IGN: Kostej65
Vzhledem k tomu, že po dobu deseti dnů nikdo nezareagoval na můj článek o PvP, natož aby došlo ke změně, předpokládám, že nikdo z administrátorů (dále AT) serveru tyto články nečte, a proto článek tento adresuji "obyčejným hráčům"...
Vážení hráči,
cítím povinnost vyjádřit svůj názor ohledně kvality a způsobilosti jistých členů AT. Budiž mým nejčastěji používaným příkladem Legenda02 - z důvodů, které stojí níže - a všichni další, kteří, ať už úmyslně nebo ne, pošlapávají kvalitu serveru a otevřeně kašlou na jeho hráče.
Uvedu nyní několik příkladů, na jejichž základě já osobně soudím, že profesionalita AT, zejména "Helpera" Legenda02 je minimálně dosti pochybná, a následně je na vás, jak se zachováte, respektive, jak moc budete ochotni nadále podporovat takové členy AT, jakým je například on. Apeluji také na vaše zamyšlení nad tím, co přesně znamená ten výraz "podporovat takové členy AT".
Začněme trochu "zeširoka". Na serveru je uplatňován jakýsi soubor pravidel, který si můžete snadno dohledat na těchto stránkách. Doufám, že jste již měli možnost posoudit sami, nicméně já tvrdím, že jejich formulace je nejasná, někdy "nicneříkající", v rozporu se zaměřením serveru a už vůbec NEPOKRÝVÁ VŠE, ZA CO "HELPER" Legenda02 UDĚLUJE BANY! Nechť následující příklady, které jsem sám zakusil nebo viděl, slouží jako důkaz. Pravidlo 3.1.9 říká doslovně toto: "Je zakázáno se odpojovat při boji v serverových PvP arénách." Jeho formulace je naprosto jasná. Pokud ji vyložím, zní následovně: "Žádný hráč nesmí kliknout svým kurzorem na obrazovce na tlačítko "Disconnect" v herní nabídce, pokud (teď použijme trochu fantazie, abychom vnukli pravidlu nějaký smysl) právě onen hráč bojuje s jiným hráčem/jinými hráči v některé ze serverových PvP arén. Ptám se tedy, proč jsem já - a jistě i několik dalších hráčů - dostal BAN za to, že jsem při boji použil serverovou mechaniku teleportů? Je to snad proto, že Legenda02 nerozumí ekvivalentnímu výkladu tohoto pravidla? Nedávno jsem byl zabanován na svém účtu Kostej65 za porušení pravidla 3.2.6. I přesto, že jsem se snažil být fér vůči hráčům, tentokrát se Legenda02 nemýlil a aplikoval toto pravidlo naprosto správně. Já jsem osobně přesvědčen, že právě pravidlo 3.2.6 absolutně popírá mechaniku PvP na Survival serveru, nicméně, to ať každý posoudí sám. Nicméně, založil jsem si tedy další dva účty, na kterých jsem mezitím hrál. Neuvěříte, co se stalo. Dostal jsem další BAN s odůvodněním "Obcházení BANu". Dobře, řekněte mi tedy, které pravidlo - která se všichni můžete najít - říká, že nesmím hrát za jiný účet, zatímco na dalším jsem zabanován? KE DNI 28.3.2019 ŽÁDNÉ TAKOVÉ PRAVIDLO NEEXISTUJE! Legenda02 si tedy na základě vlastního uvážení evidentně může "vybanovat" klidně celou komunitu serveru jen proto, že si ráno nedal kafe k snídani nebo mu nechutnala kobliha jako zákusek! Pokud je jedno, jestli se hráči řídí nebo neřídí pravidly, pak vás všechny, vážení hráči, důsledně vyzývám, abyste přestali respektovat pravidla serveru!
AT se možná snaží, aby ta nefunkční pravidla nějakým způsobem regulovala činnost hráčů na serveru a zároveň odůvodňovala případný trest. Předpokládejme nyní, že pravidla jsou dostatečně kvalitní (což ve skutečnosti nejsou), aby toto bylo možné. V takovém případě je zřejmé, že se porušení pravidla musí adekvátně prokázat, aby snad směl být nějaký hráč potrestán. Já sám jsem byl svědkem tohoto: Nějakým způsobem se mi podařilo zničit "Armor Stand" v cizí hráčské rezidenci. Majitel oné rezidence ze zničení obvinil jiného hráče a nahlásil jej "Helperovi" Legenda02. Legenda02 vycítil šanci ukojit své psychopatické choutky, na nic nečekal a začal hráče vyslýchat. Dával při tom na jevo svou dominanci - jako kdyby snad měl mít domnělý vidík strach! Když nebohý nevinný hráč vše popřel, Legenda02 jej autoritativně obvinil ze lhaní! Vůbec neměl ani ponětí, kde leží pravda a moc nechybělo, aby si dotyčný hráč už nikdy na serveru ani neškrtl!
