Technic návrh • Minicraft.cz

Aile
Sponzor

92 postů
86 reputace

IGN: AileXXX
Od Aile » přes 4 let

Ahoj,
chci se omluvit za ty 2 smazané zprávy.

1."O Technic se starám více než si myslíš, viz. můj návrh který jsem dala před půl rokem a moc dobře víš jaký"tak nevím jestli tahle otázka byla mířena jenom na choco nebo na celý ateam.
No a ten návrh před půl rokem jsem hlavně já nepříjmul z tohodle důvodu; kdy byl technic v hypu, protože se zrovna přidali 2 tahací pluginy, a denně mělo online 20+ hráčů v jednu dobu.

2."Příjde mi zbytečné nechávat server na který se stejně nikdo nepůjde 'podívat' jak ty píšeš" mi to příjde celkem good, nechat server třeba na 5 slotů a ponechat hráčům možnost se podívat na base jiných hráčů nebo svých staveb.
3."Crates by se museli úplně přizpůsobit SlimeFunu, Piňata je za mě úplně nanic a jobs také, protože se pomocí Slimefunu dá úplně vklidu vydělat."V čem je problém přizpůsobit crates slimefunu?
4."Ano ekonomika je zrujnovaná hlavně kvůli tvým 'money farmám' a taktéž kvůli Infinity Addonu který přidává až moc OP věci." Je pěkné že jsi upozornila na moje money farmy, no taky je pravda že pomocí slimefunu jde vydělat hodně peněz. Ale proč? Protože je tak nastavená ekonomika, kdyby byla nastavena přímo na slimefun, nebyla by možnost pomocí SF vydělat neskutečné částky.
5."Můj nápad udělat Technic napůl RPG? Jen trochu přeformulovaný a změněný" V čem je RPG společné s quest book? A jestli myslíš tvůj RPG příběh, kde se učíš slimefun za běhu hraní, tak je to možná podobné. Ale proč bych to tady nemohl zmínit?
6."Za mě je toto úplně nanic.... Rank za který by se platilo pomocí money, protože by se nikdo s tím nechtěl dávat práci"Za rank by se platit nedalo, bylo by to ošéfené, a hráči by fakt museli ty itemy sehnat sami.
7."Další zbytečnost která by zabírala zbytečně čas... Je mnoho už otestovaných Slimefun verzí i Addonů" Abych zde uvedl příklad, InfinityExpansion je na dev 93, no a stable verze addonu je na dev 54, není to celkem outdated? Navíc sami developeři odkazují radši na dev verze než na stable, které vychází poměrně málo (1 za měsíc je rarita). Abych zde uvedl další, takový ExoticGarden stable verzi nemá.

Závěr k tomuhle postu: Wipe před půl rokem jsem nechtěl kvůli tomu, že se nově přidal ie a fluffy, 2 tahači, tyhle pluginy se teď ale dohráli (mi se to aspoň zdá) a momentálně tam žádné nové věci nejsou. S tím že podle vás je nejlepší způsob odebrat InfinityExpansion, otázka je, bude technic o slimefunu, když chcete ještě ubírat?
Moje myšlenka je udělat server, nahodit tam nejnovější slimefun (otestovaný některými z nás, ať se nestane to co se stalo) a přizpůsobit server slimefunu, když uděláte jenom wipe, jednou se stejně zase dostanete na to, co je teď

Ail

email > ailexxxcz@seznam.cz

ChocolateLPCP
Sponzor++

134 postů
110 reputace

IGN: ChocolateLPCP
Od ChocolateLPCP » přes 4 let

Zdravím

'tak nevím jestli tahle otázka byla mířena jenom na choco nebo na celý ateam.' Napsala jsem to špatně to né že ne, ale v AT jsou členi, kteří se o Technic starají, to že ty to nevidíš neznamená že se na Technic 'tolik' kašle

'No a ten návrh před půl rokem jsem hlavně já nepříjmul z tohodle důvodu; kdy byl technic v hypu, protože se zrovna přidali 2 tahací pluginy, a denně mělo online 20+ hráčů v jednu dobu.' V 'hypu' rozhodně nebyl... Pár nových pluginů se přidalo ale rozhodně tam denně nebylo 20+ hráčů... Co jsem si tak všimla bylo tam max 10 hráčů a rozhodně né denně.... Co se ti nejvíce nelíbilo v té době bylo že všichni ztratí věci... nic o nových addonech si neříkal... pokud chceš najdu starý log a s radostí ho sem pošlu....

'mi to příjde celkem good, nechat server třeba na 5 slotů a ponechat hráčům možnost se podívat na base jiných hráčů nebo svých staveb.' Né všem se líbí koncept 'dívání' jak se dříve žilo... když se koukám na servery co jsou 'jen' na koukání moc lidí tam není, nemluvě o CZ/SK serverech... u nás by to zbytečně zabíralo server jen aby se tak kouknou jeden hráč za měsíc...

