IGN: kingofking
Dobrý den, už delší dobu schromažďuji nápady jak ke zlepšení komunity tak i kvalitu serveru takového. A dnes bych se chtěl o pár takových nápadů
podělit se všemi zde na forku, a přál bych si (kdo chce) několik názorů od hráčů včetně A-T a vedení Minicraftu :)
Předem bych chtěl říci, že provedení serveru v sekci survival se mi osobně líbí (Na ostatních jsem zatím pořádně nehrál - tudiž nemohu ZATÍM posoudit), jak co se týče slušné komunity, schopnosti
o komunikaci hráčů mezi sebou, ale také o nastavení určitých systémových složek serveru. (Pluginy a jejich nastavení, příkazy apod.)
A proto bych rád přispěl svým názorem, svými nápady, které by mohly tuto kvalitu ještě dovylepšit.
° A) Plugin residence -> Líbí se mi, že hráč má možnost upravit většinu vlajek podle sebe. Jak uzná za vhodné a hlavně jak to chce. + limity residencí a počet residencí. Tomu dávám velký palec nahoře, protože spousta jiných serverů to nemá :)
Zde bych chtěl navrhnout dva příkazy, které by se přidaly do možnosti používání hráčů. 1. příkaz /res set tp false/true neboli zkráceně /res set tp f/t který umožňuje aby cizí hráč se mohl/nemohl portnout na dannou residenci.
Dle mého je to normální příkaz, který je užitečný v mnoha případech.
2. příkaz který patří také do pluginu residencí je /res chat neboli /rc. Tento příkaz slouží jako oddělení chat pouze do oblasti residence, a vidí ho všichni hráči kteří stojí v residenci. Naopak ho nevidí hráči kteří v něm nestojí.
Také je lehce rozpoznatelný, protože res chat je označen fialovou barvou (S čím jsem měl zkušenosti), včetně nicku hráče a textem zprávy. Lehce se s ním pracuje. Napřk. pokuď hráč chce psát do reschatu, tak si ho zapne přes /rc
a pokuď chce psát do normalního, tak stačí napsat znova /rc - ovšem pokud si ho danná osoba nejprve zapne. Akorát si pamatuji že se objevily komplikace s historii rc v konzoli. Tzv. že v konzoli nebyl záznam chatu který byl napsán v residenci.
Ale tuto informaci nemohu zcela přesně potvrdit, jelikož jsem to pouze doslechl již před delším časem. Takže když by se to domluvilo že by se to spustilo, tak předem doporučuji udělat kontrolu, zda se ukládá záznam rc do konzole pro vedení, aby mělo o všem přehled.
Každopádně rozhodnutí je samozřejmě na A-T a vedení, zda to bude chtít povolit.
° B) další věc co bych chtěl prodiskutovat je o Wipu neboli restart světa. Chtěl bych se zeptat, zda vedení nemá v budoucnu tuto věc udělat. A případně také můžeme vymyslet společně jako jedna komunita aby se předešlo wipům.
Protože jsou hráči kteří rádi staví opravdu velké projekty, kde to nezůstává jen u domku a zahrady. A staví se to třeba i několik měsíců. Pak přijde wipe a pro ty hráče to znamená velké zklamání, tím pádem nemají smysl již nadále hrát.
Abych byl úpřimný tak wipe je můj nepřítel v oblasti Minecraftu.. už několikrát se mi to stalo, a ztratil jsem toho již se svojí partou hodně na předchozích serverech. A když jsme u toho světa, tak bych se chtěl také zeptat jak velký je survival svět?
Předem děkuji za vyslechnutí celé mé slohovky a pevně doufám že to alespoń trošku pomohlo :)
Přeji krásný zbytek dne.
S pozdravem Kinga
IGN: Mazzuleth
Zdravím, ohledně /res set tp t/f s tebou souhlasím. Do dnes jsem si myslel, že to hráči mohou používat, ale teď už vím, že to máme v resadmin. Jsem pro přidání.
S /rc taky souhlasím, bylo by to něco jako /p chat na FC nebo BC.
Ohledně WIPU. WIPE je nutná věc, takže určitě v budoucnu bude. Stejně jako u minulého WIPU budou mít hráči asi 2-3 měsíce na přesun staveb na nový svět.
Moralizujeme společnost
IGN: RandomJmeno
Zdravím,
A) Problém to nebude, pokud to schálí Saff, tak oba návrhy budou během několika dní na serveru.
B) Wipe určitě bude, jen není přesně určeno kdy - odhadoval bych to po aktualizaci na Minecraft, kde se hodně změní generování mapy (možná třeba verze 1.15 - 1.16, dříve určitě nebude). Minule se s přechodem na novou mapu laborovalo minimálně půl roku a hráči měli několik měsíců na zažádání o přesun staveb do nové mapy. I kdyby to někdo nestihl, tak Saff má i 4 roky staré zálohy, tak by se stavby určitě daly zpětně vytáhnout tam.
Aktuálně je survival omezen na 28 000 × 28 000 bloků, ale průběžně hranice zvětšujeme, zejména po každé aktualizaci na novou verzi hry.
Email: randomjmeno@minicraft.cz
IGN: ImB0T
Zdravím,
Tiež som si myslel že /res set tp f/t funguje. Myslím že si to skôr mal napísať Saffovi na mail kedže takto nemáš isté, či sa to ku nemu dostane. S tým druhým príkazom určite súhlasím kedže hráči ktorí štartujú event by aspoň nespamovali do chatu. No muselo by sa to tiež urobiť tak, aby členovia AT videli tento chat (nie len konzola).
Wipe by sa aj zišlo, hráči majú v svete veľmi veľa zbytočných res a stavieb a to by mi ani tak nevadilo, no ale keď vidím že hráč nebol pripojený 7 mesiacov, tak to o niečom svedčí.