Hodnocení či poznatky hráčů k členům Admin Teamu • Minicraft.cz



Luukee_
VIP

5 postů
4 reputace

IGN: Luukee_
Od Luukee_ » okolo 1 měsíce

Zdravím, 

 

navrhuji založení možnosti zpětné vazby nebo jakéhokoliv vhodného hodnocení členů Admin Teamu na základě nějaké skutečnosti, zkušenosti s nimi a podobně, s případnou alternativou anonymního využití a následnou možnou reakcí na tuto skutečnost jinými členy především adminy či majitele ve formě ponaučení, potrestání, lepšího zaškolení, snížení, zvýšení nebo dočasného zrušení (suspendování) pozice člena v Admin Teamu a podobně v návaznosti na typ reakce hráče a závažnost celé věci.

Může se totiž stát, že nějaký člen špatně, unáhleně či nevhodně zareaguje na vzniklou situaci a dá někomu například neoprávněný ban nebo se k hráči jinak nevhodně zachová, těmito způsoby poškození hráči poté nemají řádnou možnost jak svou v tomto případě negativní zkušenost sdělit, aby se ji do budoucna dalo předejít. Proto by bylo vhodné ať už tady na webu nebo také přímo ve hře dát hráčům možnost sdělit takovou zkušenost Admin Teamu, který s tím může pracovat a vykonat patřičná opatření, která v konkrétním případě budou vhodná. Některé možné formy opatření jsem již zmínil v úvodním odstavci.

Samozřejmě by se mohlo jednat i o pozitivní reakce hráče, chvála jednotlivého člena Admin Teamu a podobně, na jehož základě by se naopak mohlo zvažovat zvýšení jeho pozice v něm. Jednotliví členi by navíc třeba touto formou mohli získávat hodnocení od hráčů dle jejich spokojenosti s nimi, se kterými by na serveru disponovali a byla by jejich vizitkou a takovým náhledem, jak své činnosti v rámci pozice v Admin Teamu konají. Mohlo by to taky pro ně být extra motivací vykonávat svou roli co nejlépe dokáží a dosáhnout tak co nejlepšího hodnocení.

Myslím si, že i členové Admin Teamu mohou své pozice zneužít, špatně ji konat, udělat nějakou chybu, činit v rozporu s pravidly nebo naopak být aktivní nad rámec svých povinností, výjimečně dobře pomoct hráči, přistupovat ke všem hráčům rovnocenně, chovat se mile nebo se v něčem navíc angažovat (samozřejmě v rámci pravidel) a na základě těchto možných situací by bylo vhodné dát hráčům možnost na konkrétní osobu napsat zkušenost s ní, konstruktivní kritiku, chválu, a jiné záležitostí, ze kterých by dále mohlo být čerpáno s cílem zvýšit kvalitu celého Admin Teamu a maximalizovat spokojenost hráčů. 

V případě realizace takovéto možnosti bych ponechal jejího využití mimo Discord textovou formou, s možností následného řešení na Discordu, pokud bude potřeba a situace to dovolí. Stále jsou mezi námi hráči, co nemusí mít Discord, nemají k dispozici mikrofon nebo z nějakých osobních důvodu nemohou hovořit. Je třeba na ně myslet a i jim dát možnost se vyjádřit ke své zkušenosti s členy Admin Teamu a reagovat na ni.

Pokud již nějaká taková možnost existuje, tak se omlouvám za její neznalost a navrhování něčeho co již slouží, ale nikde jsem nic takového nenašel a v tuto chvíli bych takové možnosti rád využil. Dostal jsem se do situace, kdy mám právě zmíněnou zkušenost, s kterou bych se rád podělil s cílem předejití podobného problému v budoucnu a případného polepšení člena Admin Teamu, kterého se má zkušenost týká. Existující možnost dávání reputací na jednotlivé zprávy na fóru a podobně, které mohou členové sbírat nepovažuji za dostatečně relevantní a nejedná se o alternativu k mému návrhu. Jestliže přesto již je něco co vystihuje popis mého návrhu, uvítám mé navedení k této funkci a navrhuji lepší dostupnost a zviditelnění této funkce například mezi věci v sekci „+ Další“, kde by byla hráčům jednoduše k dispozici (a to i těm kteří kupříkladu dostali zmíněný neoprávněný ban a nemohou se tak vyjádřit přímo na serveru).

Budu rád za jakoukoliv zpětnou vazbu v rámci tohoto návrhu a nejlépe kladné vyřízení a následné zrealizování. Myslím si, že jsem svůj návrh popsal a představil dostatečně dobře, má jistý potenciál a může se tak rovnou přejít k rozhodování, zda něco takového je možné udělat a jestli tento návrh bude realizován.

