IGN: kingofking
Zdravíčko Minicrafťáci, už delší dobu přemýšlím, že sem hodím nějaký ten topic abych nějakým dílem dopomohl ke zlepšení serveru. Samozřejmě tím neříkám, že je tento server nějak špatný, naopak, za pár let hraní na minecraftu mi vyhovuje jen tento. Wipe na survivalu je minimální, případně stavby lze přesunout, je tu dobrá komunita (v rámci možností) a i dobrý AT který řeší problémy hráčů, reporty a podobně (za což jsem osobně rád).
A teď už k věci..
Mapy
1.) První věc kterou bych chtěl zmínit, tak mám k dispozici několik map, které by se tu mohly hodit. Jedná se např. o několik BedWars mapek, ale hlavně 2 realné projekty které jsem kutil se svým Builder týmem před rokem. První mapa se jmenuje Choustník, je to zřícenina dvou hradů (dvou majitelů - dvouhrad) v jihočeském kraji, snažili jsme se udělat každý detail, i když mezi námi, je velmi složité napodobit několik úhlu zasebou, když v minecraftu jdou jen 4.. Fotky některých staveb pošlu v příloze, ale zrovna ke choustníku bohužel nemám, zřejmě jsem nestihl nafotit. Pošlu pár realných fotek (rozdíl je jen lehce patrný) :D http://leteckaposta.cz/603380125
Dále jsem ještě dělal 6 dnů společně s jedním "kolegou" realný projekt Monastery of San Xoán de Caaveiro http://leteckaposta.cz/470542565
Caaveiro je vhodná pro BedWarsky (kdyby se u Vás časem přidaly), co se týče Choustníka, tak je tam taky možnost pro BW mapu, možná i na jiné minihry typu KitPvP, PvP, nebo klasický Hide & Seek event survival stylem. Nebo na nějakou dekoraci k něčemu. Každopádně mi přijde škoda, kdyby se tyto projekty nevyužily..
Dále mám osvědčenou KitPvP mapku, kterou jsem také dělal se svým Builder týmem. Vhodná pro souboj s mečem, i s lukem (částečně jsou tam nějaké výhledy pro odstřelování, ale nijak brutální, protivník může snadnou proniknout až k nim nebo je nějakým způsobem zlikvidovat) Dále mapa obsahuje opět kvalitní práci se stavbami, vybral jsem sérii staveb ze hry Age of Empires 2 ve feudální době. Např. Kasárna, lukostřílna, stáj, kovárna atd. viz. pár ukázek: http://leteckaposta.cz/173220811těch modrých bloků si nevšímejte, fotil jsem to původně skrz toho abych si vypočítal kolik bloků kam, kdybych to někdy opět chtěl postavit. Celkový vzhled KitPvP mohu poskytnout jen přes schematiku.
Při trochu práce s opravováním chyb ve schematice při ukládání PvP Arény, by se mohla přidat další PvP aréna do survivalu. Osobně bych řekl že špatná není, je ve stylu gladiátorské arény, s trochu designem navíc. Fotky bohužel opět nemám, jedině přes schematiku..
A ještě jednu BW mapku "Jungle" http://leteckaposta.cz/442508219
Co se týče map, tak je to tuším že zatím všechno. Z toho všeho se zachránilo jen tohle..
KitWars mapa
2.) Napadlo mě, udělat nějakou KitWars mapku, která by byla trošku rozšířenější při volbě boje, obrany a zkrátka blbůstek když bude nějaká ta nuda. Napadl mě udělat takový průměrný hrad, hradby, věže případně i padací bránu (Do hradu by samozřejmě bylo více možností jak dovnitř), např. díra v hradbě jako při obléhání, tzv. část hradeb sesklopit dolu, a udělat to tak aby rozvaliny (zbytek hradby) sloužil jako parkour dovnitř (bez létajicích bloků...) Poté udělat menší vesničku před hradem, klasicky domky, obchod, a palisády s pozorovacími věžičky v rozích a u brány. Nějako si s tím pohrát no.. Neříkám že nynější mapa je nějaká špatná, jen mi přijde že jako pro lučišníka je velmi málo možností kam si sednout a nějak tu hru potahat od nebezpečí gangbangu krvežižnivých diamondů .. Každopádně tento návrh vidím do budoucna (třeba pár měsíců), jelikož nedávno proběhl update mapy..
