IGN: Emeqq
No pokud o to není zájem nemusí se vůbec nic měnit. Byl to jen návrh a když se hráčům nezamlouvá, tak se nic nezmění. Každopádně, sama na serveru hraji už cca. přes 5 let a za celou dobu nebyl nikdy pořádný restart survivalu, pět let mi příjde jako celkem dlouhá doba a přesto, že nemám stejný názor, tak chápu, že by to některým dlouhodobým hráčům mohlo vadit.
IGN: GejmronCZ
Úplný wipe nebude ani náhodou, to by byla pro server katastrofa a pak by jste se museli připravit na další "petice", plnej chat urážek, nadávek a všeho možnýho. To by se stalo a všichni by vás ukamenovali. Vše s čím bych souhlasil jsem již napsal, kdyžtak se koukněte. Zdar
Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)
Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.
"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."
IGN: tomikko
Zdravím, nerad se vyjadřuji, ale při tomto tématu to udělám. Já říkám, že je to potřeba. Souhlasím s tím, že některé hráče to může zamrzet, že jim vezmou vše. Já osobně jsem 2. nejbohatší ze serveru ($1,470,961,800.76), mám tam nahráno okolo 1450h, spoustu rozdělaných projektů a staveb, ale i přesto s tím souhlasím. Ekonomika je celá zničená, někdo se tam připojí, má nahráno pár hodin a už má miliony, tudíž díky shopu a ostatním hráčům rovnou skoro každý item, který je ve hře, tím pádem už skoro nemá co dělat a může se odpojit. Survival je o tom budování těch staveb, peněz apod., ne o koukání se na již vybudované věci s myšlenkou "to jsem to ale dříve skvěle vybudoval/a". Víte jak například stojí vily třeba 30m ? Dříve takové stály okolo 3m, protože bylo o mnoho méně peněz v oběhu. Kdyby se neresetovali money, tak mají hned všichni díky obchodům vše zpět. Pokud by se neresetovali stavby, tak zase každý hned nakoupí co nejvíce budov, potom je po wipu prodají a v podstatě na tom nic neutratí. Navíc sám znám ten pocit, když se snažím najít nějak trošku velké místo pro residenci, které není oceán nebo poušť, hledám třeba 15h a stejně ho nenajdu. S tím, aby zůstaly nahrané hodiny já souhlasím, protože nahrané hodiny by se měly mazat pouze, kdyby ten nahraný čas těm lidem někdo vrátil. Chápu, že některé může naštvat že jim vezmou money, které si koupili za irl měnu, ale berte to takto, když se smažou money, tak se jim alespoň na nějakou dobu vrátí hodnota, tudíž kdybyste si je koupili i po wipu, tak tentokrát by alespoň měly nějakou hodnotu a mohly by jste si za ně doopravdy něco koupit, proto bych také odendal možnost si koupit money za irl měnu, nebo bych alespoň snížil, kolik za ty coiny dostanete. Abych shrnul to, co jsem tu psal, tak dle mého to má spoustu výhod (např. zlepší se zase na nějakou dobu ekonomika; pročistí se mapa, aby nebyla tak zdeformovaná a plná residencí) a jen velmi málo nevýhod (např. jeden z mála to hraje doopravdy jen pro to, aby se mohl dívat na to, co již dříve postavil a oni mu to vezmou).
IGN: kepka950
Zdravím,
Wipe vyřeší problémy na nějakou dobu.
To tu bude wipe každý rok, nebo dva? Aby se ekonomika atd. zlepšila? To asi ne, stejně i když bude wipe, tak se vše vrátí po nějakém čase zpět a bude tu další diskuze o tom jak by se mělo vše opravit a vše smazat.
Většina hráčů s tímto nápadem nesouhlasí a akorát to na serveru rozpoutalo válku.
IGN: ZoubkovySkritek
Ahoj, předem říkám, že tenhle příspěvěk bude trošku delší, takže pokud jsi přišel do příspěvku jen pindat a neřešit situaci rozumně, tak to ani nečti, otoč se na patě a upaluj pryč. Ve zkratce se v něm ale budu zabývat shrnutím všech dosavadních návrhů, zmíním plusy a mínusy a můj vlastní názor.
• Prvotní návrh
Smazat všechno (tzn nová mapa, smazání statistik, smazání itemů, atd.)
+ Mapa by byla opět trošku v kultivovaném stavu, to co je tam teď vypadá, jako kdyby někdo vyblil bloky do kýblu a pak to znova vylil, všude je ta neestetičnost vytvořená neohrabaným používáním WE, při přenášení staveb se z nějakého důvodu dávaly stavby do vzduchu, nad vodu, moc hluboko do terénu a tak dále, což způsobilo nynejší stav.
+ Ekonomika by se dala do výchozí a stabilní pozice, nynější stav vypadá následovně, eventy se dělají o nesmyslné peníze, protože bohatým hráčům to přijde málo a chudým zase moc, nákup drahých a cenných předmětů není pro hráče s větším obnosem žádnou překážkou, takže potom z toho vznikají různé akce, kde se jen tak vyhazují diamanty, spawn eggy apod.
