlo, že to AT odsuzuje. Věřím, že každému z tvé skupinky to přišlo vtipný, ale z principu, který měl jen zesměšnit a potlačit názor hráčky, to byl dost ponižující způsob. Očividně nedokážeš přijmout ani názor protistrany ikdyby si s ním nesouhlasila. Zkus si někdy příště přečíst své formule až je pošleš do světa, aby ti zbytečně nedělaly problémy. Dále abys pochopila věci na kterou narážím, tak nehájím hráčku, protože bránila AT, ale protože jste ji surově potlačovali a ponižovali v dost vysoké převaze.
"serveri, kde už v podstate nehrám, natoľko, že by som sa obťažovala to takto riešiť?"
podívej se na své rozsahy textu a na počet stránek ve vláknu. Takhle nevypadá téma, které bys nechtěla řešit. Píšeš, že chceš ospravedlnit hráče, kteří si nezasloužili trest, proč si rovnou i nejmenovala takové hráče ? Chceš dokázat že holokaust je super nebo tví kamarádi nemají podléhat trestu ?

Až si Irie budeš přiště stěžovat, podej sem nějaké přesnější věci, třeba důkazy o nečinnosti AT, neobjektivitě, nečestnosti než jen všeobecná slova, co tu píšeš, jak kdyby ti je někdo napsal na papír a ty je papouškovala. Tedy jestli sis ulevila srdíčku, tak jsme rádi, ale akorát tu děláš drama, které o ničem nepojednává.

Dále je pár k tvým výrokům, které nebudeš mít problém určitě vysvětlit. Píšeš:
[04-06 20:06] Ono tiež dosť lepších členov AT odišlo kvôli ich zvyšku
za poslední rok z AT neodešel žádný dlouhodobý člen. Buď byli vyhozeni členové za neaktivitu nebo sami odešli kvůli jejich neaktivitě nebo je prostě MC omrzel. Přesto tací členové tu byli dosti krátce. Pokud sebe bereš jako "lepšího člena", což máš sice pravdu, ale vyřknout to tímto způsobem, by z tebe dělalo akorát egoistu.
[04-06 20:08] Tak celkovo tu nejaká objektivita zo strany AT nehrozí
kdy jsme se z tvé strany neobjektivně nezachovali ? Určitě je to možné, ale jestli mi vypíchneš jeden nebo dva důvody, tak je to dost podlé na poměr úkolů a věci co v AT vyřešíme. Pokud poukazuješ na tvého kamaráda Figiho nebo rafa tak oba měli ban právem daný. Dokonce i bez jejich vědomí dostali i od AT milost. Pokud si přeješ aby to byla plná objektivita, klidně je můžeme zabanovat. Figiho za opakovanou urážku AT v době náboru, dále za vyzrazování interních rozhodnutí AT, který si mu řekla a Rafaela za opakované urážky, posměšky a podporování holocaustu. Trochu se zamysli nad výroky co chceš sepisovat. Tedy ano přiznávám, že AT někdy není úplně objektivní, ale často to vede k benefitu hráče nebo se jedná jen o obtížné rozhodnutí, které né vždy se vyřeší správně (dobře nastavený cheaty, právo vlastníka atd).

