Survival - chat a spam • Minicraft.cz



GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 3 let

Zdravíčko,
dříve než tento nápad odsoudíte kvůli tomu, kdo to postuje a řeknete si "jéé to je zas tenhle...to bude zase kravina", tak váš žádám, aby jste to uvážili a dočetli to celé. Jedná se vcelku o... důležité vlákno a byl bych rád za smysluplné komentáře a hlavně nemířené na moji osobu jako třeba ty panicovi, kde má vždy 50% postu bezmozkovou tupou reakci. Díky.

Často jsem na Survivalu (nevím jak jinde) a vidím opravdu až nechutný spam a tunu naprosto zbytečných nebo špatně udělaných věcí. Nejdříve podrobnosti a až poté můj osobní názor, pokud ho vůbec napíšu. Jedná se jak o Nightovi pluginy, tak o ty saffovi. Mějte na paměti, že osekáním a úpravou těchto věcí bude chat daleko pomalejší a lépe se v něm vyznáte, ano i vy v AT, když něco hledáte 3 dny v LB.


Zde si podrobně rozebereme, co dává jaký spam, jak důležité to je a jak se to dá napravit:

1. HLASOVÁNÍ - Velký spam. Bohatě stačí věčná upomínka k hlasování.
a) Možné zredukovat i text upomínky na "&6&lHLASOVANI &f&l· &eHlasuj kazde 2 hodiny pro server &b<odkaz> &eza odmenu. Mas &b<počet> &ehlasu.&r"
b) Oznámení o hlasujícím hráči je zcela nepotřebné pro ostatní hráče. Pro hlasujícího hráče stačí text "&6&lHLASOVANI &f&l· &eZahlasoval jsi. (&b<počet>&e)&r", aby věděl, že se hlas započítal.

2. Eventy - Velký spam. Mnoho nepotřebných nebo moc dlouhých zpráv. (posuzováno při všem zapnutém v /nastaveni)
a) Odpočítávání ve středu obrazovky pro hráče mimo event naprosto zbytečné.
b) Psaní do chatu jakýchkoliv event zpráv hráči, který je mimo event opět zbytečné. Tím myslím úplně vše včetně odpočtu, rozdávání odměn, zpráv od pořadatelů i administrátorů, konec eventu, různého mazání invu nebo oznámení o vyhození všech hráčů, protože se pořadatel odpojil atd.
c) Text o eventu nad hotbarem... zde bych uvítal přidání ikonky do /nastaveni, někdo by to mohl chtít, ale mě osobně to vadí a jistě nejsem sám.
d) Oznámení o uvěznění hráče pro ostatní, kromě onoho hráče a toho, kdo ho potrestal, je naprosto nepotřebná (+AT). Možnost zkrátit zprávu pro daného hráče na "&c&lByl/a si uvězněn/a &b<nickAdministratora> &c&lza &4<duvod> &c&lna &b<čas>&c&l.&r" a pro daného administrátora "&c&lUveznil/a si &b<nick> &c&lza &4<duvod> &c&lna &b<čas>&c&l.&r"
e) Rozpočet a všechny zprávy s ním související by se mohli zobrazovat pouze hráči, co vložil peníze s textem "&8[&6&lRozpocet&8]&e Daroval/a si &b<částka>&r" a Eventerům "&8[&6&lRozpocet&8]&e &4<nick> daroval &b<částka>&r" Samozřejmě pokud k tomu napíše zprávu a donate bude nad 800K, tak zobrazit všem. Také změnit prefix Rozpočtu z [/DarDoRozpoctu] na [Rozpocet] viz. minulé věty.
f) Zprávy o připojení ostatních hráčů do eventu jsou zbytečné, stačí že se připojil jen ten hráč a to stačí. Max, že by to napsalo do chatu "&6&lEVENT&r·&e5 hráčů","&6&lEVENT&r·&e10 hráčů","&6&lEVENT&r·&e15 hráčů","&6&lEVENT&r·&e20 hráčů" atd. aby bylo +- jasné kolik jich tam je. Nebo celé toto smazat a číslo přesunout do scoreboardu. Též by to mohlo mít prefix EVENT a ne SURVIVAL jak zde píšu.
g) Psaní hráčům, co jsou nebo byli v eventu, či spectatoru, že se event zrušil je zbytečné, prostě je to kopne. Tuhle zprávu "&b&lEVENT&r·&eEvent zrušen." by to mohlo pouze psát pořadateli.