- Pro některé hráče, kteří jsou materialisté a lpí na svých předmětech je tahle situace naprosto nepochopitelná a stupidní, protože by přišli o všechno, do čeho dali svůj čas a peníze.
• Návrh o zvýšení aktuálních cen
Tady by pak přeci docházelo k totálni inflaci. Noví hráči by neměli skoro žádnou možnost si koupit nějaký cenný item, protože peněžní obnos např. v /jobs by byl neustále stejný. Stálé hráče by tato skutečnost akorát trošku polechtala v peněžence, jinak nic víc, ekonomická situace by se po uskutečnění tohoto návrhu rozhodně nezlepšila.
• Návrh o wipe jen u určité skupiny hráčů
Tohle je snad tak stupidní, jak to na první pohled vypadá. Jaký přesně by to mělo význam? Terén by zůstal stejný, akorát by se z bohatého hráče stal chudý, ekonomika by se taky nijak nepohla kupředu.
• Hráči kteří nesouhlasili z důvodu, že noví hráči by začínali stejně jak teď, tak i po wipu + že by přišli o svoje stavby, na kterých dělali desítky hodin
No, noví hráči by se po wipu vyrovnali všem ostatním a všichni by začínali od stejné úrovně, teď to vypadá asi tak, že jim každý pošle hromadu peněz a oni vpodstatě ani nemusí hnout prstem. Začátek na nynějším survivalu nebo na wipnutém survivalu by byl naprosto jiný. Co se týče staveb, padnul tu návrh na možnost stáhnout si dosavadní mapu, kde by vaše stavba byla.
• Návrh na přesunutí pouze "hezkých" staveb anebo staveb, kde je rozsáhlý redstone server
Tady úplně nevidím celkovou promyšlenost, ano, ze začátku to vypadá jako velký rozdíl mezi škaredou a hezkou stavbou (např. vila 100x100 anebo hliněný dům), ale kde přesně bude ta hranice, že tento domek už nepřeneseme? Kdo tohle bude určovat? Každý má jiný styl, každému se líbí něco jiného a přesně takový problém by vznikl i při přenášení staveb. Navíc by se určitá skupina hráčů mohla cítit dotčena, že jejich pěkný domeček (podle někoho škaredý) nebyl přenesen, protože na něj měl někdo jiný názor. Co se týče redstonu, zase ta stejná otázka, kde je ta hranice?
• Návrh o smazání mapy, ale zanechání peněz
A v čem přesně to pomůže? Hráče akorát naštveš s tím, že jsi jim smazal dům a oni si to musí za svoje peníze, které mít budou, postavit znovu. Navíc by tu stále byl problém v nekvalitní ekonomické situaci.
• Návrh hráče AileXXX
Ten už spíš počítá s tím, že se wipe uskuteční se vším všudy, každopádně je to poměrně friendly nápad pro přírodu, když tak si ho najděte a přečtěte.
• Návrh na nový svět, kde nebude WE
Tohle mi úplně nejde do hlavy, křičíte, že nechcete, aby se vám smazali stavby, ale pak navrhnete nový svět, kde nebude povolené WE. To, jak nynější svět vypadá není způsobeno záměrným jednáním nějakých členů AT, ale tím, že jste o své stavby nechtěli přijít a esteticky přenést stavbu jinak je prakticky nemožné. A argumentovat tím, že AT má momentálně víc problémů v interních věcech, do kterých vy jako hráči nevidíte mi přijde zcela offtopic a nemá to žádnou výpovědní hodnotu při řešení wipe.
Závěr a vlastní názor:
Osobně s resetováním mapy a statistik souhlasím, každopádně jak jste mohli vyčíst z výše uvedeného textu, i já mám výhrady, které jsou ale výhodné pro obě strany.
Můj návrh je jednoduchý, spoustu hráčů si stěžuje, že přijdou o statistiky, peníze apod. Dejme tomu, že když už jste do toho všeho vložili nějaký čas a úsilí, tak byste měli být na novém světě mírně odměněni. Proto mi přijde logické, aby se každému hráči přičetl určitý finační obnos za odehrané hodiny – např. podle vzorce 1hodina * 10 000$. Ekonomiku by to žádným způsobem nezníčilo, hráči by byli spokojení, protože jejich předchozí snaha by nebyla nadarmo a měli by i výhodu do začátku. Co se týče staveb, jak tu psal jeden hráč, nemyslím si, že až tak jste na ně vázáni citově jako spíš materialisticky. Větší skupina hráčů má svoje stavby spíše na prosazení svého společenského postavení než na to, aby tam každý den chodila a vzpomínala, jak postavila svůj první kámen. I já jich tam mám hodně a osobně mi je úplně fuk, jestli se odstraní, budu spíše rád, protože jak to tam teď vzhledově vypadá je jedna velká bída. Z mé strany asi vše, uvítám připomínky a rád je vysvětlím.