Nechci reagovat na všechny tvé výroky a "nářeky". Několikrát tebe osobně jsem se ptal, jestli jsi v AT spokojená. Odpověd nikdy nebyla negativní spíše neutrální. Odchod z AT si sama odůvodnila, že máš nedostatek času a i přes tvojí absenci na serveru, stejně přijdeš s větou v přibližné formuly "nenáviděla jsem to tam". Takže si regulérně lhala aniž bys měla nějaký důvod rovnou neříci pravdu, že se ti nepáčí být v AT ? Najednou ti nedělá problém psát kritiku na AT, ale při odchodu z AT si měla ještě jiný názory. Tedy jestli píšeš něco o objektivitě, sama by ses jí měla držet. Spíše mi přijde, že jsi podvědomě podchytla nějaké názory tvých kolegů a ani si neuvědomuješ, že třeba některé tvé věty někomu mohou jednoho dne ublížit. Nerad bych se chtěl držet přísloví "podle sebe soudím tebe", ale často z lidí co velmi rychle otočí svojí povahu a dělají ze sebe něco co nikdy nebyli, tak často za tim stojí spíše nějaké životní problémy nebo psychické problémy. Osobně doufám, že je to v tvém případě jen puberta a procházíš nějakou přeměnou. Jestli jsi v nějaké skupince, tak si aspoň dělej své názory podle sebe né podle nich. Přesto tímhle směrem "drsné" holky se nevydávej. Jestli chceš kritizovat, kritizuj, ale nějak objektivně s podloženým důkazem nebo konstruktivní kritikou. Tohle momentální chování u tebe je dosti podlé a obsesní.

Dále netušim co chceš irie říci posledním odstavcem v posledním tvém příspěvku ? Jako chvástání je to hezké, pravděpodobně si asi připadáš mocná, ale asi jsem proti tvému intelektu strašně hloupý, ale proč nám to říkáš ? Já do duší členů AT nevidim ani nikdo jiný. Pokud ty podle nicknamu a slov okamžitě poznáš povahu a jeho cíle a touhy v AT, tak gratuluji a smekám před tebou. Momentálně nikdo přes písmenka ani slova na TS nebo DC nelze zjistit jejich pravou podstatu. Pokud ti taková osoba rovnou nenapíše jeho účel v AT nebo z jasného psaní plný vulgarit, gramatických chyb a lží. Proto se dělají přihlášky, aby i trochu se to dalo redukovat. Také se možná zamysli nad tvým oblíbeným tématem "perfektní" AT, ale asi tě zklamu, že takový ztěží budeš hledat. Pokud jim neuděláš úplnou permisní zkoušky, nebudeš je platit zlatem a permanentně je monitorovat v době jejich působení v AT a na serveru, tak potom je i možné takový AT začít nazývat "idieálním".
Bohužel, ale MC je hra a není to život, jak plno z vás ještě nepochopila. Hrajete si tu na pány a plno věcí byste udělali mnohem lépe, aniž byste měli třeba vůbec nervy a povahu čelit hráčům. Každý je nahraditelný a každý vždy dostane kritiku nebo slova typu "já jsem lepší já to udělám lépe". Jasně možná taková osoba to lépe udělá, ale stejně bude někdo jiný co ji bude kritizovat nebo se udělá další skupinka lidí co si veme do pusy třeba "zášť" k členovi AT a tedy často i automaticky k celému AT, protože byl potrestán nebo v případě rafaela vyhozen z AT. Proto tu je možnost unbanu, možnost se odvolat na rozhodnutí. AT shromažďuje důkazy, aby nebylo možné hájit člena AT jen slovem "jsem v AT nemusim mít důkaz". Podmínky pro hraní máte a dost slušné. Technický stav se dá a bugy saffers opravuje pravidelně, když si najde čas. Určitě děláme chyby, ale práci v AT nebereme nikdy jako povinnost, ale svévolnou možnost nějak pomoci hráčům. Stejně tak neočekávejte od nás nějaký ústup na nějakou věc, která je očividná nebo když se proti nám opřete aniž byste měli nějaký důvod. Hrajeme tu pro zábavu stejně jako ostatní. Někteří rádi staví, jiní se snaží řešit problémy druhých. To, že tu jsou skrytě někteří co se snaží porušit pravidla, tak odhalíme pouze díky vám hráčům, když nečestnost člena AT nahlásíte. Takže námět k zamyšlení docela obscénní, ale klidně nám napišete nějaké nápady jak to vyřešit (změnou AT to nevyřešíte), určitě si je rád přečtu. Momentálně to vidím jako nereálnou věc v našich podmínkách.