KitWars a archer
3. Nooo, předpokládám že tohle téma bude velmi kritické... Přiznám se, rád hraju za lučišníka, prostě mě baví odstřelovací zbraně protože si protivníka si držím hezky od sebe. Ale potíž je v tom, že ačkoliv mám Diamond Power kit, tak prostě s lukem žádného diamonda nezabiju. Vystřelím 10, 20, 30 combo headshotů a můžu se s tím jít akorát vyfotit... přijde mi, že luk je velmi slabý, a to i archer kit, člověk nemá šanci zabít diamonda (když není afk :D ), natož ještě když po něm jdou 2 diamondy, to je již předem prohraný boj... Vezmem to takhle, normálně musím vystřelit na diamonda 10 šípů (počítáno kritické hity). Jenže než to do něj vypálím plnou sílou (natažení luku) tak si mezitím zase doplní hpčka, a jak jsem psal, hráč je kolikrát vidět doslova jako ježek a stejně nelehne, nehledě na to, že si polévky ještě můžou doplnovat.. I když se snažím být přesný jak Legolas (většina hráčů na kitpvp to ví moc dobře) tak prostě nevidím šanci zabít lepší classy, maximálně je naštvat aby šli ve 2 a více (někdy se na mě opravdu sesype celý KitPvP :D :D :D) a pak je to jen o honu jako Tom a Jerry když mají tu svojí náladu.. :D :D Archer mi v tomhle přijde ještě slabší, k vzhledem ke stavu brnění, kdy stačí 3 kritické údery a diamond může slavit další bodík do sbírky killů.
Proto bych navrhoval nějaké vylepšení.
Za A) udělat střední třídu archera aneb. Elite Archer, který by měl např. 1x iron brnění, 1x kožené brnění a 2x gold brnění. Poté čistý dia meč bez enchantu, a luk s power III/IV s infinite ammo a buďto s plamenem nebo s odhozením (nebo jen s power a infinite). Samozřejmě cenově by to bylo dražší, než klasický archer...
Za B) classy které mají omezený luk (Bez inf), tak přidat šípy ze stejného důvodu který jsem popsal viz. nahoře
Za C) u archera obyč přidat také damage na luku, např. Také Power III nebo IV s odhozením a inf.
Za D) u DiamondPower přidat na luku Power II nebo III.
Co se týče budoucích komentářů ve stylu že by nejradši luk zakázaly, tak pro vysvětlení je luk součástí PvP - už jenom z toho názvu - Player vs Player plyne že je to zkrátka souboj, buďto tak, jak každý sám chce, nebo při předem domluvené bitvě kde se rozhodnou buďto meč nebo luk pouze.
Všechno co jsem napsal, je pouze návrh k vylepšení serveru, byl bych rád za co nejvíce názorů ostatních hráčů a celkově, aby jsme si o tom podebatovali hezky v klidu :)
Předem moc děkuji že přečtení tohodle topicu, a za Váš názor! :)
přeji krásný zbytek dne (a vlastně i ten další..)
S pozdravem Kinga
IGN: ImB0T
IGN: xNestea
IGN: ImB0T
Len, keby sa u DP zlepšil luk, bol by to až moc OP kit. Teda ak by sa mal pridať do DP luk na väčšú úroveň, určite by som u toho kitu niečo zhoršil. Ale aj keby, ide hlavne o zlepšenie luku.
Ešte by som pridal, že GolderPower je za tú cenu až moc dobrý kit, ten by som bud zdražil, alebo zoslabil.
IGN: ImWhyinka
xNestea said: Zdravím,Zlepšit luk by nebyl až tak špatný nápad, ale s tím zhoršením meče nesouhlasím. Myslím si, že když kit GoldenPower má Ironový meč SH5, tak nevidím důvod, proč by ho kit DiamondPower nemohl mít. Pčece jenom ten cenový rozdíl je opravdu razantní za trochu už nyní za lepší armor luk a stejný meč. Osobně bych luk zlepšil o 1 power ale meč bych nechal tak, jak je. Děkuji. xNestea.
Souhlasím, protože když si vezmete GP, tak je skoro na stejné úrovni jak DP. Pouze trochu horší armor. Osobně bych luk nechtěla ani vidět, ale klidně o 1-2 power bych zvýšila enchant. Když už, tak ať má boss a gp také horší meč. Děkuji.
S pozdravem Zojka.
IGN: xNestea
IGN: ImWhyinka
Legenda02 said:Čo tak GolderPower kúsok upraviť aby nebol tak dobrý, tým pádom DP a Bossa meč upraviť o uroven slabšiu a luk vylepšiť o stupeň/2 ? Čo by ste povedali
SOUHLAS.