IGN: adameks1
Zdravím,
Co mám dělat když mi neustále crashuje minecraft?
(Crash Report nevim kde je naposled mam CR z ledna :D)
//Ještě mě napadlo reinstall launcheru a restart PC ale to asi o moc lepší nebude :/
Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614
IGN: ZoubkovySkritek
Čau,
zkontroluj aktualizace u ovladače grafické karty (např GeForce Exp.), koukni jestli máš aktualizovaný windows (Windows Update) + aktualizace javy. Pokud nic nepomůže a sám nebudeš vědět co, obnov počítač přes "Obnovení systému" do doby, kdy ti to šlo.
ZS
•discord | zoubek#0456
•e-mail | zs@minicraft.cz
•web | soukromá zpráva/profil
•ve hře | ADMIN ZoubkovySkritek
IGN: bodlacek
Ahoj,
Každý crash zanechá v datové složce minecraftu (AppData\Roaming\.minecraft) soubor s koncovkou .log, kde je napsáno proč hra crashla, např. u mě se ten soubor nazývá hs_err_pid+číslo. Bylo by dobré si ten soubor přečíst a zkusit najít, kde je chyba. Pokud by jsi chybu nenašel, tak ten soubor můžeš uložit na cloudové uložiště např. uložto, dropbox, mediafire či google drive a následně sem poslat odkaz, na ktrerý bych se popřípadně podíval a zkusil najít řešení.
S pozdravem
kaktusator_666
"Food is love Food is life"
ZoubkovySkritek said:Čau,
zkontroluj aktualizace u ovladače grafické karty (např GeForce Exp.), koukni jestli máš aktualizovaný windows (Windows Update) + aktualizace javy. Pokud nic nepomůže a sám nebudeš vědět co, obnov počítač přes "Obnovení systému" do doby, kdy ti to šlo.
ZS
@ZoubkovySkritek Java je aktualizovaná, Windows též, aktualizace ovladače? Nevím kde zjistím ale mám:
ATI Mobility Radeon HD 4500 Series + aticfx64.dll,aticfx64.dll
kaktusator_666 said:Ahoj,
Každý crash zanechá v datové složce minecraftu (AppDataRoaming.minecraft) soubor s koncovkou .log, kde je napsáno proč hra crashla, např. u mě se ten soubor nazývá hs_err_pid+číslo. Bylo by dobré si ten soubor přečíst a zkusit najít, kde je chyba. Pokud by jsi chybu nenašel, tak ten soubor můžeš uložit na cloudové uložiště např. uložto, dropbox, mediafire či google drive a následně sem poslat odkaz, na ktrerý bych se popřípadně podíval a zkusil najít řešení.
S pozdravem
kaktusator_666
@kaktusator_666 To jsem právě už psal, a zkoušel, a poslední co jsem našel za crash je: 24/02/2019 nebo ten hs err 12/01/2019 jedině launcher log ale to asi není crashR
Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614
snaakestrafe said: Ahoj, neinštaloval si v poslednej dobe nejaký mód /modpack alebo resourcepack? Prípadne pri akých udalostiach ti crashuje ?
@snaakestrafe právě že ne. Normálně jsem ho spustil, ikdyž možná je to tím novým launcherem jak ho zrenovovali dříve se načital rychleji
UPDATE:
@ZoubkovySkritek Aktualizoval jsem ovladače, Aktualizoval jsem Windows Update - Ještě mi to napsalo jednu aktualizaci tak ji teď nechám udělat.
Až to bude, tak se ozvu. Tak hotovo. nic jsem nezjistil ale zkusím zapnout mc a i nějaké rady využiji.
Ahoj,
Znám pár možných řešení, které mi parkrát pomohli.
1. Reinstalovat javu
2. Nastavit si větší počet dostupné RAM v minecraft launcheru
3. vymazat datovou složku .minecraft (doporucučuji si zálohovat složky: screenshots, saves, resourcepacks, popřípadně i mods, shaderspacks, atd.) a následně si to vložit do složky, která se vytvoří po spuštění hry v launcheru
4. Když máš hru spuštěnou snaž se omezit aplikace na pozadí (řeší to crash způsobený nedostatkem RAM)
5. Nejlepší by bylo, kdyby jsi zkusil používat pouze raw verze, popřípadně i s optifinem
6. V nastavení hry vypni funkci VBOs, pokud se ti hra ani nenačte, tak si otevři v datové složce soubor: options.txt a v něm změn možnost: useVBO: true NA useVBO: false
Pak jsou zde další příklady, které by mohli pomoci:
*Netaktuj procesor a nech ho na deafultní frekvenci (pokud taktuješ :D)
*reinstalovat launcher a najít nejnovější aktualizace všech ovladačů, mc, OS, javy atd.
kaktusator_666
@kaktusator_666 Ahoj,
1. Zkusím. Teď mi mc zatím necrashuje (tak 1x za den)
2. no nevím, mám RAM: 3,00GB
3. To bych volil až jako poslední variantu. :D
4. to právě mám, když to zapínám se snažím vše vypnout.
5. Aha, a co to je ta "raw verze" ? [OptiFine mi právě laguje] To je asi největší problém teďka, že mi mc laguje a víc jak 1fps (při pohybu) se to nedostane a když chvíli někde stojím tak se to dostane i na 5fps ale víc ne. a Max FPS mám na: Unlimited a RD: na 5Ch (Jak mi to poradil saff) :D
6. Hotovo, to jsem udělal.
Co je "taktování procesoru" ? :D a Jak to mám tedy nechat?
Ok, s těmi ovladači bys mi mohl pomoct něco najít.
Ahoj,
U té RAM.. není dobré to přehánět, takže jestliže máš celkev 4Gb RAM, tak by to mělo být 2Gb a nepřehánět.
Raw verze je prostě jenom verze z launcheru (bez modu, optifinu, zadny badlion, huzuni, labymod client atd.)
A to taktování.. pokud ani nevíš co to je, tak to nejspíše neděláš :D (jedná se vlastně o zvyšování frekvence procesoru, ale zase je zvýšená teplota a menší životnost.. někdy to může být i rychlá smrt pc :D taktuje se většinou v BIOSU nebo v softwaru od motherboard či CPU, takže tuhle možnost raději vypust z hlavy..
3. možnost bych určitě nebral jako poslední možnost.. takže být tebou bych to udělal (nic nezkazíš, ale musíš si zálohovat složky, které jsem nahoře vyjmenoval)
U aktualizace ovladačů bych vzal nějaký program třetí strany, protože jednou jsem to dělal ručně a musel jsem přeinstalovat windows :D, pro příklad mám program: iobit Driver Booster + mám k němu i licenci: 2C280-9605C-CC26F-25D46 [Licence je získaná legálně (giweaway) akorát je omezená celkem pro 300 lidí + takže už moc času nemáš :D (platí ještě rok)] proces v programu je jednoduchý a intuice nebo YT návod ti rychle pomůže se v něm z orientovat.
kaktusator_666