Jak jsem již psal výše, nedávno jsem byl zabanován kvůli potenciální nesmyslnosti pravidla 3.2.6 vůči herní mechanice PvP. Zjednodušeně lze říci, že jsem byl potrestán za svůj fér přístup vůči hráčům. Někteří z vás sami víte, obvykle jsem hráče zabil poblíž jeho vlastní rezidence, vrátil jsem mu jeho věci, ponechal si pouze hlavu a neničil nic v okolí. Napadlo mě tedy, co by se asi stalo, pokud bych hrál s "nefér přístupem"? No, zkusil jsem to. Hráče jsem dokola vraždil po teleportu na jeho rezidenci, věci si nechával, ničil jsem, co jsem mohl, hráči se vysmíval v chatu. Například hráče CraftmarCZ jsem zabil po použití "TPA mechaniky", hráčům Cenius_ a Listonos jsem odpálil dům pomocí TNT a několikrát je zabil, hráči Eragon9999 a jeho dalším dvěma kamarádům jsem ukradl, co šlo, a zabíjel je celý večer. Všichni tito hráči prosili v chatu AT o pomoc. V tu chvíli byl on-line "Helper" Legenda02 a ZoubkovySkritek. Co myslíte, že administrátoři udělali? VŮBEC NIC! Legenda02 dokonce o chvíli později něco napsal do chatu a vzápětí to doprovodil slovy "Ups, špatný chat :D"... Evidentně měl moc práce s hraním si, než aby se staral o kvalitu serveru.
Ano, přístup AT je velice laxní. Toto tvrzení dokazuje také fakt, že můj článek na foru o PvP na Survivalu nepodpořil změnu k lepší kvalitě hry, ba dokonce AT nestál ani za odpověď!
Vážení hráči, neočekávejte kvalitu, neočekávejte fér přístup, neočekávejte, že vás AT podpoří!
Shrňme tedy vše, co jsem zde napsal, do několika vět. Pravidla zde na serveru fungují pouze jako prostředek, skrze nějž může Legenda02 tyranizovat hráče serveru a dávat jim najevo svou povýšenost. Jiný užitek nemají už jen z důvodu, že jsou špatně formulována. AT nemá zájem o podporování kvality serveru. Proto je kvalita přesně to, co od serveru nemůžeme očekávat. Vážení hráči, pokud budete banováni za nic, nedivte se, protože Legenda02 vás za nic banovat může naprosto beztrestně. Nezáleží mu na kvalitě hry, tak proč by si nevybanoval polovinu hráčů. Jemu je to jedno. Formuluji tímto všeobecné pravidlo č. 1.23: Legenda02 smí zabanovat jakéhokoliv hráče bez jakéhokoliv důvodu, varování nebo zdůvodnění, bez ohledu na zlepšení nebo zhoršení prostředí serveru. Berte toto pravidlo v potaz, ať nejste překvapeni!
Vážení hráči. Apeluji na vaše zamyšlení a zdravý rozum. Šetřete, co je vám drahé!
Kostej65
Pokud by snad toto četl někdo z AT, zamyšlení popřípadě objektivně krtitickou reakci rozhodně vítám. Pokud se rozhodnete tento příspěvek smazat, pak vězte, že bych od Tebe, Legendo02 nic jiného ani nečekal a také, že je zálohován...
IGN: ImB0T
Zdravím,
Celkom teda zaujímavá sťažnosť, kde si ma obvinil z viacerých vecí si myslím dosť nezmyselne.
Začneme tým porušením pravidla 3.2.6, chodili mi na teba reporty s tým, že otravuješ a znepríjemnuješ hráčom hru.
Nevedeli, ako si sa ku ním dostal, no vadilo im to. Kedže toto pravidlo to presne vystihuje, potrestal som ťa. To, že si im vraj veci vrátil je od teba pekné, no pravidlo si porušil tak či tak za čo si bol ako som písal následne potrestaný. (Vlastne si sa ku tomu v tejto tvojej sťažnosti aj priznal)
Čo sa týka toho odpojovania z boja. Je pravda, že to pravidlo pochopí každý hráč inak, no tam nepíše že je zakazane sa odpojiť z minicraftu, ale pri boji. To znamená, že či sa portneš na /home alebo na /shop je to svojím spôsobom to isté teda "odpojenie", kedže sa vyhneš smrti a súper nezíska veci, ktoré by získať zaslúženou cestou (zabitím) mal.
Čo sa týka obchádzania banu, máš pravdu, toto pravidlo nie je nikde, no trestá sa to od začiatku, čo server ide. Bohužial to dá zdravý rozum a myslím, že na to pravidlo netreba. Ja potrestam dotyčneho hráča, resp. mu zakážem tým banom vstup na server, to že si urobí iné meno znamená že má vstup povolený? Ešte som sa nestretol, aby som niekomu takúto blbosť musel vysvetlovať, kedže to hráčom príde normálne.
Nabudúce si tie tvoje nezmyselné narážky na mňa skús odpustiť. Ja žiadne nezmyselné bany nedávam a ku každému banu (nad 3 dni) mám nejaký podklad.