 

S přáním pěkného dne

Luukee_

 

PS: Tento návrh jsem připravoval a usiloval o jeho úspěšné odeslání asi čtyřikrát, v prvním případě jsem pomocí dotazu (zprávy zde na webu) na v tu chvíli online moderátorku Sonicka_cz (chválím rychlou reakci) zjistil, že můj návrh nevidí stejně jako já, tudíž pravděpodobně i přes mé potvrzení a odeslání návrhu nebyl vytvořen, podruhé, poté co jsem vše znovu sepsal a upravil se stalo totéž, pouze jsem to již neřešil dotazem, potřetí jsem již zkopírovaný text jen vložil a už to po mě aspoň chtělo zkrátit délku titulku, tak jsem tak učinil dokonce i výrazněji pod daný limit 64 znaků (včetně mezer), protože mi to nevzalo ani 60 znaků, zkontroloval jsem, zda je text návrhu v pořádku, ale opět po potvrzení se nic nestalo a vlákno se nevytvořilo, počtvrté jsem jen rychle vše vložil a vypadá, že jsem uspěl, navrhuji tedy také kontrolu této funkce a její případnou opravu, možnou příčinou může být časová délka psaní a přípravy návrhu, kdy po určité době potvrzení nefunguje a vlákno nevznikne.

// upravena barva textu kvůli čitelnosti -Testr








tadeus2151
Sponzor

11 postů
1 reputace

IGN: tadeus2151
Od tadeus2151 » okolo 1 měsíce
Pěkná slohovka luukee_







Luukee_
VIP

5 postů
4 reputace

IGN: Luukee_
Od Luukee_ » okolo 1 měsíce

Děkuji, snažil jsem se.








GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » okolo 1 měsíce

Ahoj, máš zajímavý nápad a já (ačkoliv už jsem tu kvůli AT skončil) bych to uvítal. To mluvím jako z pohledu hráče, co si tady zažil dost. Jo... 8 let je dlouhá doba.

Co se týče toho postu, tak ono je to jak kvůli časové délce psaní, tak i pokud otevřeš tenhle web na jiné záložce, tak je třeba tuto stránku znovu refreshnout, aby byla "aktuální". Poté teprv funguje postnutí nebo změna reputace. To stejné se děje i u dotazníku u přihlášky. Tam jsem si vždycky musel vše zkopírovat a pak jsem to tam jen naházel a bylo to. A BTW jsem rád, že tu nejsem v AT.






Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."



tadeus2151
Sponzor

11 postů
1 reputace

IGN: tadeus2151
Od tadeus2151 » okolo 1 měsíce
Luukee_ ty mas discord







Luukee_
VIP

5 postů
4 reputace

IGN: Luukee_
Od Luukee_ » okolo 1 měsíce

Ahoj Gejmrone, děkuji za pochválení mého návrhu takto zkušeným hráčem.

K problematice odeslání návrhu mohu potvridt, že jsem web během jeho psaní měl otevřený na více záložkách (kartách), kde jsem pozoroval a hlídal více záležitostí a různě jsem je používal, otevíral, zavíral a podobně, tudíž i zde mohl problém vznikat. Pro případné příští využití tuto skutečnost budu zohledňovat.

To mě přivádí k další menší nedokonalosti, a to té, kdy při psaní nové zprávy někomu zde na webu nevidím jeho předchozí zprávu, na kterou odpovídám, tudíž když je delší a nevymyslím odpověď hned na jeden zátah, tak si ji opět musím buď otevřít na nové kartě nebo vytvářený text (i vícekrát) kopírovat, zrušit novou zprávu, podívat se na tu předchozí zprávu, vymyslet pokračování mé odpovědi, vytvořit novou zprávu, vložit zkopírovaný text a pokračovat v psaní odpovědi. Zde tedy ještě dodatečně navrhuji prověření možnosti vylepšení formou ponechání zobrazení alespoň předchozí zprávu při vytváření odpovědi na ni, tedy nové zprávy.








GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » okolo 1 měsíce

@Luukee_ Pro tohle slouží jedno z těch 2 tlačítek, které máš vpravo nahoře u každého postu. To fialové z nich je citace. Text ti to zkopíruje do zprávy celý. Pak stačí jen 2x odentrovat a text už nebude upravený, ale normální a můžeš normálně psát. Zároveň tě to pingne tuším, ale to bych kecal teď. Jo a ten text jde taky různě upravovat a mazat samozřejmě, takže si můžeš vytáhnout jen to, co potřebuješ.






Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."



Luukee_
VIP

5 postů
4 reputace

IGN: Luukee_
Od Luukee_ » okolo 1 měsíce

Rozumím, to zní jako pěkná funkce, někdy se může hodit. Ale já měl na mysli především soukromé zprávy, ke kterým se dostanu pomocí ikonky obálky vpravo nahoře, tam u těch zpráv takovou možnost nevidím.








testrgames
Admin

220 postů
349 reputace

IGN: testrgames
Od testrgames » okolo 1 měsíce

Zdravím,

Díky za návrh, nicméně to co zde navrhuješ již na minicraftu v nějaké formě funguje a existuje. Zareaguji tedy na jednotlivé odstavce tvého textu.

1) (špatně vyřešená situace, nevhodné chování člena aj.)
Jakékoliv připomínky, stížnosti na špatné chování nebo nespravedlivě vyřešenou situaci můžeš
podávat vyšším členům admin teamu, pokud se jedná o nějakého nižšího člena. Pokud se nejedná o nijak závažnou věc může to vyřešit on sám, případně to předat vedení serveru.
Když si chceš stěžovat na někoho z vyšších členů je dobré rovnou psát majiteli na jeho e-mail, do soukromých zpráv nebo do ticketu.
Neoprávněné bany se řeší v žádostech o UB.

2) (Pochvala člena AT)
 Co se týče kladného hodnocení tak to je za mě nejlepsí psát rovnou tomu, koho chceš pochválit. 
 
3) (Zneužití pozice, špatné konaní, udělání chyby, aktivní nad rámec atd.)
První zmíněná část je si myslím popsána v bodu 1. Pokud se jedná o nějakou normální konstruktivní kritiku nevídím problém v tom, aby byla třeba podána sem do příspěvku na web.
Nicméně se moc často nestává, že takový příspěvěk je slušně napsaný nebo má aspoň trochu smysl. 

4 (realizace takovéto možnosti)
Víceméně jsem shrnul nějaké možnosti kam stížnost / pochvalu / připomínku psát. 
S téměř 100% jistotu mohu říct, že vytvářet nějaký všem přístupný systém reputací, stížností a hodnocení zde na webu nemáme v plánu.
Skrát by to nefungovalo - půlka hráčů by něvěděla jak normálně to využívat, psala tam blbosti aj. nevhodné příspěvky. Ten kdo chce může využívat již ty zmíněné formy výše..


--
Některé věci cos navrhnul fungují interně a věnují se tomu někteří vyšší členové, kteří o to mají zájem.
 + Je mi jasné, že toto vlákno vzniklo především kvůli banu co jsi dostal pár dní zpátky od Zuba a rád by jsi si teď na něj postěžoval.

PS pro Gejmrona; my jsme taky rádi. 
 






S pozdravem TestrGames

E-mail: testrgames@minicraft.cz 

Discord: lisak_



Luukee_
VIP

5 postů
4 reputace

IGN: Luukee_
Od Luukee_ » okolo 1 měsíce

Ahoj Testre,

v první řadě ti děkuji za reakci na můj návrh, koukám, že se jedná spíše o reakce formou navedení na již existující funkce, které by můj návrh měly nahrazovat, o to jsem v původním návrhu též žádal jakožto možnou alternativu, takže jsem i za to spokojený, může se to navíc teoreticky hodit hráčům i do budoucna, když si tohle vlákno přečtou. Pokud tedy případný problém, nedostatek, který se konkrétního člena Admin Teamu týká bude doopravit řádně řešit, tak jak tady uvádíš, pouze když mu napíšu klasickou zprávu nebo se tím bude zajímat majitel, když to bude potřeba, tak dobrá, aspoň tam stále bude ta snaha zlepšení, odstranění nedostatku s cílem maximalizovat kvalitu serveru, v takovém případě v pořádku, to už se týká i funkcí, které tady na webu máte.

