Slovíčko kid • Minicraft.cz

JUDr_Pneumatika
Hráč

7 postů
0 reputace

IGN: JUDr_Pneumatika
Od JUDr_Pneumatika » přes 8 let

Zdravím,

Předem bych chtěl upozornit, že věc, jež chci nahlásit, není až tak docela chyba, pouze mi tato sekce přišla asi nejvhodnější pro nahlášení jistého "problému". Z názvu jste si určitě všimli, že se budu demonstrovat slovíčko kid. Většina z vás, co na tomto serveru hrají ví, že funguje jakýsi... No, jak bych to řekl.. "AntiNevhodnýSlovník", více méně. Ten funguje tak, že když napíšete do chatu nějáké slovo vulgární či nevhodné, automaticky vám to dá kick ze serveru a zpráva, za kterou vás to kicklo nebude do chatu odeslána. Každopádně se zaměřím na téma tohoto příspěvku a to je slovo kid. Všiml jsem si, že "AntiNevhodnýSlovník" kickuje i za slovo kid, a je jím považováno za slovo urážlivé, či vulgární. Chtěl bych napsat, že kid není ani urážka, ani nadávka. Je to pouze slovo v cizým jazyce, přesněji, v angličtině... Toto slovo se v anglii (jak někteří z vás ví) nepoužívá jako nadávka, je to pouze v překladu do češtiny slovo "dítě". Nevím, jak to vidíte vy, ale mě nepřipadá moc normální když ten váš "AntiNevhodnýSlovník" kickuje a označuje za vulgaritu slovo dítě.. Někteří to jistě (hlavně AT) považují za vulgaritu, ale opak je pravdou.. A pakliže to je vulgarita, znamená to, že člověk, co v anglii či americe nějákému dítěti řekne slovo "kid", uráží ho? 

Doufám, že po tom, co si toto přečtete to uvidítě stejně, jako já, a odstraníte slovo kid z "AntiNevhodnéhoSlovníku". Toto je vše, na případné dotazy či jiné typy komentářů rád odpovím.  -Mitchell

Luciik
Sponzor

90 postů
31 reputace

IGN: Luciik
Od Luciik » přes 8 let

Ahoj,

Nevím, jak tobě, ale kdyby mi toto někdo napsal, tak by mi to přišlo dost urážlivé. Lidí, s nízkým věkem se to může opravdu dost dotknout, protože jak všichni víme, malé děti (i já a spousta dalších) chceme být starší a tyto slova jsou v této věci opravdu dost urážlivá. Někdy se musíš vžít do toho člověka, kterému to druhá osoba píše a pochopit ho. I když je je třeba hloupý, tak má taky nějaké city a možná i větší něž kde jaký člověk. Proto jsem zastánce toho, aby se toto nijak neměnilo.

TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

IGN: TomasC
Od TomasC » přes 8 let

Zdravim,

tak a teď se na to podívej z pohledu těch druhých. To, že tobě to přijde normální ještě neznamená, že to ostatní berou stejně. Z vlastního výzkumu vím, že tak 80% hráčů toto slovo považuje jako urážku a já se tak přizpůsobim a zároveň s nimi souhlasím. Tím slovem jim chceš jiným způsobem říci, že to jsou nemyslící osoby co nemají ještě rozum, a tak ať se do těchto věcí tedy nepletou (tak nějak chápou ostatní toto slovo).

JUDr_Pneumatika
Hráč

7 postů
0 reputace

Děkuji za názor. Většina lidí mě také nadáva do kida, ale já si z toho nic nedělám, ignoruji je, a v hlavě si řeknu, že to jsou hlupáci a ubožáci... A většinou jsou ty malé děti těmi, jenž toto slovo používaji proti starším lidem. Jako urážka to většině připadat může, to nic ale nemění na tom, že o urážku se opravdu nejedná.

Luciik
Sponzor

90 postů
31 reputace

IGN: Luciik
Od Luciik » přes 8 let

Z pohledu člověka se to jako urážka bere, proto je toto slovo na serveru blokované. Kdyby to nikdo jako urážku nebral, tak by blokované nebylo.

TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

Od TomasC » přes 8 let

Už to, že si musíš v hlavě vytvářet myšlenku, "že to jsou hlupáci" je jedna z příčin urážení vziklé tímto slovem. Vždyť sám to zde píšeš, že tě to vyprovokuje si o nich něco myslet, proto si nemyslim, že by toto slovo mělo být odebráno ze seznamu vulgárních slov.

JUDr_Pneumatika
Hráč

7 postů
0 reputace

To stále ještě nic nemění na tom, že to urážlivé není i kdyby to tak bral celý server... Nebudu se tu hádat, už dřív jsem tu měl problémy protože jsem si stál za svými názory.

TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

Od TomasC » přes 8 let

To tak rád píšeš lidem tyto hanlivá slova ? Vždyť je to absurdní názor to co si myslíš. Chápu, že TEBE to neuráží, ale podívej se na ostatní hráče, jak to berou. Na serveru se máš cítit příjemně a uvolněně a né plný myšlenek o tom, že daný hráč je rozmazlený děcko, co se neumí chovat, protože ti napsalo slovo "KID".

MrLemonCZ
Sponzor

234 postů
29 reputace

IGN: MrLemonCZ
Od MrLemonCZ » přes 8 let

Zdravím, tak abych se k tomu také vyjádřil..

Slovo "kid" pochází z angličtiny, kde to znamená "dítě". Ano, v anglicky mluvících zemích je to normální slovo. Jenže jsou tu lidé, kteří to žačali používat jako nadávku. Dnes jich je už dost. Ještě nikdy jsem v chatu neviděl slovo "kid", aby to nebylo myšleno jako urážka nebo zesměšnění. Navíc jseš na CZ/SK serveru, takže nějaká angličtina tu nemá v chatu co dělat. Mladši lidi to berou jako nadávku, uráží je to. Tobě by se asi taky nelíbilo, kdyby ti někdo v jejich věku toto říkal. Možná dnes už jsi starší, tak si z toho nic moc neděláš, ale Minecraft komunitu tvoří převážně děti okolo 11 a 12 let.