Tedy pro shrnutí, tak většina z vás byli potrestáni v souladu s pravidly serveru. Pro upřesnění nikoliv kritikou AT, ale protože jste dojeli na vlastní slova. Nedokázali jste skupinově konverzovat a diskutovat o neschopnosti AT a místo toho jste začali jiný názor silně shazovat a urážet, což je ze stran odpůrců silně nelogické a nesmyslné. Potlačovat jiný názor takto hanebným způsobem. Se potom nedivte, že z celého incidentu vás většina nebere ani vážně, když se vaše výroky o vaší "dokonalosti" nekorepondují s fakty, které tu dost značně ukazujete. Samozřejmě chápu, že jste pak všichni skupinově hrdinové, když se všichni navzájem podporujete a můžete se spolčit proti někomu jinému. Nikdo z vás tam v té konverzaci nedával důkazy ani jasné a zřetelné důvody k podpoře vašich výrokům a stejně jste tvrdili k druhé straně, že nemá důvod to tvrdit, když nemá důkaz. Když už tedy tvrdíte o nečestnosti AT, který neumí přijmout chybu a kritiku, tak to samé by určitě neměl být problém akceptovat kohokoliv z vás, včetně tebe Irie, která tu píšeš prázné výroky a dost "zrůdně" se umíš zachovat v diskuzi, když chceš. Prý umíš přijmout kritiku, tak nám to tedy hromadně ukaž.
Tedy vás tímto i současně přísně upozorňuji, že pokud budete další podobný incident takto silně shazovat (brutalitou, urážkama, shazováním), ať je to hádka o koze nebo o voze, tak vám potlačíme vaši svobodu slova, pak už budete mít možnost i psát, že AT je nečestný a za kritiku vám dáme ban (viz oblíbený výrok rafaela). Přičemž tam nezapomeňte dopsat, že si za to můžete hlavně sami, když neumíte akceptovat (ve smyslu vložit do diskuze) jiný názor do diskuze. Ještě jednou upozorňuji pro ty z vás, co rádi rýpáte nebo jste méně chápavý, pokud budete hráče brutálně napadat s výhražkami smrti nebo jinak silně potlačovat názor hráče, který se zapojí do diskuze (nemusí to být úplně kritika AT, která vždy byla povolená, ale třeba z náboženského hlediska), tak vám do pravidel přidám silné omezení vašeho projevu, když se neumíte chovat.

Dále k přehodnocení členství práv některých členů AT se zamítá, neboť nemám žádné podklady k prozkoumání. Někteří hráči byli nerozhodně potrestáni, což není tak závažný přečin, aby se přehodnocovaly některá práva.

AT určitě přijímá konstruktivní kritiku a nemá problém tomu čelit. Však hodně věcí se v AT změnilo jen díky vám hráčům, ať je přidání helpopu, důkazního materiálů pro vaší obhajobu nebo možností regulovat pravidly a dobou trestu v banovacím pořádku. Případů, že by AT nějak silně potlačovala kritiku na její jméno je dosti ojedinělé a převážně v tomto necháváme hráčům dost volný průběh, ale jen do takových podob dokud to nepřechází do šikany a urážek. V tachových chvílích se klidně na nás zlobte, ale vše by mělo mít určité hranice. Někdy bych řekl, že tyto hranice jsou dosti nízko, co si někteří vůči nám umíte dovolit. Kdybychom byli tak neschopní a neřešili "nic", tak bych si ani nedával záležet na sepisování pár řádků. Téže se omlouvám za části, které mohou působit urážlivě nebo lehce arogantně, ale když se jedná o potlačování svobody slova v nečestném souboji, tak zdravé morální hodnoty v mém případě jdou stranou.

 

S pozdravem,
TC

 

PS: ImB0T slovo "prde***" opravdu nepřidáme na serveru pro děti do slovníku vhodných slov :D, ale jako pokus dobrý.








irie
Sponzor

112 postů
122 reputace

IGN: irie
Od irie » přes 3 let

Tak znovu a posledný krát, nech to máme pekne zhrnuté.

