Otázka č. 5 • Minicraft.cz

saffers
Majitel

5697 postů
7902 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 4 let

Zdravím,

vzhledem k tomu, že se zde rozjela tato diskuze, tak jsem se podíval na konkrétní případ. Jednalo se o tento příspěvek (vzhledem k tomu, že se objevil ve veřejném chatu, tak může být poskytnut i zde), kde je zřejmé, že dotyčný příspěvatel se snažil osobu na screenshotu urážet. Nemohu v tuto chvíli s jistotou určit, komu profil patří, ale například komentář odkazuje na zabanovaného hráče, který u žádosti o unban zmiňuje, že se nejedná o jeho účet.

Na to se můžeme podívat z mnoha pohledů. Pokusím se zmínit ty, které mi připadaly jako nejzásadnější.

Je zřejmé, že příspěvek porušuje podmínky samotného Instagramu, takže by měl být odstraněný (nejlépe přispěvatelem, aby se vyhl případného zablokování účtu ze strany Instagramu) a zásady slušného chování.

Mezi další bod patří spor mezi hráčkou a přispěvatelem. Jedná se o již několikátý prohřešek, kde se jednalo o urážky (i když údajně dle předchozí žádosti o unban za to mohla jeho sestra). Ať už za to mohl kdokoli z rodiny, tak je nutné nějakou další osobu urážet? Je naprosto normální, že někdo s někým jiným nevychází, ale k tomu stačí běžná ignorace jako když jsou kolem sebe dva lidé na ulici, kteří se neznají. Pokud někdo má čas navíc, tak si například může přečíst nějakou zajímavou knihu, která vám možná alespoň trochu otevře oči.

Další bod zmíním zabanování hráče. To mohlo být správné, i neprávné - záleží na úhlu pohledu. Při nezabanování to samozřejmě můžeme řešit, tak, že to je věc Instagramu, tak ať si to vyřeší, ale z druhého je tam přímá spojitost se serverem a kromě toho, že se jednalo o jinou platformu, tak obsah má naprosto stejné téma jako ve hře - Minecraft, několik postaviček a jejich vzálejmná komunikace. Někteří také zkouší, jak "daleko mohou zajít", než dostanou nějakou zpětnou vazbu, že již pomyslnou hranici překročili. Takové chování se objevuje naprosto běžně i v reálném životě zejména na školách, jelikož starší ji již obvykle dokáží odhadnout. Patří to tedy k běžnému životu. Nakonec k tomuto bodu ještě zmíním důvod banů a všemožných trestů na serveru, ale i jiných službách na internetu. Slouží k tomu, aby na nich byla určitá míra pořádku nebo by snad někteří chtěli, aby žádná pravidla nebyla a každý by si mohl dělat, to, co ho jen napadne? 

Na závěr ještě doplním svůj osobní názor. Nějaké spory mezi hráči, které jsou na jiných službách, než k serveru poskytujeme (Fórum, Discord, TeamSpeak,..) neřešíme, ale v tomto případě jsem ochotný schálit tuto výjimku, jelikož si daný hráč dle například předchozích žádostí o unban hledá všemožné záminky, aby mohl ostatní urážet nebo ponižovat bez jakýchkoli následků. A pokud již dostane zpětnou vazbu, že by v takové činnosti neměl pokračovat, tak to k ničemu nevede a pouze po nějaké době se objeví obdobný případ znovu.

Samozřejmě velká část hráčů je právě v pubertě a to přináší určité dočasné výkyvy chování, se kterými musíme počítat, nicméně nejsem vystudovaný pedagog ani psycholog, abych po rozhovoru se všemi stranami mohl identifikovat přesné příčiny, které takové chování způsobily.

Pokud někdo bude mít nápad na objektivní a spravedlivé řešení, tak budu rád, když se o něj podělí.

