IGN: kingofking
Zdravíčko Minicrafťáci, již delší dobu přemýšlím jak vylepšit tento server, aby tu bylo více hráčů, více zábavy apod. :)
Začal bych asi na Survivalu
1.) Když jsem začal hrát SkyBlock, tak mě velice zaujal systém "úkolů", A tak mě napadlo, co takhle udělat podobnou věcičku na Survivalu? Akorát ve větším měřítku, Napadly mě 2 varianty.
Za A) Podobný systém RPG, hráč ve volném čase, když by se začal nudit, nebo klidně i ze začátku, by mohl vyzkoušet takovou příběhovku ve městě, mezi NPC postavičkami. Taková stromovka úkolů. Např. Úkoly u kováře, U stavitele, Kopáče, rybáře a podobně. Kovářovi přinést 15 iron ore block, kde by třeba za odměnu dostal iron krumpáč pro kopáče v dolech. Tam by dostal třeba 50k $. A takhle podobně dál..
Za B) klasicky udělat úkoly podobně na SB, přičemž by třeba hráč měl zaúkol ze začátku natěžit 64 surového dubu. Za odměnu by třeba dostal 10k $, Expy, Jídlo, nástroje. Vedlo by to postupně k těžšímu, kde by hráč třeba musel natěžit 5 tisíc cobblestonu, za nějaké odměny, Byly by k tomu levly, postupem levlů na přechodech by mohly být velké odměny typu enchant knížek a dalších vymoženostech.
2.) Co takhle trošku zvednout laťku ekonomiky na survivalu? residence jsou zadarmo. Co zkusit je zpoplatnit? např. jeden blok = 1$ nebo i více.. Hráči ze začátku by dostaly dejme tomu 50k $ na úvodní residenci, postupně by si mohli residenci dle potřeby a výdělku zvětšovat přes /res expand, peněz je na serveru jako šlupek a mohlo by se to za něco utrácet, ať je motivace k výdělku, tudiž více aktivity na survivalu. Zároveń by svět nebyl přeplněnej residencemi, které nejsou využité. Hráči by logicky nevytvářeli obrovské resky které nevyužijí.
3.) Přidal bych pravidlo v oblasti již existujícího pravidla: ""3.2.3 Je zakázáno úmyslně ničit okolí cizí residence v rozmezí do 5 bloků od konce residence. V opačném případě se nesmí jednat o zásadní změnu vzhledu okolí.""
A to pravidlo se zákazem úmyslně vytvářet residenci nad již existující residencí (stavbou), aby hráči nemohli hráče "šikanovat". Nedávno byl na serveru incident, kde dvojice hráčů využila příležitosti, kde třetí hráč neměl res select vert, následně mu vytvořili residenci hned nad nim (6 bloků od něj do výšky) zadali do nastavení residence move false a postavili mu tam desítek hracích boxů (hrajících). Hráč z toho byl znepokojen, nemohl se hýbat těsně nad svojí stavbou, a dál se rozvíjet.. Maximálně do stran. Proto si upřímně myslím že toto pravidlo proti těmto případům by se dozajista hodilo.
KitPvP
Již jsem někde četl, že se odhlasovala změna kitů, na KitPvP, opět připomínám a doporučuji co nejdříve se do toho pustit, neboť si osobně myslím, že nejvíce hráčů, kteří přijdou nově na server a navštíví KitPvP, tak odradí samozřejmě Boss/DP nebo GP, a nejen čerstvě připojení hráči odejdou.
Jsem toho názoru, že když má být KitPvP, tak by to mělo být spravedlivě rozdělené, výhody a nevýhody, případně ať to je podobné, a ne že si hráč nakoupí za několik tisíc kit a má výhodu nad všemi nováčky. Takový DiamondPower, GP, a Boss (a podobné OP kity) bych sundal brko enchant o 1 stupeň dolu. + meč z ostrost V na III (taktéž u bosse) + tím pádem zlevnit všechny oslabené kity. Já osobně jsem si koupil Vampire kit za asi 1000 coins, a je slabší, než default Kit PvP který je zadarmo. Celkově by to zřejmě chtělo velký remake. Zhruba 75% kitů jsou slabších než default.
SkyPvP
- Navrhuji přidat bariéru na hranici spawnu o 3 bloky výš, aby se neopakovaly případy zabití afk, když někteří hráči afkují na bariéře.