Ako som niekoľkokrát zdôraznila, šlo mi skôr o všeobecný problém ohľadne niektorých členov AT, nie celého admin teamu (daný trest bol v podstate len "zámienkou", prečo to začať. Šlo o desať minút, naozaj si niekto myslí, že by som sa len preto takto rozpisovala? Ohľadne mutu som sa neskôr vyjadrovala už len preto, pretože niekto opäť s danou témou začínal). Sama som sa viackrát vyjadrila, že sú medzi vami naozaj skvelí ľudia - nie, seba som nikdy ako dobrú členku nepočítala, ako sa, Tomas, vyjadruješ. Nesnažila som sa nikoho zhadzovať, len som - ako som opäť viackrát podotkla - dúfala, že sa dané osoby trochu spamätajú. Problémom je, že o mnohých incidentoch, ktoré sa udiali a člen AT sa naozaj nezachoval v súlade s pravidlami a akými - takými morálnymi zásadami, vedia len zúčastnené osoby, prípadne pár hráčov, ďalej sa to nerieši. Šlo teda aj o to "vyzvať" hráčov, aby tieto veci riešili. Ako si sám napísal, nikto z vás nevidí každému do duše, no ľudia, s ktorými denne viac komunikujú by vám to občas mohli trochu priblížiť. 

K odchodu dobrých členov AT - netvrdila som, že som myslela konkrétny časový úsek. Konštatujem len, že viacerí odišli z podobných dôvodov, aj keď to tak možno pred väčšinou ľudí takto neprezentovali. 

Čo sa hádky týka, nikto na AT vinu nehádže. Nemyslím si, že ak by bol mute udelený skôr (prípadne warn za začínanie hádky) hneď po tom, čo by sa daná osoba nejak horšie vyjadrila, niekto by protestoval. Niekoľkí zapojení hráči si sami vinu bez väčších problémov priznali. 

Ďalšia vec - netuším, čo presne chceš dosiahnuť tým, že do toho miešaš Figiopusa. Už počas toho, kým som bola v AT som sa jasne vyjadrila, že mu nijak nenadržiavam a ty to vyťahuješ znovu. Viacerých zo zúčastnených ľudí by som si dovolila nazývať svojimi "kamarátmi", prípadne dobrými známymi, to ale neznamená, že nevidím ich prejav a správanie. Viem, že spravili chybu (ja ostatne čiastočne zrejme tiež, nemala som k danej veci nič dodávať, aj keď som to myslela trochu inak, ale dobre, priznám si to) a ver mi alebo nie, tiež ich v podobných veciach zrovna nepodporujem. 

V poriadku, prezentuj ma ako tú egoistickú, arogantnú a neobjektívnu, ak ťa to teší, keď už som sa schválne sama "ukázala" v horšom svetle. Za mňa by bolo trochu na zamyslenie, či sa naozaj niečo nedeje, keď už niekto takto verejne zhadzuje sám seba. Dalo by sa povedať, že ma ty sám, Tomas, ako - tak poznáš a nemyslím si, že by si mal akýkoľvek dôvod mať pocit, že by som to spravila bezdôvodne.

K môjmu odchodu z AT. Jedným z hlavných dôvodov naozaj bol nedostatok času, neklamala by som vám všetkým rovno do očí. Chcela som len, aby moje problémy so zvyškom AT zostali medzi mnou a nimi, nemienila som to ťahať medzi ostatných hráčov a robiť z vás v ich očiach horších, než ako vás väčšina vidí. Tiež som nechcela rozpútavať hádku priamo v admin teame a vypisovať tu nejaký zoznam vecí, čo nepokladám za správne, alebo čo. Kto som, aby som vás súdila? Pokiaľ ste so sebou spokojní, v poriadku. Len sa potom nedivte, že som nikdy nebola, nie som, a ani nebudem jediná, ktorá má nejaké výhrady. Nie, nemienim tu na konkrétnych členov AT vyťahovať ich konkrétne chyby, ani tie dlhodobejšie. Ako si sa sám, Tomas, vyjadril, kto sa chce hádať, dôvod si nájde. 