3. Příklady, Hádanky - Uvítal bych možnost na vypnutí těchto zpráv v nastavení. Většina hráčů to ignoruje.

4. TIPY - Vcelku velký spam. Uvítal bych někde v nastavení, třeba na lobby ikonu na jejich vypnutí na určitých částech serveru. Možnost je hodně vylepšit a udělat každé minihře TIPY na míru. Například informace o parcelách a WE na BC, něco o těch kravinách a parcelách na FC, na BCW zase třeba nějaké příkazy na Voxel a vynechání všech ostatních, když s tím skoro nikdo neumí atd. Každopádně bych rád měl možnost vypnout takové ty základní jaké jsou teď všude (nebo je úplně vymazat). Staří hráči jako jsem já všechno tohle už dávno znají a nepotřebují, aby jim to furt spamovalo do chatu. Každý hráč se stejně zeptá jiných jak reportovat někoho nebo to napíše do all chatu. Pokud bude třeba, rád vysvětlím podrobněji, stačí napsat pod příspěvek. Skrývají totiž velký potenciál.

5. Ankety - Střední spam. Dobrá možnost si vypnout hlasování a vidět jen výsledek, ale i přesto se to často zneužívá a píší se tam kraviny typu " ANO - NE kdo je lepší?" Za mě akorát ztráta peněz a zbytečnost.
a) Text lze zkrátit na

"&4<nick> &ezalozil anketu:&r
&2<anketa>
&r
&eHlasuj &a/ano &enebo &c/ne&r"
b) Také není třeba psát Hráč hlasoval atd. nebo Administrator hlasoval. Zbytečné, prostě tam hoďte rovnou nicky. " <nick> &ehlasoval pro <&aano/&cne>&e.&r" &b<nick> pro hráče a pro administrátory &4<nick>.
c) Také zbytečné, aby na každý řádek, co patří k anketě včetně hlasování byl ten prefix "&8[&6&l/Anketa&8]&e". Stačil by při těch 1. 3 na vytvoření, dál už není třeba.
d) Při psaní výsledku a svého hlasu to napíše SURVIVAL a ne /Anketa, což by po změně stejně bylo jedno, ale zde bych nechal "&8[&6&l/Anketa&8]&r" protože ať je vidět, že to je aspoň k tomu.
e) Anketa v action baru (hádám, že to je ten text nad hotbarem) se mi zdá asi ta nejvíc zbytečná věc z celýho postu, i když to lze skrýt v /nastaveni. Bych tu ikonu vyměnil za něco užitečnějšího jako 2. bod C.

6. Inzeráty - Střední spam. Všichni stejně všechno píší do global chatu, takže to je zbytečné a nikdo to nevyužívá.

7. Dražby - Střední spam. Dobré pokud chcete prodat něco drahého, ale na vše ostatní se používá stejně market.
a) Napsáno nevýraznými barvami a snadno se v chatu ztratí.

8. SERVER - Velký spam. Oznámení o úmrtí hráče atd. Zbytečné naprosto. Dobrý příklad je aktualizované info o smrti, fuj.


Teď můj osobní názor.
1. HLASOVÁNÍ - Buďto to dát úplně pryč nebo 90% aspoň, tohle je prostě moc. Stačí aby 1 jedinej hráč zahlasoval na obouch stránkách a půlka chatu je v háji. Hnus prostě. Chudáci v AT, co právě něco hledaj dlouho v LB.
2. Eventy - Pro mě veškeré info o eventech je naprosto zbytečné, nic nechci nikde ani vidět. Bohatě by mi stačilo to jak to bylo bez tohohle pluginu. Tím nemyslím funkce, ale to co vidím v chatu a na obrazovce, když tam nejsem.
3. Příklady, Hádanky - Pro drtivou většinu lidí zbytečné, tohle se huntilo před rokem nebo 2, ale rozhodně ne teď. Teď na to každej hází bobek.
4. TIPY - Maj velkej potenciál a je škoda, že se takhle neupravují ačkoliv saff říkal, že už to někde nějak změnil, ale zatím jsem neviděl nikde žádnou změnu a furt je to stejný a stejně nepotřebný (pro déle hrající hráče).
5. Ankety - Naprostá zbytečnost vhodná maximálně na FC. Pryč s tim, fuj.
6. Inzeráty - Kravina, co tu není absolutně potřeba. Nikdo to nevyužívá a všechno se stejně píše do global chatu. Stačí to napsat hezkejma barvama a máte kupce hnedka.
7. Dražby - Dobrej způsob jak prodat něco drahýho rychle za co nejvíc peněz. Na tu zbylou tunu věcí tu je /market.
8. SERVER - Pryč s tim. Dobré tak do začátku serveru, ale zde to je akorát navíc. Mini je na tohle prostě už moc velkej server.

Co se týče různých úprav textu, tak rád pomohu. Jak vidíte, tak už tu píši přesné texty i s barvami, takže není problém.
Když už jsme u změn textu, tak server je doslova narvanej &e a &6. Proto navrhuji změnit barvu textu AT na &3 nebo nějakou jinou, výraznější. Hlavně ne &a, to maj všichni spojené s MSG, &b tu začíná být taky více a &d nebo &5 mi nepřipadají vhodné.