- Taktéž navrhuji remake, z téhož důvodu jako byl popsán na KitPvP, když přijde nový hráč který má bundičku z kůže, tak nemá absolutně žádnou šanci proti hráči který má diamond protection V, s ostrostí V, natož když jsou 3 v teamingu. Chtělo by to nějak přiblížit více ke spravedlnosti vůči novým hráčům. Pak zbytečně odchází, když vidí takovou diamond přesilu.
Možná by bylo vhodné odstranit celkově diamond enchanty a nechat obyč dia.
Chyby na serveru:
Survival: - job Dřevorubec nefunguje vůbec.
U Farmáře při ničení melounu,dýně, řepy se neobdrží výplata ani Exp.
U Lovce při zabití Chocolate (chobotnice) se neobdrží výplata ani Exp.
U Craftera při pečení syrového králíka, syrové skopové, syrová kotleta, syrový losos, syrové třesky se neobdrží výplata ani Exp.
U Kováře při craftění kamenného meče se neobdrží výplata ani Exp.
U Enchantera při enchantování kamenného meče se neobdrží výplata ani Exp.
The Bridge - Občas se stane, že kolikrát skončí kolo, objevím se v kleci s odpočtem do nového kola, protihráč je podemnou a dává opět další bod pro svůj tým.
SkyBlock - nefunguje zabijení zvířat na /warp jidlo, na ostrově od PolakJack.
Parkour - na mapě Parkour53 (easy map) Hned ze začátku při prvním skoku když hráč spadne do vody tak tam uvízne a nerespawne se. (Pomůže až relog mapy/hry) - vyzkoušeno, dokonce byl i /helpop od hráče.
Návrhy k vylepšení jsou samozřejmě jen návrhy. Byl bych rád kdyby se vyjádřilo co nejvíce hráčů o tom, co jsem napsal. Zda jsou proti, nebo naopak.
Prosím nezamykat topic, když najdu nějaké chyby/návrhy navíc, tak budu postupně doplňovat.
Předem děkuji za přečtení celého topicu a přeji krásný zbytek večera všem Minicrafťákům! :)
S pozdravem Kingofking
//Edit 4.2 23:54 - přidán SkyPvP návrh.
//Edit 5.2 14:46 - Přeškrtané hotové věci.
IGN: Obchodnik003
Môj názor:
1A určite nie! 1B by bolo možno zaujímavé, ale hlavná podstata tých "úloh" na skyblocku je tá, že máš veľmi obmedzený priestor, preto dostávaš niečo za niečo, v Survivale si všetky tie odmeny môžeš získať aj sám. A človek keď už získava napr. tie ore tak ich rovno vypáli a pod. Načo budeš rúbať stack dreva aby si dostal povedzme kýblik lávy, keď si ho môžeš ísť hľadať hneď...
2 Zaujímavý nápad, určite to má niečo do seba, ale je to taký vážnejší zásah do ekonomiky, dať každému štartovné 50K. Navyše by to bolo na resku veľkosti 37x36x37 cca čo je dosť málo by som povedal, v prípade res select vert 13x13. Pointa je pekná, ale s momentálnym počtom hráčov (a rezidencií) myslím, že svet stačí.
To pravidlo by sa urćite môhlo pridať... ale nekorešponduje s bodom 2: príklad - chceš ušetriť tk si spravíš plochú resku 255x20x256 a tým pádom si v suchu...
+ Formality na ktoré zabúdam na začiatok Zdravím, Môžem vás poprosiť... a na koniec ďakujem Obchodnik003
IGN: ImB0T
Ahoj,
Na Survivalu sa konajú skoro nonstop eventy a dá sa tam nejaký "smiešny" milion zarobiť do jedného dňa. Myslím že Survival by mal byť trošku o inom. Chcel by som navýšiť cenu blokov a ostatných itemov v shope tak, ako sa navýšila cena vajíčok. Čo sa týka resky, podľa mňa nie je zlý nápad ju spoplatniť. Ak by šlo urobiť napr. prvá reska zadarmo, ostatné blok/3$. Taktiež zmenšiť max. veľkosť resky, nejakých 64km2 čo je teraz mi príde dosť veľa. Už zas je na survivali skoro celý svet zaplnený, a to bol nedávno "wipe". Ešte keď sa vrátim k tým eventom, bol by som rád ak by sa robili tie "admin" eventy max 2 za deň. Ozaj si všimnite že sú skoro nonstop nejaké eventy, takto tá ekonomika bude čoskoro ešte horšia...
Tie spomínané úlohy, to by som asi nechal tak, je to skôr trendom na SB.
Inak, pravidlo by som pozmenil alebo pridal nové.