Ako som teda viackrát zdôraznila, od začiatku mi šlo o niečo iné, než ako to zjavne niektorí pochopili. Tiež som to možno prezentovala inak, než by som mala, len mi prišlo trochu nevhodné prísť po niekoľkých mesiacoch v AT zrazu s kritikou, keď som celú dobu tvrdila, že problémy nemám (opäť v rámci lepších vzťahov, to posledné, čo by na niečo bolo dobré by bolo vyvolať podobnú hádku). Než znovu niekto začne s klamstvami, tiež to nie je úplne tak. Počas doby, kedy som bola moderátorka som mala možnosť vidieť väčšinu z vás viac ako obyčajných ľudí než len pod vašou funkciou ako to vidí množstvo hráčov. Po takejto stránke nemôžem povedať ani jedno zlé slovo - zo stránky členstva v AT to tak už ale bohužiaľ nie je. Stále som toho názoru, že pod takúto fuknciu isté osoby jednoducho nepatria (pre niekoho, kto by mal potrebu nadviazať na tému toho, že som tiež nebola zrovna skvelá - ďalší z dôvodov môjho odchodu. Tiež som nemala pocit, že by mal niekto ako ja podobné miesto zastávať) Tak či tak to zjavne vyzeralo rovnako zle v očiach viacerých osôb, s čím už bohužiaľ nič nenarobím. Zrejme som sa do celej situácie nemala pliesť, keďže (ako som povedala), na serveri už príliš nehrávam, no nedalo mi to tento problém opäť načať, keďže to už skúšalo viac hráčov a evidentne neúspešne. 

Čo malo byť povedané, za mňa bolo (bohužiaľ zjavne bez väčšieho pochopenia, čiže vcelku zbytočne), takže ak nikto nemá pripomienky, zrejme by bolo vhodné vlákno zamknúť. Po uvážení všetkého, čo som napísala by som sa chcela ospravedlniť komukoľvek, komu som mohla spraviť nejaké problémy, prípadne mu len zhoršiť náladu. Písala som o kúsok prudšie a agresívnejšie než som mala, čo ma mrzí, keďže to naozaj nebolo mierené v zlom na admin team, hráčov, ani akýkoľvek iný celok. Ako už som zmienila - ak ste so sebou spokojní, je to len dobre. Nemá význam sa snažiť meniť kvôli pár slovám jednej hráčky a tak či tak nevyhoviete každému. Dúfam len, že sa isté osoby naozaj nad svojim správaním zamysleli (nie je to pravdepodobné a to si uvedomujem, nádej ale umiera posledná, nie?).

Z mojej strany je to všetko, snáď sa raz niekomu podarí dokončiť to, čo som začala, len o kúsok úspešnejšie. Prajem všetkým príjemné hranie na serveri.

 

S pozdravom, Irie








Figiopus
Sponzor++

7 postů
17 reputace

IGN: Figiopus
Od Figiopus » přes 3 let

Já se snad jen vyjádřím k pár odstavcům od Tomase a relativně stručně s větším zamyšlením k závěru.
K prvnímu odstavci, ROxie jsme přinejmenším já a TomasinoDaFug dávali možnost obhájit svůj názor a dát nějaký argument, ale ona jen dále urážela. To je pak těžké vést konstruktivně. Pak druhý odstavec, ano příjde mi, že místo varování/zásahu v chatu není úplně ok dávat 20 minut mute. Ovšem taky neříkám že jsme si žádný trest nezasloužili, určitě by se něco našlo.

Pak tu pořád máš něco o dokonalosti a pocitu moci (věcech, kterými se já osobně jistě ohánět nemůžu, nechci, ani nebudu). Prezentuješ to jako, že my jsme důkazy nepodávali, přitom se v chatu víckrát objevilo co a proč si myslíme, zatímco drahá protistrana složená z jedné osoby stále jen opakovala, že jsme hloupí a odporní, čímž samozřejmě stupňovala takové chování v nás.