Akorát mi teda stále přijde škoda, že to zůstává pouze v dosti interní podobě, že doopravdy nemohu sdílet své zkušenosti, pozitivní i negativní na jednotlivé členy tak, aby byly dostupné i jiným hráčům (především třeba ty pochvaly, když o tom píšu jako o škodě, uvádět takto stížnosti, abych třeba někoho jen pošpinil, to už je zase druhá (špatná) věc, ale víceméně o tomhle ještě píšu níže), aspoň třeba těm, co mají zakoupený nějaký rank, že prostě ví, jak asi ke své pozici v Admin Teamu daný člen přistupuje, jaké má nedostatky, ať tam doopravdy je ta vizitka, která by mohla vést ke změně přístupu člena k lepšímu, naučení se něčemu novému s cílem zlepšit ji nebo by mu dávala najevo, že jsou s ním hráči spokojeni a zároveň by to věděli i další hráči, což by zvýšilo jeho nebo její popularitu, která by mohla být motivací pro jiné členy. Bylo by pak vhodné tato hodnocení využít k činům či změnám v rámci Admin Teamu nebo je třeba mazat, když jsou irelevantní či nevhodná, aby to celé mělo větší význam a členové by si nemohli jen tak říct, že je to vlastně jedno a nezajímá je nějaké hodnocení, když své činnosti mohou dělat dále stejným způsobem.

Rozumím tomu, že možnost, kterou navrhuji může být problematická, vzhledem k poměrně vysokému množství mladších hráčů na serveru, kteří ještě nemají vyvinuté či naučené tak dobré komunikační schopnosti a doopravdy by tam mohli psát nežádoucí, nevhodné, nesmysluplné věci a celá tato funkce by tak ztrácela na své využitelnosti. Řešením by mohla být třeba nezávislá kontrola hodnocení pověřeným členem nebo členy Admin Teamu, který/ří by vhodnost hodnocení zkontroloval/i a teprve potvrdil/i její zveřejnění. Odhaduji, že by toho nebylo zase tolik, že by se to nedalo zvládnout, obzvlášť když taková možnost nebude nijak převelice prezentována a zobrazena někde, kde by ji každý hned měl na očích. Teoreticky by už možná v dnešní době mohlo být reálné vytvořit umělou inteligenci, která by to kontrolovala. Bylo by také nejspíš potřeba důkladnější vysvětlení funkčnosti takové možnosti, aby právě především ti mladší pochopili jak s ní zacházet, kdyby právě měli něco, s čím by se tam chtěli podělit. Takže by to akorát vyžadovalo více usilí a to už je na vás, zda ho do toho chcete dát.

Dokážu si tedy sám představit případné potíže, které můj návrh může obsahovat (taky, že se jedná jen o návrh) a asi budu rozumět tomu, když se ani částečně nebude realizovat, důležité je, že existuje aspoň nějaká forma možnosti, která to částečně dokáže nahradit, ale přesto si stále dokážu představit, že by aspoň z části ten návrh šel využít, něco z něj vytáhnout a vytvořit nějakou finální podobu, která by z mého návrhu plynula a mohla uspět.

 

+ Když to teda zmiňuješ a poznal si spojitost s mým banem, tak tedy v následující části napíšu i něco k této záležitosti.

Ano, souhlasím, prvotní myšlenka tohoto návrhu skutečně vznikla v rámci banu od, jak sám uvádíš, Zuba, ale zde šlo spíše o moment uvědomění ve chvílích, kdy jsem tu situaci řešil, čekal na nějaké odpovědi, informace a podobně. To byla ta chvíle, kdy jsem si řekl, že to je ta věc, co mi tu chybí. No a tak jsem v rámci času, během kterého jsem čekal na nějaké reakce sepsal návrh a prostě to zkusil, činil jsem tak i protože se mi zdálo, že na běžné zprávy se vám moc nechce reagovat, přesto, že jsem psal těm, co zde zrovna byly aktivní s tím, že se minimálně ještě připomenu, dostanu nějakou informaci a třeba půjdu vstříc urychlení vyřešení celého problému (to jsem ještě nevěděl, že řešit žádosti o unban může pouze ten, co ban udělil a tudíž musím čekat, až konkrétně on bude dostupný). Kromě toho soukromé zprávy (kde teda mám psát) nemají prakticky žádný dosah, pokud to teda doopravdy není jen věc řešena mezi námi dvěma nebo to ten, komu píšu nepředá dál, což se vlastně víceméně i stalo, když prý byl Zub kontaktován, právě v rámci řešení unbanu. Zprávy jsem každopádně psal nad rámec té žádosti, věděl jsem, že se unban řeší žádosti o něj, to byl základ, který jsem udělal jako první. Tam hrály roli hodně i aktuální pocity, moment překvapení. Ta myšlenka, na základě které jsem návrh vytvořil se mi téměř hned obohatila i o vzpomínky na jiné situace čili zkušenosti, které jsem během hraní na serveru zažil, kde šlo převážně o pozitivní záležitosti a přišlo mi škoda, že se o onu zkušenost nemohu pořádně podělit a právě pochválit konkrétní osobu nejen v soukromých zprávách.