@saffers @_N1GHTMAR3

//Mírně aktualizováno, Gejmron






Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."



MILENAJETETA
Admin

1033 postů
1198 reputace

IGN: MILENAJETETA
Od MILENAJETETA » přes 3 let

Ahoj,

Páči sa mi len myšlienka ohľadom bodu 1 a 2. Ostatné si myslím, že nie je nijak ťažko nervydrásajúce, skorej sa to zíde na serveri.

1.  Hlasovanie by som skryl také, kde to vypíše všetky hlasovania hráča, ktorý hlasoval viac krát, následne sa pripojí na server a zaspamuje to komplet celý chat, to dvojité hlasovanie mne osobne neprekáža (neprekáža mi to ani pri prezeraní logov)

2.  Tu zastávam podobný názor. Event plugin je síce menšie oživenie, ale tie upozornenia všade o evente osobne nemusím. Eventy šlo bez problémov robiť aj bez toho, ako na SB po dlhé mesiace.

Milenoškove Bageterie






IGN: ADMIN MILENAJETETA

DISCORD: MILENAJETETA#0001

EMAIL: milenajeteta@minicraft.cz



SpinavecErik
Sponzor

1 postů
2 reputace

IGN: SpinavecErik
Od SpinavecErik » přes 3 let

Zdravíčko, jdu se vyjádři na toto vlákno z jednoho jednoduchého a prostého důvodu, nehorázný spam a nepřehledný chat na survivalu.

1. Hlasování

Přijde mi naprosto zbytečné když ostatní hráči vidí že jsi hlasoval i když to je jen 2x, teďkom sem kvůli tomu dostal ban za spam helpop jelikož jsem přehlédl odpověď od admina která se pravděpodobně ukázala mezi voty 

2. Eventy

I když si můžete většinu upozornění o eventu vypnout v /nastavení, tak tam stále zůstávává pár věcí které mě trochu nezajímají když nejsem na eventu jako např. když eventer uděluje odměnu za výhru, přijde mi to zbytečné, jinak ostatní si můžu vypnout, takže jiný problém s tímto nemám ale souhlasím s Gejmronem co píše ve vláknu.

O rozpočtu, tak je to takové že mi to nevadí když tam někdo jen tak hodí 100K ani si toho nevšimnu, ale když 10 lidí hne po sobě dají donate 10K 20K atd. tak už mi to vadí protože to zaspamuje chat, a nápad s tím že by to psal oznámení od určité částky bych určitě přivítal

3. Příklady nebo hádanky

Toto bych asi nějak neřešil, nevidím v tom problém, za celou dobu co jsem na survivalu jsem to něják nepostřehl

4. Tipy

Ohledně typů, tak mi nevadí, neškodná věc v chatu, je to jednou za čas a něják to nezavazí, ale pokud je to tip tak by tam mělo být asi něco užitečného pro nové hráče, né že tam bude zpráva ať sledujede instagram, dal bych tak například nějáké přikazy nebo prostě něco užitečného. Nebo v kažné minihře svoje vlastní tipy, třeba v build creativu tipy ohledně WE, atd. 

5. Ankety

Naprosto zbytečná věc, skoro nikdo to nevyužívá tak jak by se asi mělo, večně tam jsou nesmyslné např. typu kdo s kým spal, máte rádi toho a toho, prostě nesmysly a zbytečnosti.

6. Inzeráty

Pokud by Ankety byly odstraněny tak si myslím že by to bylo užitečné, momentálně to skoro nikdo nepoužívá takže s tím nemám žádný problém.

7.  Dražby

Co dodat, můžu jen souhlasit s Gejmronem.

8. Server

Kill feed naprosto zbytečný například jak říká Gejmron, i vše ostatní.

Toť asi vše k tomuto, ale ještě jedna věc, změnit barvu u odpovědi od člena At v helpop, protože jak psal Gejmron ´´tak server je doslova narvanej &e a &6.´´ a tím se to pak ztrácí v chatu a potom se stane to co mě, dostanete ban...

ŠpinavecErik

 

 








Kingofking
Sponzor

33 postů
71 reputace

IGN: kingofking
Od Kingofking » přes 3 let

Zdravíčko, mě osobně nic extra nevadí, je pochopitelné že čím více hráčů je na serveru tak tím více bude chat "zahlcen". Info o umrtí, eventy, dražby a podobně - má  svůj interval. V chatu se orientuji s přehledem. Nikdy se mi nestalo že bych si nevšiml odpověď od člena AT z helpop. Spíše by se člověk měl naučit řádně číst. Jediné co mohu s jistotou říci, že je skutečně otravné při anketě, když padne otázka a 20 lidí (ne-li víc) odpoví naráz :D :D

 

 

S pozdravem Kinga