Pri kitpvp som z toho celkom zarazený, niekoľkokrát už boli všelijaké ankety, vlákna o zmenu ktoré sa vždy z väčšej časti schválili, no zmena nikdy neprišla. Budem mať pár dni voľnejšie, skúsim to trošku poupraviť a uvidíme reakciu hráčov. Je fakt, že na kitpvp vidím dosť často nových hráčov, ktorí si prídu zahrať a po 5 minutách zistia, že to nemá zmysel. Su to noví hráči, ktorí keby zistili, že má zmysel hrať lebo dá sa poraziť aj silnejší kit, tak by po 5 minutách neodišli ale naopak by mali možno záujem zarobiť nejaké coiny, aby si mohli kúpiť drahší kit. Teraz keď hráč pozrie že stojí dobrý kit 16 tisic tak radšej odíde.
U skypvp by som teaming dal ako je na kitpvp, elytru by som zmazal. Enderperla sa tam dá získať a nejde ju hádzať, myslím že by bolo fajn to umožniť. Shop trošku poupraviť, to lepšie brnenie aby šlo získať len z tých padajúcich truhiel. V shope by som urobil pár zmien, no to tu už písať nejdem.
Čo sa týka barrier na skypvp, navýšim ich na 3 bloky.
Parkour chybu som opravil, chýbala tam barriera. Zbytok @saffers
IGN: Extraordinaryy
Zdravím,
čo sa týka SkyPvP, tak chcem postaviť novú mapu a do toho mám aj kopec veľa nápadov, aby to tam bolo lepšie. Ako písal Legenda, poupraviť shop, crates apod. Len to chce čas. :D A s tým teamingom súhlasim.
//leg - skypvp shop upraveny, odstranené somariny ako enderdragon hlava, upravené nejaké ceny vzácnosti. Pri padajucich truhlach som odstranil červenú repu, totálna zbytočnosť. Nováčik po pripojení bude dostávať iron brnenie aby mal aspoň väčšiu šancu.
Hey G
IGN: testrgames
TheGoldenArmor12 said:zdravím, jmenujem sa TheGoldenArmor12 a chcel by som velmi unban dostal som ho na trvalo spusobil som to že som robil sutaž o SPONZORA++ a dostal som ban od TomasC vedenieho lebo hráčy ma nahlasovali že fake sutaž a vobec to nebola fake sutaž teraz som včera dostal unban lebo som dostal ban na 3 dni kvoli tej sutažy a teraz som ho dostal na trvalo iba prosím dejte mi unban ja nechcem opusťiť ten server ja ho tak mám rád hrávam tam hodne hodne a hodne takže by som chcel dostať unban mám tam hodne mal som raz VIP potom som kupil SPONZORA fakt chcem unban ja ho nechcem mať TomasC je už dávno divnej a mne sa nezdá jako reallny vedenie dal mi teraz ban bez duvodne dnes v 21:09 od TomasC duvod Poruseni slibu behem eventu ja im ho aj kupim len mám ban chcel som mu im kupiť ale nešlo to a dostal som ban prosím mi fakt dajťe ban mám tam tolko kamošov tolko veci tolko buildov tolko resek prosím vás A-Team prosím mi dajťe fakt unban ja takto nechcem vobec trpieť som dobry na hráčov starterov pomáham im stavám teraz som pomáhal hráčovy plnil som jeho 3 želania a ktomu som dostal aj ban fakt prosím vás tak velmi dajte mi ten unban ja takto nevidržím bez serveru ja ho tak velmi velmi chcem prosím vás dajte mi ten unba prosím!! :,( ja sem tel server mal tak rád mam tam aj vela coinov a som slovak a ten Skto trpieť nikto som nechcel prísť o take dobre veci prosím vás fakt mám tam aj velmi dobrych kamošov potom svoj chram podvodny potom moje všetky vela resok prosím! mám aj staff hlavy aj tolik iních veci spawnery na survivaly na survivaly som dobrej na starterov a atd eventy mám táf chcel som byť raz adminom alebo niečo takym ale neprijimali ma! TheGoldenArmor12 PONZOR my stál tak hodne chcel som kupiť j SPONZORA++ ale vedel sem že dostanem raz na trvalo ban prosím mi ho dajte preč prosím velmi vás prosím fakt nechcem ten ban mať Prosím o vyjadrenie A-Team a @TomasC
Zdravím,
proč to píšeš sem? Buď si založ vlastní vlákno nebo http://www.minicraft.cz/zadost_unban
S pozdravem TestrGames
E-mail: testrgames@minicraft.cz
Discord: lisak_