Potom si musím rýpnout, ano, lidi co se bavili konstruktivně v tomto incidentu spojuje jistý názor, některé míň, některé víc. Fakt je, že specificky u tohoto incidentu se sešlo x lidí, z nichž někteří se spolu ani nikdy nebavili, a i tak se dokázali shodnout na většině věcí, což je možná trochu k zamyšlení. Jistě během sporu, byl přítomen i efekt davu. Upřímně nevím co drahá "urážená" hráčka chtěla v diskusi docílit tím, že opakovaně urážela a vyhrožovala trestem celému davu, ale nemusím chápat všechno. Dostala víc než dost šancí obhájit, proč si myslí co si myslí a nevyužila opravdu ani jednu. Jediné co se dá použít jako argument pro její názor bylo, že zná snad osobněji Sir_Stepana, o kterém, pokud si to Tomasi opravdu celé četl, se nikdo nevyjadřoval špatně, ba naopak byl obhajován. Tím se dostáváme k tomu, že naše skupinka byla opravdu nehomogenní. Někteří z nás jak píšeš "odpůrců AT" vyzdvihovala členy ATeamu, se kterými má dobré zkušenosti. Jak já vždycky rád zmíním "čest výjímkám". Já sám jsem nikdy neměl problém s nikým s AT, kdo byl schopen vysvětlit, proč a jak trestá. Na serveru je mnoho členů ATeamu, kteří se snaží a dělají co můžou já to vždycky rád ocením, i kdyby jenom poděkováním za pomoc. Pak ovšem bohužel, když se nedejbože nějaký člen AT chová arogantně, nemám problém se chovat stejně. Můžete si namítat, že pak nejsem o nic lepší, ale já nejsem ten, kdo na sebe vzal tu odpovědnost být členem AT. Chápu že je to stres a každý nemusí mít vždycky dobrou náladu, ale pokud dělá někomu problém se přenést přes své ego a není schopen se byť jen pokusit o usmíření, pak by měl zvážit své členství v AT. Jinak pak vznikají takovéto dlouhodobé spory. Já za sebe můžu prohlásit, že bych ocenil dialog mezi hráči a členy AT. Tohle není válka, kde je pomyslné "my" a "celý AT", všechny ty spory jsou čistě individualisti.

Shrnutím, je opravdu zajímavé, jak se posunul a vyhrotil originální příspěvek od irie. Pak je jistě k zamyšlení, že se skupinka +- random lidí shodne na názoru nad více hráči/členy AT. Možná by opravdu sneslo nebýt jenom "tahle strana má 100% vinu", obě strany udělali chybu a jako vždy by stačila od obou stran jen omluva. Tím se dostávám k té pozitivní myšlence, myslím že nejsem sám, kdo by ocenil dialog. Já osobně nejsem člověk, který by se nedokázal omluvit, nejsem dokonalý, něco umím líp, něco hůř, ale nikdy s výjimkou některých členů AT se mi nestalo, že by vzájemný dialog ve kterém jsou si všichni rovni nevedl alespoň ke kompromisu. Za mě není těžké se ponížit a omluvit, pokud to není těžké i za vás, rád ocením vzájemný dialog.

 








TheBigPlongo
Hráč

4 postů
13 reputace

IGN: TheBigPlongo
Od TheBigPlongo » přes 3 let

Tak jsem zase tady...

po tom, co jsem se snažil přečíst Tomasův příspěvek, tak se musím trošku obhájit (ačkoliv jsi tam moje jméno nikdy nezmínil).

První odstavec - jak zmínil Figiopus, ROxie dostala dost možností na to, aby se obhájila. Místo toho nás od samého začátku urážela a nebyla schopna uznat, že ona je ta, kdo nemá pravdu. Tvoje vyjádření bych bral jako hodně tvrdé překrucování pravdy, protože ty říkáš, že neskutečně toxičtí jsme od samého začátku byli mi.

