IGN: baran919
Neexistuje nejaky program alebo kabel, ktory by umoznil, zeby zvuk z dvoch zariadeni isiel do jednych sluchadiel? Potrebujem to, vzhladom na to ze chcem na ntb hrat hry a pocut z nich zvuk a zaroven chcem cez tablet skypovat a pozerat ostatne veci kedze na ntb mi to moc zere procesor a ram. Dakujem za odpoved
Stiahni si moj RP! http://baranpack.weebly.com
Takto vyzera banlist UltimateDragonCZ :D
IGN: NicoFilippo
všetky linky v príspevku vedú na ilustračné obrázky.
Kábel - 'Jack Jointer' (2x Jack M -> 1x Jack F) neexistuje. Aspoň teda podľa toho, čo som zistil. Existujú iba káble opačného pohlavia ako by si potreboval - a tie ti v tomto nepomôžu. Ak si rozmýšlal nad použitím takého kábla (2x Jack F -> 1x Jack M - z tabletu aj počítača pripojiť cez káble 'Jack M -> Jack M') TAK TO NEROB - tým vytvoríš cestu pre signál dostať sa do iného zariadenia cez nesprávny port (kvôli signálu, analog vs. digital) a zničíš si káble aj všetky pripojené zariadenia (nejdem tu detailne rozoberať to, čo ti nepomôže...). Tu je "schéma smrti":
Alternatíva cez nahrávacie zariadenie - Jack kábel zapojiť z tabletu (port na slúchadlá (M)) do počítača (port na mikrofón(M) - ted kábel Jack M->M). Potom už pomocou softvéru (Windowsový mixer) nastaviť (nahrávacie zariadenia -> zariadenie (doubleclick) -> počúvať). Keďže sa nespájajú analog. a digi. signáli ako pri tom prvom čo som písal, k odpáleniu nedojde (viem to logicky vysletliť - a že vraj sa v škole nič zaujímavé nenaučím :D). Netestoval som to, ale malo by to ísť. Je to digitalka, čiže sú dve možnosti - buď to pôjde, alebo nie - nič medzi. Ale je možné že jedno audio (pravdepodobne input z tabletu) bude trochu opozdený kvôli tomu, ako Windows ovláda audio (nie veľké opozdenie - maximálne sekunda, dve, nemusí byť žiadne). Takto sa dá táto možnosť znázorniť na schémke:
Dá sa to aj cez mixpult, ale kvôli tomuto nebudeš kupovať niečo za pár sto eur (pár tisícok cz korún, min. 2000 czk) čo inak asi ani nevyužiješ (ak nebudeš študovať multimédia alebo multimediálnu elektrotechniku). EDIT: Existujú aj minimixpulty za cca. 1000 czk, stále nič moc cena.
Dalej sa to dá cez internetový screenshare ako napr. Teamviewer - neviem ako na tom ale bude tvoj net a tvoja ramka + kvalita :/ . Teamviewer je však jediná alternatíva, ku ktorej nepotrebuješ káble alebo iné súčiastky k dokupovaniu.
Dk za odpoved, nasiel som ze existuje aj program ktory bude z pc posielat cez server audio do mobilu a pustat audio z pc a z mobilu do reprakov mobilu (to mi ale bude bezat na pozadi nejaky program, a potom je to uplne nanic lebo ja chcem skype co mi ide na pozadi pustat cez mobil aby nezaberal ram a cpu). Dalej som vyskusal zobrat kabel ktory som dostal ku sluchadlam s mikrofonom (ak nemam na pc jacka mikrofon zvuk v jednom, ale mam to osobitne, prepojim to tym kablom) a fungovalo to - zapojil som mikrofon do mobilu a zvuk do pc a napojil na sluchadla (neviem ci to bola ta schema smrti ale vsetko mi funguje tak ako ma - mozno ak by som to tam mal dlhsie tak by to bolo zle), lenze sa zvuk nemiesal ale isiel zprava zvuk z mobilu a zlava zvuk. Vyskusam tu metodu co si mi popisoval, nieco take ma nenapadlo (teda som nevedel, ze nieco take sa da urobit cez windows mixer)
EDIT: Teraz mi doslo ze som vsade namiesto 'tablet' napisal 'mobil' ale rozdiel v tom neni :D
2x kábel Jack M -> Jack M alebo 2x kábel Jack samec -> samec
Pardón za pomalé odpovedanie, ale učenia mám už nad hlavu a ledva mám voľné víkendy 😔
IGN: RandomJmeno
Zdravím, ještě jsem našel tohle na Amazonu, ale netuším jak to funguje. Možná jeden vstup jde do pravého a druhý do levého kanálu. Jinak výše popsaný kabel se jmenuje AUX.
Email: randomjmeno@minicraft.cz
Ten kábel je rozdelovač - teda mení jeden stereo signál na dva ďalšie (väčšinou mono, jeden ľavý, jeden pravý - no ten, čo si poslal je stereo). Viem, ako si to myslel ale bohužial, samičí (Female) adapter je vstup, a samčí (Male) výstup.
Takto funguje ten kábel:
Ten kábel ešte používajú štúdia, ale väčšinou STEREO -> MONO LEFT + MONO RIGHT. Tento je STEREO -> STEREO + STEREO (podľa dvoch pásikov). Slúchatká majú znázorňovať hociaký výstup, slúchadlá samé o sebe majú iný vstup. Lepší príklad sú mixpulty:
Teda, keby to aj skúsil, nepočul by nič + mohli by sa poškodiť zariadenia.
A podľa toho čo viem, AUX (Auxiary) a Jack je to isté...
Mam problem - na starsich ntb alebo pc bol osobitne port pre sluchadla a osobitne pre mikrofon. Lenze ja mam tu jeden port do ktoreho mozem zapojit aj sluchadla, aj mikrofon alebo oboje. Mam to nejako rozpojit kablom alebo tam dat normalny rozdelovac 1x jack M a 2x jack F?
Wow, jeden AUX/Jack vstup, kde môžeš dať cez jeden kábel aj vstup aj výstup? Na pc? Ešte pred rokom materské dosky PC nemali na to potrebné čipy - len tablety a mobily (kábel je nazvaný 4 pole AUX/Jack (alebo štvorpólový AUX Audio Jack) ) - ak som ťa teda pochopil správne, že tvoj pc/laptop má takýto port.
Keďže je roziel medzi Jack/AUX In (vstup - pre mikrofóny), Jack/AUX Out (výstup - pre slúchatká/reproduktory) a tzv. 4 pole AUX/Jack, budeš musieť si zaobstarať 4 Pole AUX/Jack Splitter:
Njn, komplikovaná veda signálov a káblov... 😕. Našiel som taký kábel na niekoľkých stránkach: ALZA EBAY1 EBAY2 AMAZON1 AMAZON2
Pokial viem, dnes kazdy druhy ntb ma len jeden port