Otázka č. 5 • Minicraft.cz

_callmehurevil
Hráč

7 postů
34 reputace

IGN: _callmehurevil
Od _callmehurevil » přes 4 let
MCkillerSK said:

Nechcem sa v tomto zastavat xsadbejbby ale v tom v com argumentujete tak to su celkom blbosti tak napíšem RL pripad ktory sa mi stal . Este na zakladke sme mali chlapca ktory bol normalny ale s ostatnymi sa moc nebavil dva kapo v triede si ho vyhliadli a zacali po nom pisat rozny urazky a zosmiesnovat ho . To dlhu dobu pokracovalo az sa pridali dalsi z inych tried a pokracovalo to aj branim ucebnic desiaty a penazi  nakoniec boli bitky pred skolou len pre to aby sa pred ostatnymi boli za bossa . potom to aj skoncilo pretoze v skole z toho mali problem a dostali trojku zo spravania a ten chalan musel prejst do ine skoly . Na serveri su aj 8 rocne deti a chceli by ste aby videli aj nieco take ? Mam 17 rokov a pride mi ze mam oproti vam ovela viac rozumu

Okay, okay ale proč tady taháš realitu? Jako tím to to nemyslím zle.. ale toto jej píšou jen na soc. sítích. Nevím o tom že by jí někdo nadávál v reálu a pokud ano tak to snad logicky může řešit. I na soc. sítích se to dá řešit nahlášením účtu apod. Ale ty tady zatáhneš příběh z reality? Jako ano je smutné jak lidi dokážou být škodolibí vůčí ostatním ale vůbec jsi zde neměl zatahovat příběh z RL :).. 

GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 4 let

@MCkillerSK tohle byla ale šikana a to je úplně něco jiného než se tu řeší.

Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."

REC
Hráč

122 postů
200 reputace

IGN: Qwuark
Od REC » přes 4 let

Zdravím, dám sem pár příkladů jak já tuhle celou situaci vidím.

Kdyby někdo někoho uráže přímo na serveru, dostane mute nebo tak by to mělo být. Dá se to pochopit jelikož toxická komunita je nejhorší co jde potkat.

Nemyslím, že by za něco co hráč řekl mimo server nebo serverový IG, ... by měl dostat ban, i mute si myslím by byl neoprávněný. Chápu, že tohle je pro pár lidí složitá situace, ale taky si to mohli vysvětlit sami, navíc i na tomle forum pár lidí zrovna na tohoto člena admin teamu nadávalo, to teď chcete všechny zabanovat? Takovéhle chování mi přijde dětinské, ukázka : ve škole řeknete někomu že ho vážně nemáte rádi (předpokládám že trochu jinými slovy) a protože strýc tohoto člověka vlastní obchod ve městě do kterého rádi chodíte tak vám tam zakáže chodit za to co jste mu řekli, vidíte jak to zní hloupě? samozřejmě ten příklad není úplně přesný, ale mně to takhle stačí.

Samozřejmě pokud se mnou nesouhlasíte je to na vás, tohle taky dost možná není celá situace jelikož vycházím jen z toho co je v tomhle vláknu i tak děkuji za čtení.

Moravak
Sponzor

23 postů
24 reputace

IGN: NobodyCaresYou
Od Moravak » přes 4 let

Zdravím,

Souhlasím ve směs s tím, co zde napsala Devi a i další. Navíc mi příjde celkem smutné to, že builderka všem po serveru vyhrožuje vězením na 5 let za kyberšikanu. A ano, takhle justiční systém České republiky opravdu nefunguje. Nefunguje to tak, že uděláte o někom meme a jdete hned do vězení na 5 let... Už by jí konečně někdo mohl domluvit a vysvětlit, jak funguje právo a jaká je reálná trestní sazba za "pár memů". Jinak také existuje něco, jako právní způsobilost neboli to, že jste od 18 let právně zodpovědni sami za sebe jednat. A tohodle stavu většina hráčů zde na mini, pokud vím, nedosáhla. A ještě bych rád připomněl neochotu builderky cokoliv řešit. Už dříve pár hráčů chtělo, aby jim vysvětlila své chování a chtěli se s ní usmířit. Ona je ale začala ignorovat a místo toho na ně poslala vedení, ať to za ní vyřeší, nejlépe trestem.