V případě Zuba by především nešlo čistě o postěžování si či nějakou prostou kritiku, takové věci nemám zapotřebí. Rozumím tomu, že prostě udělal to, co se dělá a je to běžný postup, který by pravděpodobně udělali i jiní členové, přičemž počítal s tím, že se jedná o výrazně častější situaci, kdy je ban skutečně obcházen, ale zrovna v mém případě tomu tak nebylo. Proto si myslím, že je potřeba aspoň trochu myslet i na tu méně častou situaci (můj případ je toho důkazem), kdy doopravdy hrají dvě osoby na jedné IP adrese a v mém případě navíc spolu při hraní víceméně ani nekomunikují. Tudíž já v tu chvíli nevěděl, že používá X-ray a následně obchází ban, který mu byl udělen, ale kvůli společné IP jsem schytal ban též. Myslím si, že by tomuto v tomto případě si dovolím říct nesprávnému řešení šlo předejít, podívat se třeba na počet odehraných hodin, hodnost (rank) hráče, jeho nick, historii komunikace v chatu, co zrovna dělá (zda třeba nestaví nějakou větší stavbu a nepotřebuje tedy zrovna dělat to, kvůli čemu byl ten druhý zabanovaný) a další věci, z kterých by se dalo zjistit, že se nejedná o stejnou osobu, že ten přístup je odlišný a ban tak tomuto hráči (který je nevinný) neudělovat. A pokud by člen, který má podezření na obcházení banu hráčem stále neměl jistotu, že se jedná o jiného hráče, tak toho hráče (tedy v našem případě mě) třeba nějakou dobu sledovat, pověřit tím třeba i jiného člena Admin Teamu a teprve na základě výsledků tohoto sledování se rozhodnout, zda ban udělit. Nemyslím tím, že je potřeba tento postup dělat u každého případu, který vypadá jako obcházení banu, většinou je to stejně spíše očividné, že tomu tak je, ale občas by se dalo všimnout něčeho, co by mohlo naznačovat, že se o obcházení nejedná (viz příklady o pár řádků výš) a v takovém případě tento postup nebo nějaký tomu podobný nejdříve učinit. To je záležitost několika kdyby desítek minut a jako člen Admin Teamu by na to ten čas měl mít a ne si jen stereotypně říct, že mám stejnou IP adresu tak hned obcházím ban, hotová věc a mám ban taky. Vy jste na to možná tak zvyklí, ale stejná IP dvou hráčů v kombinaci s porušením pravidel jednoho z nich prostě hned neznamená, že dostanou ban oba nebo IP ban, s domněnkami, že jde o jednu osobu. A když už to udělá, tak by mohl počítat s tím, že se může jednat o tu méně častou možnost (obzvlášť když tam ty náznaky byly) a poškozená osoba se bude bránit tím, že podá žádost o unban a mohl by více neboli častěji kontrolovat stránky, formuláře o unbany a být aspoň trochu připravený na případnou zpětnou reakci, obzvlášť když tu žádost může vyřešit pouze on, jakožto člen, kteý ban udělil, minimálně podle toho, co mi bylo psáno.

V mém případě to nejspíš bylo horší i tím, že doopravdy ten původní ban obcházel pod dalšími nicky, což odhaduji běžně vede k IP banu, ale stále jsem tam prostě byl já, který si jen v klidu a míru hrál a schytal to taky. To už jsme vyřešili tak, že si ho prostě budu muset sám uhlídat, aby na mé IP adrese nepoužíval nepovolené modifikace hry, případně neobcházel svůj ban a předešlo se tak v mém případě neoprávněného a nežádoucího IP banu. S čímž jsem souhlasil. Šlo by to sice řešit i tak, že by se banovaly vícekrát nicky, pod kterými se připojí nebo dávali IP bany jen pokud je IP jiná než ta moje, ale samozřejmě chápu, že pokud by tak dělal delší dobu furt dokola, tak se asi nebude chtít členovi, který to řeší, se tím takto neustále zabývat, tak prostě dá IP ban a já třeba mám smůlu. Je to zkrátka problematická záležitost a občas je potřeba ji věnovat více času.

Takže z mého pohledu je to od něj do jisté míry hůře zvládnutá situace a dalo by se ji příště řešit jinak, důkladněji nebo aspoň být předvídavý a rychlejší v té části po udělení banu. Z tohoto případu bych tedy vznesl spíše negativní hodnocení, ale formou konstruktivní kritiky a do jisté míry i pochopení a to právě s cílem, aby se na tom zapracovalo a pro příště se podobné případy vyřešili lépe.

 

S přátelským pozdravem

Luukee_