PROBLEM S FPS • Minicraft.cz

Farlo98
Sponzor

83 postů
16 reputace

IGN: Farlo98
Od Farlo98 » přes 6 let

Neviete niekto poradit čo mam zrobit aby som mal spät FPS cez 200 ? nejak mi padli na 30 ... 

adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 6 let

@Farlo98 tak záleží kolik máš GB RAM Paměti v PC

a pak se to dá v nastavení minecraftu zvýšit (počet ramek) pokud by si potřeboval helpa tak ti rád pomohu

// tak já mám 3GB RAM a víc než 1GB RAM mě minecraft dál nepustí to by mě furt crashoval takže u mě je 1GB max

Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇

Farlo98
Sponzor

83 postů
16 reputace

IGN: Farlo98
Od Farlo98 » přes 6 let

to som už robil ale aj tak ked vieš robit cez adm piš =)

saffers
Majitel

5693 postů
7899 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 6 let

Zdravím, největší vliv na počet FPS v Minecraftu běžně má vykreslovací vzdálenost (Render Distance ve Video Settings), dále průhledné textury listí (lze je vypnout pomocí nastavení na Graphics: Fast) a rozlišení, ve kterém ti hra běží. Pokud máš Optifine, tak v Video Settings> Other> Fullscreen mode jej nastavíš v režimu, kdy hru máš přes celý monitor, jinak rozlišení závisí na velikosti okna, ve kterém ti hra běží.

V některých případech také může pomoci nastavení ventilátorů grafické karty na maximum (dle zprávy, co jsi mi psal máš AMD, takže to nastavíš v softwaru AMD Settings v položkách Hraní> Globální nastavení> Globální OverDrive> vypnutí automatické regulace ventilátorů a nastavení na 100%, poté vpravo nahoře musíš ještě kliknout na "Použít"). Většina grafických karet totiž začne limitovat svůj výkon při dosažení určité teploty, ale ventilátory nenechá běžet na maximální úroveň, aby nebyla příliš hlučná. Do nějakého přetaktování bych se nepouštěl, jelikož pár FPS navíc netojí za riskování poškození grafické karty.

Jak píše @adameks1, tak může pomoci i přidělení většího množství RAM ke hře, najdeš to v Options v launcheru. Ve většině případů poznáš navýšení spíše jen v případě, že hraješ nějaký modpack.

Hnát se ke stovkám FPS nemá příliš vysoký smysl, jelikož lidské oko zaznamenává už 24+ FPS jako plynulý pohyb (každý to má trochu jinak) a většina monitorů ani více jak 60 FPS ani nezobrazí. Osobně mám lockutý framerate na 60. Pro porovnání je dobré následujícíc video, musíš ale mít v nastavení 60FPS, aby mělo význam.

E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva

adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 6 let

@saffers jako moc FPS nevynesu max 30 poradil by si mi jak mám mít více FPS?

Grafická karta: Odeslaný screenshot obrázek

RAM: Odeslaný screenshot obrázek

pokud by bylo potřeba něco víc tak klidně :) jsem k dispozici

Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇

ZoubkovySkritek
Sponzor++

333 postů
685 reputace

IGN: ZoubkovySkritek
Od ZoubkovySkritek » přes 6 let

No máš 3giga ramky, z toho moc fps nevytáhneš :D 

discord | zoubek#0456

e-mail | zs@minicraft.cz

web | soukromá zpráva/profil

•ve hře | ADMIN ZoubkovySkritek