ZoubkovySkritek
•discord | zoubek#0456
•e-mail | zs@minicraft.cz
•web | soukromá zpráva/profil
•ve hře | ADMIN ZoubkovySkritek
IGN: ClavinOfficial
@ZoubkovySkritek Souhlas, mapa by se měla změnit, ale ponechal bych peníze, strávené hodiny na serveru. tož za mě vše
s pozdravem clav
Šau
IGN: panic_exe
kepka950 said:Zdravím,
je to hodně ujetej nápad od někoho, kdo tu skoro vůbec nehraje, ale to je čistě můj názor.
1) Představte si hráče, který sem dojde jednou za čas se podívat co tu vybudoval a najednou je vše pryč. Býval jsem tento typ hráče, který se připojil na server za účelem pozdravit ostatní a podívat se na vše co jsem vybudoval.
2) Proč mazat money, když někteří hráči si to kupují za realné peníze! Další věc je, že spoustu hráčů strávilo několik hodin kopáním, nebo stavěním kvůli /job.
3) Proč mazat cheastky, nebo shulker boxy? Jestli má hráč nějaké zakázané itemy, tak si myslíte, že si je ten hráč nedokáže obstarat znovu?
4) Server už má svých problému dost, tak nevím, proč další vytvářet. Jestli bude nějaký wipe, tak ať se a-team připraví na pořádnej spam. Spoustu lidí by odešlo a minimální počet hráčů by přišlo!
5) Jestli máte problém s mapou, tak udělejte novou, kde bude WE zakázáno.Nový hráči si tam budou moc stavět a problém s mapou je vyřešen.
6) A-Team by se měl soustředit především na sebe a vyřešit si problémy a spory, které v A-Teamu jsou a nedělat problémy ještě u hráčů, kteří za nic nemůžou!
Tohle téma mě totálně vytočilo, aby hráč co má 1300+ hodin o vše přišel!!Mohl bych tu psát hodinu, ale nemám na to čas ani náladu. Tímto oficiálně oznamuji, že jestli bude wipe a vše se smaže, tak mě už na serveru nikdy neuvidíte.
S pozdravem: kepka950
Ked si kupis produkt kde je napisane ze je to ,,lifetime" (do konca tvojho zivota) tak to neznamena ze je to do konca tvojho zivota, ale dokym developeri na tom prestanu pracovat, proste sice tu nie je ten problem s developerom, ale nikto vas nenutil davat peniaze do servera na to aby ste si kupili coiny, za mna je ten bod cislo 2 uplne nezmyselny
K bodu cislo tri, ked nemas creative/nemas prava alebo pristup k databaze zakazane veci si proste negivnes, vsetky zakazane veci si vies givnut len cez gm.
Spam? Preco spam, jedine co bude - V globale hovorit aky je saff zly, ze im zobral ich tazko zarobene peniaze
IGN: panic_exe
villag3r said:Zdar, zoberme si situáciu: Hráč si kúpi za reálne peniaze coiny, ktoré následne premení na survival menu ($) a za tie peniaze na surv. si trebárs nakúpi spawney v /shop, teraz príde nejaký člen AT s tým, že survival by sa mal resetovat úplne. Za mňa úplná blbosť.
Nesúhlasím s tým aby bol resetovaný survival.
S pozdravom _villag3r_.
No ako som pisal vyssie, to ze si zakupis coiny je nieco ako donate len v tom zmysle ze ti za to nieco daju, do tohto ta nikto nenutil a zial ak si investoval peniaze tak to bola tvoja slobodna volba.
IGN: Emeqq
Clav1n_xD said:Souhlasím s Sharkmens_Hry.
Nebylo by to špatné, udělat 2 světy.
Taktéž je blbost vymazat peníze, jelikož to tu lidi šetří dlouho, a jak Shark rikal, lidi co mají 55k coinů tak se napojí vymění to a jsou nejbohatší na survivalu.. Za to ty lidi co mají 2k coinů moc těch penez nebudou mít...
nejhorší je že když si hráč koupí za realný peníze si koupí herní peníze, a pak díky wipe o to příjde?..
hlavně mě nejvíce dostává že to navrhl člověk, který tu vubec nehraje :DD
viděl jsem jí tu 2x-3x za tu dobu co tu hraju.. :)
S Pozdravem Clavinos
Popravdě, co je za problém to, že jsi mě ještě neviděl na serveru? Teď zde sice často nehraju, protože už mi není 10 jako když jsem začínala a mám i jiné koníčky než jenom hraní minecraftu, ale na server jsem se připojila poprvé před cca. 5 lety a tebe jsem za celou tu dobu taky ještě neviděla, ale to není důvod k tomu abych odsuzovala tvoje návrhy. Jinak souhlasím s návrhem Sharka, příjde mi to jako jednoduché řešení s tím mining světem. +Souhlasím s Skřítkem, přikláním se k jeho nápadům.