Pak ta druhá superdlouhá nudle: opíráš se o část logu, kde už většina lidí vzdala jakoukoli diskuzi, protože přece jenom - přesvědčovat někoho, kdo jenom uráží a není schopen přiznat chybu nemá cenu. (to je možná důvod, proč jsem měl už několik trestů za urážení AT, ale to sem nepatří)
Dále zmiňuješ to, že si stěžujeme na to, že jste nás nepotrestali a že je to celý vaše chyba. Nechci mluvit za ostatní, ale já si stěžuji na to, že jste nás potrestali takhle špatně a pozdě. Dle mého názoru jste nás měli potrestat buďto dřív, nebo vůbec. Nebo jste alespoň mohli dát důvod, proč jste nezareagovali dřív, nebo proč nás trestáte tak, jak nás trestáte.

Pak je tu záležitost ohledně irie a její kritiky AT, ale to nechám na irie, aby se obhájila, protože nejsem psycholog, vševidoucí všudybyl ani člen AT, tudíž nemůžu soudit. Ale jestli ti příjde, že musíš používat takovou podpásovku na to, abys nás shazoval, jen do toho. Je to tvoje volba.

!!! VAROVÁNÍ - tuto část píši lehce ve vzteku, ale hlavně jí píši sám za sebe. Kdo by jí uplatnil na kohokoliv jiného, ten je retard. (což není urážka, to je prostý fakt) !!!

Pak jenom "AT určitě příjmá konstruktivní kritiku..."
Za sebe musím říct, že tací lidé v AT jsou. Bohužel, musím taktéž přiznat, že je pár lidí v AT na vyšších místech, kteří toho schopní nejsou. A teď ti udělám radost, protože zmíním konkrétní osobu, a to sice tebe.
Několikrát se mi stalo, že jsi přes svoje ego neviděl, že nemáš pravdu a že bys měl vycouvat. Možná proto vůči tobě nemá spousta lidí tak skvělé mínění.

!!! Konec části, kdy jsem lehce neopodstatněně toxický vůči konkrétním členům AT !!!

Na závěr bych chtěl jen říci, že podporuji nápad Figiopuse - otevřenou debatu, kde budeme schopní přiznat naše chyby.

 

TomasinoDaFug, též známý jako TheBigPlongo

PS: Jméno "TheBigPlongo" jsem ukradl, pokud na něj někdy narazíte a nebude vědět, kdo jste, je to původní vlastník jména a nemá se mnou nic společného.

Edit: oprava pravopisných chyb








TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

IGN: TomasC
Od TomasC » přes 3 let

Zdravim,

všichni zúčastnění máte svoje logy kdyžtak ve svých složka s MC. Si je otevřete a přečtěte, ikdyž pochybuji, že v tom najdete nějaký svůj problém a ani ho nečekám, že ho budete chtít hledat. Jelikož je to diskuze, tak se obhajujete navzájem. Je blbost psát, že se měla obhajovat jen hráčka. Děláte jak kdyby jen vaše skupina byla porota a vy jí hodnotili za správnost názoru. Kdo může tvrdit, že jeho názor je ten ideálni ? Kdo si z nás četl ten log, tak nikomu nepřišlo k úvaze, že byste dávali nějak protistraně nějaký prostor se hájit. Rovnou jste se do ní pustili. Jestli možností myslíte ty vaše posměšky, urážky atd tak to moc nehledí na vás jako nějaké dobré osoby. Jak jsem psal, logy máte si je přečtěte sami nebo je dejte přečíst osobě kterou neznáte, ať máte jasný názor. Osobně jsem i svůj pohled bral dost nestranně, ikdyž nějakou část z vás znám. Dokonce i původně jsem si myslel, že ta hráčka opravdu vyvolala nějakou hádku, což vstupem do diskuze byl holý fakt, ale mělo to bohužel i své temné zákoutí a hádku jste svým způsobem vyprovokovali všichní. 

Vše důležité řečeno bylo a na žádost majitelky vlákna ho zamykám.

 

S pozdravem,
TC