Přeji pěkný den,

s pozdravem Moravak

imperturbable
Hráč

342 postů
318 reputace

IGN: panic_exe
Od imperturbable » přes 4 let

Je hlupost banovat na zaklade toho, k comu minicraft pristup nema. Nemate pristup k IP na instagrame a neviete overit, ze sa jedna o cloveka a mohol tu fotku len tak ziskat. Fotka je orezana, poznam 380 programov, ktore vedia nick spoofnut. Nepravom ban, hate do mna come on'

Na instagram si mozes pridavat co chces, pokial to nezasahuje do zakonov a nevidim nic, co by do zakonu malo zasahovat. Vsetci na internete nadavaju a teraz ich podme vsetkych zavriet, nie? Mal som chvilu pocit si builderky zastavat, pretoze na nu lietali nezmyselne staznosti, ale nerozumiem pointu toho banovat na zaklade toho k comu vy pristup nemate a instagram vam to neposkytne.

MILENAJETETA
Sponzor++

1033 postů
1198 reputace

IGN: MILENAJETETA
Od MILENAJETETA » přes 4 let

Moravak, čo nemáš naštudované, to sem nepíš, ako aj ten hráč s tou šikanou, čo splietal. Trestnú zodpovednosť máš v SK od 14 rokov, v nejakej bakalárskej práci z Česka som videl od 13 a wikipedia uvádza 15 rokov v Česku, no ale toto už sú hranice, ktoré hráči na mini majú. To, že nemáš 18 rokov neznamená, že nemôžeš byť súdený za väčší priestupok, prípadne tvoji zákonní zástupcovia.Milenoš

Edit. Ešte pridám, že táto diskusia sa mi zo začiatku páčila, že narážala na tento ban, no ako sledujem, hráči sem už začínajú splietať celkom divné veci, ktoré pomaly zatienia hlavnú temu. 

IGN: ADMIN MILENAJETETA

DISCORD: MILENAJETETA#0001

EMAIL: milenajeteta@minicraft.cz

Moravak
Sponzor

23 postů
24 reputace

IGN: NobodyCaresYou
Od Moravak » přes 4 let

Zdravím,

Dobře Milene, tak dejme tomu, že většina hráčů zde už těch patnáct má a tedy tu nějakou právní zodpovědnost má. Vážně si myslíš, že za to, co builderka uvádí jako trestný čin, by šli do vězení na pět let? Jinak ano, teď jsem se na to pořádně podíval a opravdu je od 15 let. Teda aspoň je to takhle u nás v ČR.

S pozdravem Moravak

SquiffyBia
Hráč

31 postů
45 reputace

IGN: TrippyBia
Od SquiffyBia » přes 4 let

Okej takže každý hráč, který tu má pár banů za to, že ji nějak urážel se teď má bát, že pokud by dal na ig něco o ní, co by ji uráželo tak dostane ban? Jakože pardon ale toto mi přijde jako naprostá hovadina. Pokud by vám poslala, jak ji na ig nějaký hráč uráží v dm, byl by za to snad taky ban? Například já, který na ní má zákaz mluvit (plus pár dalších hráčů) bychom jí napsali či nějak urazili, na ig, a ona by to hned šla nahlásit, to dají ban i nám? Co si pamatuju, tak mi TomasC řekl, že na ig o ní psát a mluvit můžu. Tahle situace mi přijde opravdu už přehnaná a souhlasím s ostatními, i s legim.

Jelikož ji urazí opravdu každá blbost, i když jí napíšete jen ať více příště přemýšlí, tak čekám mnoho dalších banů:)

lmao mit tak nudny zivot-

MILENAJETETA
Sponzor++

1033 postů
1198 reputace

IGN: MILENAJETETA
Od MILENAJETETA » přes 4 let
Moravak odpoveď pre teba. Ja zastávam tiež váš názor ohľadom jej banov, takže z toho si môžeš vydedukovať aj čo si myslím o ďalších veciach, ako nejaký nezmysel 5 rokov väzenia za banalitu, taktiež popri týchto banoch som skeptický, viz. prednedávnom 4 neoprávnene bany, ktoré sa následne zrušili. Milenoš

IGN: ADMIN MILENAJETETA

DISCORD: MILENAJETETA#0001

EMAIL: milenajeteta@minicraft.cz

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

IGN: ImB0T
Od ImB0T » přes 4 let

Nuž, som rád, že súhlasíte, ale Saff si jede svoje:D 

//Inak, ako písal Milen. prosím vyjadrovať sa hlavne k téme. Nechcem, aby rto skončilo zas "pod kobercom", príde mi to ako stupidný ban a nechcem, aby ho do budúcna dostal ktokoľvek z nás.