Zastaralý survival • Minicraft.cz

Vojtino CZ
Hráč

3 postů
4 reputace

IGN: Vojtino_CZ
Od Vojtino CZ » přes 5 let

1) Survival na tomto serveru jede na varzi 1.12.2, přitom je už minecraft 1.14.3. Je potřeba survival vylepšit. Je to jedna z nejhranějších miniher na serveru, tak proč by se nemohla dočkat updatu. Víte jak by bylo super hrát tam na 1.14?? Všechny nové bloky, mobové a nové možnosti ve stavbách. CHápu, že 1.14 je tady krátce, takže tak rychle to updatovat nepude, ale na 1.13., která je v minecraftu už 1 a půl roku?

2) Sloty. Jak už jsem říkla, je to jedna z nejhranějších miniher. A je přeplněná. Slotů je málo. 60 prostě nestačí. Jaký je problém vzít sloty z miniher, které nikdo nehrraje a přidat je na Survival?

3) Bugy, jakmile je na Survivalu kolem 40 hráčů, začne se sekat. A to ubírá strašně na hratelnosti

Kdyby se podařilo tyto problémy vyřešit, byl by to jeden z nejlepších survivalů na CZ/SK scéně.

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

IGN: ImB0T
Od ImB0T » přes 5 let

Ahoj,

Survival ochvílu prejde na 1.13. Tiež mam názor ako aj ty, no bohužial, Tie sloty ich je 70. Ukazuje 60. No tak isto by som ajtak navýšil, S tými lagmi tiež súhlasím, už som to aj riešil, no vraj tam je ramka dostastočne velká, tak neviem.  @saffers @randomjmeno

Ďakujem

Diamond_Boy
VIP

107 postů
36 reputace

IGN: Diamond_Boy
Od Diamond_Boy » přes 5 let

Na 1.14 by som ja ešte osobne neprechádzal. Je to síce fakt super verzia, ale je tam zatiaľ viac chýb ako nových funkcí. Ale prechod na 1.13 by bol parádny.

VIP  Diamond_Boy

RandomJmeno
Operátor

2199 postů
1149 reputace

IGN: RandomJmeno
Od RandomJmeno » přes 5 let

Zdravím,

1.

Update Survivalu na verzi 1.13 již máme připravený skoro od její vydání (za chvíli to oslaví rok), nicméně tam ale je spousta dat, o která hráči nemohou přijít a musejí se zmigrovat, tak se doposud nedostalo na její nasazení - bloky do verze 1.12 se ukládají v kopletně jiném formátu než od 1.13. Například Market se pravděpodobně ani nepodaří, takže s nasazením 1.13 proběhne i vygenerování nové mapy a reset Marketu. Hráči si postupně budou moci žádat o přesun staveb ze staré. Nasazení je naplánováno na následujícící týdny. Update na 1.14 by poté již neměl být problém, změn tam je na serverové části jen málo. Nasazení by brzdila jen mizerná optimalizace při načítání mapy, ale u toho se očekává, že bude časem Mojang vyřeší alespoň na únosnou úroveň (aktuální optimalizace je třeba vidět na Vanilla serveru, kde běží 1.14.2).

2. 

Sloty postupně navyšujeme dle potřeby a ve chvíli, kdy si jsme téměř jisti, že to server bezproblémově zvládne.

3. 

O problému víme, ale nelze jej jednoduše vyřešit hned.Většinou za to mohou různé obrovské farmy na cokoli. Nemůžeme ale jentak hráčům smazat farmu jen kvůli tomu, že například využívá 10% výkonu potřebného pro běh Survivalu. Řešíme to tedy postupnými optimalizacemi, případně omezováním v pravidlech.

Email: randomjmeno@minicraft.cz

Moje fakty o Minicraftu

Můj YouTube kanál

Můj Twitch

Můj Instagram

Vojtino CZ
Hráč

3 postů
4 reputace

IGN: Vojtino_CZ
Od Vojtino CZ » přes 5 let

Píšete tady, že bude nová mapa a že přesunete stavby. Předpokláám, že je nemožné přesunout všechny, tedy bude limitované místo. I já mám na serveru pár staveb, které mi dali nemálo hodin práce. Kdy tedy bude možné domluvit přesun staveb??

RandomJmeno
Operátor

2199 postů
1149 reputace

IGN: RandomJmeno
Od RandomJmeno » přes 5 let

Stavby se budou přesouvat všechny o které si hráči sami požádají. Pokud plánovanou novou mapu +- porovnám s podobnou situací cca před 2-3 lety, tak přesun bude probíhat přibližně následovně:

• první měsíc: na serveru budou obě mapy, hráči budou moci hrát na obou mapách a zároveň si žádat o přesun
  • další 1-2 měsíce: na serveru budou obě mapy, na staré nepůjde stavět, bude sloužit jen pro přesuny
  • poté: smazání staré mapy, stavby bude moci přesouvat jen majitel po zažádání ze záloh, kdyby si i někdo vzpomněl třeba po roce, určitě stavba půjde obnovit

Email: randomjmeno@minicraft.cz

Moje fakty o Minicraftu

Můj YouTube kanál

Můj Twitch

Můj Instagram

ImB0T
Sponzor++

1073 postů
1397 reputace

IGN: ImB0T
Od ImB0T » přes 5 let

Ahoj,

Malo by to byť skoro ako píše Random s tým, že bod 1 nebude, hneď by to malo byť tak, že hráči už nebudu môcť stavať na tej súčasnej mape, samozrejme či ja alebo ostatní členovia ktorí majú povolenie na WorldEdit tebe alebo ostatným do 1-2 minút danú oblasť/pozemok prenesieme, stačí si požiadať. Prípadne ma napadlo, napíš mi na email, a po nahodený novej mapy ti to prenesiem a nemusís už o nič žiadať, len mi to hoď na email, legenda02@minicraft.cz
Nezabudni mi napísať názov res, ktorú chceš preniesť na nový svet.

GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 5 let

Zdravím, jako pravý survivalák se musím také vyjádřit...

Nová mapa, jéééj. To bude zase místa okolo, skvělý. Osobně se těším na 1.13.tku, ale ne na její nechutnou optimalizací ohledně FPS.

Souhlasím snad se vším, co tu bylo zmíněno, takže server se zase konečně trochu posune dál. Teda @saffers asi ne, protože ten bude zase hromadně opravovat tuny a tuny bugů :D (chudák xd)

Ještě navrhuji s tímto updatem rovnou vygenerovat nově i Nether, End a End City. Dimenze jsou zničené a jediné, co se tak dá je to tam pořádně rozkopat ještě víc než ti předchozí hráči nehledně na to, že je tam miliony resek.

Také, abychom předešli takové devastaci, bych řidal pravidlo, že by si hráči museli svá různá lešení, sloupy a různé nezareskované stavbičky ničit. Mapa by rozhodně potom vypadala mnohem lépe.

Ještě dotaz @RandomJmeno....Po smazání staré mapy budou také smazány i veškeré warpy, které nejsou mířeny na tu novou? (Včetně home atd.)

Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."

TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

IGN: TomasC
Od TomasC » přes 5 let

Warpy i sethome lokace ti budou hlásít, že svět na který se chceš portnout neexistuje, tedy ano warpy i veškeré tvé sethomy co sis nastavil na staré mapě již nebudou funkční.