Zdravím,
mnoho z vás netuší, že je na serveru něco jako TRADE. Zde vám ukážu, jak bezpečně obchodovat pomocí této funkce.
- Jedná se o plugin, přes který lze bezpečně obchodovat
- Možnost TRADE je nabízena na: Survival, Skyblock, Technic Survival a Castaway
- Mohou jej využívat všichni hráči
1. Nejprve vyhledáme hráče, s kterým chceme obchodovat. Pokud chceme obchod uskutečnit, musíme se nacházet v jeho blízkosti. Proto se doporučuje /spawn, kde je bezpečná zóna. Nehrozí tedy, že by vás zabil.
- Hráči lze nabídnout obchod dvěma způsoby: 1. /trade nick 2. Shift + Pravé tlačíko, kterým klikneme na hráče
- Po uskutečnění se nám v chatu zobrazí toto:
1. + 2. odeslání žádosti
.
- Hráč má nyní dvě možnosti. 1. obchod nepřijme (nic se nezobrazí), nebo ho přijme, ale hned zruší 2. obchod přijme
1. přijetí a následné zrušení

2. přijetí obchodu

2. Jestliže hráč obchod přijmul, můžeme začít obchodovat.
- Nejprve si ukážeme základní tabulku.
Obchodní tabulka

- Nahoře vidíme nick hráče s kterým obchodujeme. Uprostřed je obchodní tabulka a dole je náš inventář.
3. Nyní si ukážeme jednotlivé funkce
Přijetí obchodu

Zamítnutí obchodu

Přidání/odebrání 100dollarů

Přidání/odebrání 1,000dollarů

Přidání/odebrání 100,000dollarů

Přidání/odebrání 5XP

Přidání/odebrání 50XP

Přidání/odebrání 100XP

Nabízené peníze vámi / druhým hráčem

Nabízené XP vámi / druhým hráčem

4. Ukázka obchodu v jednotlivých krocích.
- Nyní "já" budu prodávat 62goldů za částku 100dollarů.
1. krok
- Vložíme předmět/y, které chceme prodat, do levého sloupce. Poté si zkontrolujeme, jestli nám hráč nabízí požadovanou cenu.

- Pokud je vše v pořádku, tak stačí kliknout na potvrzení obchodu (zelené barvivo na levo)
- Nyní bude "druhý hráč" prodávat 62goldů mě za částku 1,000dollarů
1.krok
- Počkáme, až hráč vloží požadovaný item do svého sloupce a poté mu nabídneme cenu. Lze opět zkontrolovat (viz obrázek).

- Pokud je vše v pořádku, tak můžeme obchod potvrdit.
DŮLEŽITÉ INFORMACE NA ZÁVĚR
- Vždy si domluvte, za jakou cenu prodáte item/y, XP apod. abyste při obchodu věděli, co máte nabízet..
- Pokud se vám na obchodu něco nelíbí, můžete ho okamžitě zrušit (červené barvivo) - VEŠKERÉ NABÍZENÉ ITEMY/XP/PENÍZE AŤ UŽ VÁMI NEBO DRUHOU STRANOU VÁM ZŮSTANOU
- Lze vyměňovat peníze za XP, věci za věci, XP za věci apod.
- Pokud máte nějaké dotazy, napište mi soukromou zprávu nebo si založte nové vlákno.