Ak by sa našiel niekto, kto si myslí, že dostal ban bezdôvodne, nemám problém to s ním prebrať, stačí ma kontaktovať.
Pekný večer
//: Pravidlo existuje, asi si zle prečítal pravidlá. 9.11 V případě, že hráč dostane ban na herní nick má zakázáno se připojit za jiný po celou dobu, kdy má aktivní ban. Pokud se tak stane, tak mu bude udělen ban na IP adresu.
IGN: ZoubkovySkritek
Zdravím,
začneme hned od tvého prvního nařknutí člena AT, odpojení z boje lze chápat x způsoby, sám jsi to napsal celkově dost pěkně, ale hraješ do karet sám sobě a nám přihazuješ klacíky pod nohy. Odpojení je přece jakýmkoliv způsobem ne? Odpojení jako odpojení, nikde není specifikované, že musíš kliknout na tlačítko odpojit se, aby se to tak počítalo. Odpojíš se z boje přece i tím, že se odteleportuješ, druhá strana nemůže vědět, jestli ses odpojil, nebo neodpojil. Takže bych neřekl, že člen AT porušil nějaké pravidlo. Dále tady dokonce tučným písmem zmiňuješ, že žádné pravidlo ohledně obcházení banů neexsituje. Nedávno, je to asi týden dozadu, jsem si ve vlastním zájmu všechny pravidla přečetl, podotýkam znovu, to je důležité si uvědomit, že to bylo před týdnem a našel jsem tuhle kouzelnou větu: "9.11 V případě, že hráč dostane ban na herní nick má zakázáno se připojit za jiný po celou dobu, kdy má aktivní ban. Pokud se tak stane, tak mu bude udělen ban na IP adresu." Dalším bodem je vyslýchání a autorita nad hráčem. Studuju už nějakým tím rokem bezpečnostně-právní obor, takže i vyslýchací techniky a praktiky, je to jedna z forem dokazování a nevidím důvod, proč by člen AT nemohl dát obviněnému hráči právo na to se k dané situaci vyjádřit. To mi naopak přijde správné a právně vpořádku. Druhou částí je nadřazenost nad daným hráčem. U tohodle bodu ti dám z části za pravdu, člen AT by s nikým takhle jednat neměl, ale to už záleží na temperamentu jednotlivce. Dalším bodíkem je nařknutí dokonce i mě, že jsem nic neudělal, ano to jsem si dokonce sám v chatu četl. Zprvu jsi mě urážel a osočoval jsi AT, že zneužíváme své postavení. Za to jsem ti žádné mute nedal, protože osobně urážky na svojí osobu přehlížím. Potom mi hráč Craftman napsal, že má nějaký problém s tpa killem apod. Tpa killy jsem v logu dohledal, dohledal jsem mu i věci, výše uvedené residence jsem uvedl do původního stavu a tobě ban prodloužil z původních teď nevím kolika dní (Od Emy) na trošku větší množství (Započítal jsem i giref). Tohle tvoje psaní, že my nic neděláme beru celkově dost osobně, protože jsem cholerik a na každém problému si dávám celkově záležet. Některé problémy na serveru se řeší kolem půl hodiny, protože jsou těžko dohledatelné, jindy to trvá dny, protože jsou potřeba vyslechnout hráči. U tebe to bylo celkově jednoduché, klasický postup u Tpa killu a griefu. Ale opět to trvalo, myslím, že to bylo kolem patnácti minut, než jsem ti zvýšil trest na delší dobu. Vše se musí prošetřit, aby se zachovala nějaká hierarchie a zůstal stabilní server i přístup k hráčům. Další tvůj komentář je, že od AT hráči nemají čekat žádný pozitivní přístup a o pomoci už vůbec nemluvě. Z vaší hráčské strany si musíte nejprve uvědomit a to je opět velice důležité, že na serveru je vás 200 a my jsme na serveru většinou 4, z toho jeden nemá dostatečná oprávnění na řešení problémů apod. Spíše hledejte problém u vaší nadřazenosti k nám, chcete po nás i to, co dělat nemusíme, např. pomáhat s WE a samozřejmě, chcete to hned. Zapomínáte ale na vaší kvantitu a na to, že naše práce musí být z velké části kvalitní, protože by to jinak nefungovalo. To, že se cítíš uražený, protože pravidlo jsi pochopil trošku jinak už není náš problém ,pravidlo je jasně dané a ty z něj jen vysosáváš to, co potřebuješ. O druhé části, že ani nevíš o pravidlu se tady bavit nebudu, neznalost pravidel neomlouvá a tvůj příspěvek akorát ztrácí na vážnosti, když sem něco takového napíšeš. Z mé strany by to mělo být vše, budu rád, když sem opět přidáš citově nezabarvený a objektivní názor.
S pozdravem,
ZS
•discord | zoubek#0456
•e-mail | zs@minicraft.cz
•web | soukromá zpráva/profil
•ve hře | ADMIN ZoubkovySkritek