E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

IGN: ImB0T
Od ImB0T » přes 4 let

Dobre, ešte by ma zaujímalo. Ako sa zistí, kto tento post na napr. instagrame vytvoril? Dajme si príklad. Budem mať screen, ako napísal človek s menom na IG Martin Mrkvička na nejakého člena urážku. Tým, že pošlem tento screen niekomu ja, dostanem ban? 
Alebo príklad č. 2. Dajme si opäť príklad. Hráč Jozko, ktorý hraje na minicrafte si dá na instagram nadávku na člena AT. Na instagrame sa tento hráč volá Koberec321, takže spojitosť tam žiadna nie je. Ja to odfotim, pošlem to členom AT že tento hráč uráža člena AT. Zabanuje mňa? Alebo koho zabanuje? Ako si overí, že niekto na ig s menom Koberec321 je v minicrafte Jozko? 

Tu je podobný príklad, keď som tomu dobre pochopil. Hráč posielal screen niekoho instagramu, kde bola daná hráčka xsadbejbyy urážaná. 

Mohol by si mi ešte toto nejak objasniť, ak už sa tu budú davať takéto primitívne bany:D @saffers

Díky za odpoveď a zároven aj díky za vaše komentáre. Som rád, že sa to tejto diskusie zapojilo toľko hráčov:).

//Doplnenie: Ešte ma napadlo, čo keď si niekto urobí instagram s menom napriklad SadEmo a napíše na svoj ig že je napriklad bejby niečo (nadavka). Dostane SadEmo ban?:D Veď to si neviete nijako overiť, ja nerozumiem, ako sa tieto bany vôbec môžu dávať..

S pozdravom,
Vlezdoprdelka s neskutočne zlou minulosťou Legi:))

#REALNOKAPPA heart

GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 4 let

Teď musím dát Legimu za pravdu. Tohle se těžko rozlišuje.

Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."

saffers
Majitel

5697 postů
7902 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 4 let

Zdravím,

spíše bych konverzaci směřoval na to, zda takové chování má někdo zapotřebí a co by ho k tomu vedlo.

Pokud mezi účty není žádná spojitost, tak samozřejmě to není ke komu přisoudit. Jinak SadEmo určitě nemá potřebu někoho urážet vždy, co jen má možnost, takže spojitost mezi těmi profily by pravděpodobně začínala i končila pouze ve využitém nicku v porovnání s tímto případem.

E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva

_callmehurevil
Hráč

7 postů
34 reputace

IGN: _callmehurevil
Od _callmehurevil » přes 4 let

Zdravíčko :D Opět má Legi pravdu a ve všem s ním souhlasím. Teď bych se chtěla vyjádřit zase já. Jak jsem již minule psala poškozená osoba by si to neměla brát k srdci. Však to není poprvé co jí někdo uráží apod. prostě by tu osobu měla hodit do ignoru popřípadě do bloku a nadále se tím netrápit. Navíc když to takhle začne řešit tak ty hráče jen pobouří. A budou více nadávat. Sama ví že tu byly memečka s její mc hlavou apod. Ale právě tyto nadávky by jí měly posílnit aby se natolik netrápila vůči těmhle... (nebudu vulgární). Teď tu dám svůj příklad.. Také mi nějaký chlapec nadávál a říkal hnusné věci. Samozřejmě jsem si i poplakala. Ale.. právě to mě posílnilo, to že mi nadávál mě posílnilo. A teď ho ignoruji a to by se měla naučit i ona. Protože když se to naučí a začne je ignorovat a nebude to tak hrotit. Tak ti lidi po čase přestanou. To vaše pravidlo? nevím jak to nazvat. Něco co vytvořil TomasC. Když osobě která nadává na poškozenou řeknete ať přestane mluvit/psát poškozené jinak dostane ban. Je celkem smutné protože stejně ti lidi nadávají a za chvíli by na tom "Bejby BanListu" byli všichni lidé z Minicraftu. To co zde píšu nemyslím zle vůči poškozené, ba naopak to myslím dobře :). Měj trochu rozumu a přestaň řešit takovéhle věci prosím. Zasměj se nad tím, mávni nad tím ruku ale nezaobírej se tím nadále. Budou rýpat ještě víc. Peace :)

