IGN: PolakJack
Nemáš sa za čo ospravedlňovať, keďže si to ani nevidel, nebol si tam. Chyba to nebola, viem si ju bez problémov priznať, keď je aká. Ban bol ale právom, to, že ty tvrdíš opak je milé, ale nemusí to celkom tak byť. Ale pravdu máš v tom, že keď už, mal by to vyriešiť niekto kompetentný z vedenia a na to by som aj čakal. Vlákno zamykám.
E-mail: polakjack@minicraft.cz
IGN: PolakJack
Ahoj, bol som požiadaný vedením, aby som vniesol trochu svetla do toho, prečo som ti udelil ten ban.
Na úvod by som ale chcel podotknúť a zhrnúť nejaké fakty, ktoré ani ty poprieť nemôžeš. Počas toho zápasu s neviem akým hráčom si dvakrát skočil do voidu a dosť solídne si prehrával. Potom, hneď, ako si sa po druhom skoku respawnol na tom ostrove, si prestal držať meč (alebo sekeru, nepamätám) a chytil si do hnát herné menu. S týmto rátam, že to tak bolo.
Ako určite znalý hráč skypvp určite vieš, že všade pred vstupom do arény sú vycapené výstražné cedule, aby si sa neodpájal z boja, lebo to je zakázané. Niečo také je aj spomínané v pravidlách, že je zakázané skákať do voidu a odpojenie sa z boja. Je síce pravda, že tam je napísané 3x za 5 minút, ale s tým nerátaj, že to bude niekto rátať a presne stopovať čas. Pri zavádzaní tohto pravidla sme dostali inštrukcie, že tie čísla sú orientačné najmä preto, aby sa zabránilo zneužívaniu voidu na útek z boja.
Teraz prejdem konkrétne k tomu tvojmu banu. Skočil si dvakrát do voidu, potom si schmatol to menu a v tom momente som ťa zabanoval. Bolo to síce unáhlené rozhodnutie, ale dal by som a aj dám ruku do ohňa za to, že by si sa odpojil. Ten súboj si prehrával, prišiel by si o veci, môžeš tvrdiť, že by si to neurobil, ale je to veľmi málo uveriteľné. Neviem, čo iné by si si počas súboja pozeral (áno pozeral si tam niečo, stál si nehybne v aréne) v hernom menu. Globálne menu, efekty, crates a boostery asi nie.
Pár slov k dôvodu v bane („Odpojenie z boja“). Odkedy som v AT, čo už bude nejaký ten rôčik, považujem skok do voidu ako formu odpojenia z boja. Tuším som to aj niekomu z Vás do helpop vysvetlil. Principiálne to dáva aj zmysel, keďže zneužiješ to, že void nezabíja, aby si sa odpojil z boja. V minulosti som to tiež písal aj do dôvodov banov „Zneuzivani voidu na odport z boje“, čo je sa, samozrejme, dá spätne dohľadať a nikdy s tým dôvodom problém nebol, až teraz. Väčšina AT berie dôvod „odpojeni z boje“ to, že opustíš arénu alebo sa odpojíš zo Skypvp, čo tiež dáva zmysel, nevravím, že nie. Ale ja som to bral z princípu, že to je to síce môžu byť dve rozdielne veci, ale efekt je ten predsa ten istý – odídeš z boja, nehľadiac na to, aký spôsob použiješ. Preto dúfam, že po vysvetlení môjmu pohľadu na vec rozumieš.
Takže áno, beriem to, že tam mohol byť (či dokonca mal byť) napísaný iný dôvod banu, ale to celkovú podstatu nemení, pretože ten ban by si dostal tak či tak, akurát by tam bolo napísané zneužívanie voidu. Jediné pochybenie, či už banálne alebo nie, z mojej strany mohlo byť teda to, že som ti mal napísať iný dôvod trestu, aby to bolo teda kóšer pre všetkých.
Na záver som ale stále toho názoru, že ban je oprávnený, len ten dôvod tam môže byť diskutabilný, ale hádam po tomto vysvetlení rozumieš, ako som danú vec myslel. Teraz už len očakávam, že sa niekto z vedenia ( @TomasC ) vyjadrí a napíše svoj pohľad na situáciu. Preto vlákno zamykám, aby sa to zbytočne nezaspamovalo, na prípadné otázky mi môžeš ešte napísať do PM, ale myslím, že som to dostatočne objasnil.
E-mail: polakjack@minicraft.cz
IGN: TomasC
Zdravim,
podle výpovědi člena AT se hráč snažil zvýhodnit se opakovaným útěkem do voidu a pak snahou se odpojit z boje. Za využívání voidu i za odportování z boje se trestá stejně, tedy tvůj ban je oprávněn. Nicméně v uvedeném důvodu ve tvém banu k úplnému odpojení z boje nedošlo a člen AT předčasně zareagoval a zabanoval tě s tímto chybným důvodem. Tím se ti samozřejmě jmenem AT omlouváme a dostaneš odškodné ve výši 2000 coinu.
S pozdravem,
TC