- devi

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

Od ImB0T » přes 4 let

Aha, takže sa to bude len odhadovať, urobí sa znalecký posudok :D :D. Takže, trest bez akéhokoľvek prekazatelného dôkazu - ako to je v tomto prípade. Dobre, to som chcel počuť, každý si názor spraví sám. Za mňa tu je už všetko spomenúté a ešte raz ďakujem za rozvinutie diskusie!:)

//Inak, netreba sa jej banom čudovať. Ešte v minulosti keď bola v AT mi povedala, nech zabanujem hráča, ktorý mal jej hlavu len preto, lebo ona si to nepriala:D.. To je proste ona, nezmeníme ju. Pekný deň :3

Legi

yelies171
VIP

14 postů
9 reputace

IGN: yelies171
Od yelies171 » přes 4 let

Legenda, to je haluz no. :D:D

Hey, honey.

MCkillerSK
Sponzor

4 postů
3 reputace

IGN: MCkillerSK
Od MCkillerSK » přes 4 let

Nechcem sa v tomto zastavat xsadbejbby ale v tom v com argumentujete tak to su celkom blbosti tak napíšem RL pripad ktory sa mi stal . Este na zakladke sme mali chlapca ktory bol normalny ale s ostatnymi sa moc nebavil dva kapo v triede si ho vyhliadli a zacali po nom pisat rozny urazky a zosmiesnovat ho . To dlhu dobu pokracovalo az sa pridali dalsi z inych tried a pokracovalo to aj branim ucebnic desiaty a penazi  nakoniec boli bitky pred skolou len pre to aby sa pred ostatnymi boli za bossa . potom to aj skoncilo pretoze v skole z toho mali problem a dostali trojku zo spravania a ten chalan musel prejst do ine skoly . Na serveri su aj 8 rocne deti a chceli by ste aby videli aj nieco take ? Mam 17 rokov a pride mi ze mam oproti vam ovela viac rozumu

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

Od ImB0T » přes 4 let
yelies171 said:

Legenda, to je haluz no. :D:D

Haluz je jej "slniečkárstvo" :D.  Poviem ti, v čase pôsobenia v AT som bol na Rjho streame, kde má asi 2 hráči urážali, chovali sa nevhodne a pod.. Bál resp. nedovolil som sa im dať ban, kedže to není vlastne minicraft. Napísal som Tomasovi, ktorý mi napísal, že teoreticky by som ban mohol dať, kedže stream je vlastne súčasťou minicraftu. Ban som nakoniec nedal, aj keď to boli teda urážky či už do mňa alebo do rodiny. Ako píšem, nedovolil som si dať ban. Tu teraz zistujem, že človek si napíše niečo na svoj status na socialnej sieti a dostane ban na minicrafte. Je to hrôza, takto to nefungovalo nikdy, ale zrejme daná osoba vie viac ovplivniť vedenie ako zbytok hráčov. Nevadí, z diskusii sme sa aspoň pobavili a poukazali na ďalší problém, ktorý tu je a hotovo. 

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

Od ImB0T » přes 4 let
MCkillerSK said:

Nechcem sa v tomto zastavat xsadbejbby ale v tom v com argumentujete tak to su celkom blbosti tak napíšem RL pripad ktory sa mi stal . Este na zakladke sme mali chlapca ktory bol normalny ale s ostatnymi sa moc nebavil dva kapo v triede si ho vyhliadli a zacali po nom pisat rozny urazky a zosmiesnovat ho . To dlhu dobu pokracovalo az sa pridali dalsi z inych tried a pokracovalo to aj branim ucebnic desiaty a penazi  nakoniec boli bitky pred skolou len pre to aby sa pred ostatnymi boli za bossa . potom to aj skoncilo pretoze v skole z toho mali problem a dostali trojku zo spravania a ten chalan musel prejst do ine skoly . Na serveri su aj 8 rocne deti a chceli by ste aby videli aj nieco take ? Mam 17 rokov a pride mi ze mam oproti vam ovela viac rozumu

Šéfe, neviem síce čo to má s týmto, ideš porovnavať paradajku s banánom :D A inak pokiaľ viem, instagram je povolený používať ľudom, ktorí dovŕšili aspoň 13 rokov. Súhlasím, že na minicrafte by sa mali všetci slušne chovať.