'Je pěkné že jsi upozornila na moje money farmy, no taky je pravda že pomocí slimefunu jde vydělat hodně peněz. Ale proč? Protože je tak nastavená ekonomika, kdyby byla nastavena přímo na slimefun, nebyla by možnost pomocí SF vydělat neskutečné částky.' S Infi Addonem bude napořád špatná ekonomika, nemluvě o Tome of Knowledge Sharing...

'V čem je RPG společné s quest book? A jestli myslíš tvůj RPG příběh, kde se učíš slimefun za běhu hraní, tak je to možná podobné. Ale proč bych to tady nemohl zmínit?' Screen z mailu co jsem posílala saffovi https://ctrlv.cz/Pl3G ... Vůbec ti to nepříjde podobné? To že to tu zmiňuješ by mi bylo jedno, kdybys taky zmínil že to původně byl můj nápad, který sis jen trošku přeformuloval aby to nebylo tak stejné....

'Za rank by se platit nedalo, bylo by to ošéfené, a hráči by fakt museli ty itemy sehnat sami.' Řekni mi jak bys toto udělal... to se prostě nedá... Sám si mě za něco podobného seřval že to není možné viz. https://www.minicraft.cz/forum/view_topic/?tid=8842#post-36614

'Abych zde uvedl příklad, InfinityExpansion je na dev 93, no a stable verze addonu je na dev 54, není to celkem outdated? Navíc sami developeři odkazují radši na dev verze než na stable, které vychází poměrně málo (1 za měsíc je rarita). Abych zde uvedl další, takový ExoticGarden stable verzi nemá.' Chápeš že tím 'testováním' budeš jen zabírat AT práci? I kdyby to testovali jen hráči, stejně tam máš XY věcí, keré ti hráč jen tak nenajde, např. barrel bug - mizí ti, Uranium Extractor - dáš do něj stone a zmizí....

'S tím že podle vás je nejlepší způsob odebrat InfinityExpansion, otázka je, bude technic o slimefunu, když chcete ještě ubírat?' InfiExp je nedodělaný addon, který přidává až moc 'OP' věci... Je ti jasné že nějaké věci ani nejdou udělat + věci s Eff 40 apod. totálně rozdrbou ekonomiku znova...

'Moje myšlenka je udělat server, nahodit tam nejnovější slimefun (otestovaný některými z nás, ať se nestane to co se stalo) a přizpůsobit server slimefunu, když uděláte jenom wipe, jednou se stejně zase dostanete na to, co je teď.' To se stane s tím tvým nápadem.... Když předěláš SF na novější verzi s nedodělanými addony, Technic znovu padne... Já nechci jen 'wipe' jak to tu ty říkáš, já chci total předělat Technic....

Aile
Sponzor

92 postů
86 reputace

Od Aile » přes 4 let

Ahoj,

2. Jak tam milena stal na spawnu, tak jsem mu psal důvody, jeden z důvodů byl že se nově přidal infexp a fluffy a že to má hype.
4. Tome of Knowlege sharing už tam jednou zakázaný byl, nevidím problém ho odstranit znovu. S tím infi addonem, právě naopak, když se mu přizpůsobíš, a nastavíš ekonomiku pro něj, tak se ti ekonomika jen tak nepokazí (např. na stroje/itemy dát stabilní hodnotu od serveru, protože jsou případy kdy tu hodnotu určil hráč, a nebyla úplně přesná)
5. Jestli ti na tom tak záleží, klidně ten první post přepíšu a přidám tam tvůj nick jako majitele nápadu.
6. Seřval jsem tě za to, že by jsi chtěla do questů dát cargo, co je levné a snadno se prodá. Naopak nikde jsem nepsal že ty itemy nemůžeš udělat custom, dokonce na to je předpřipravený addon, kde si můžeš udělat svoje itemy, tyhle itemy by byli jen pro ten rank/(quest book), a na nic jiného by se nepoužily.
7. Barel bug by se našel lehce, ten extractor už ne, no spíš by se našli fatální chyby jako byl třeba sfguide infi bug.
8. Nedodělaný je, ale pouze v novějších dev verzích, věřím že ve verzi např. 75 žádné fatální chyby nejsou.
9. To že chceš total předělat technic je pěkné, no já taky, Technic je založený na SlimeFunu, ty jdeš cestou oddělat většinu slimefunu a přidat rpg. Moje otázka, bude to Technic, nebo úplně něco jiného?

EDIT//
1. Částečně usuzuju podle toho, že skoro nikdo v AT nezná ani základy SF.

Ail

REC
Hráč

122 postů
200 reputace

IGN: Qwuark
Od REC » přes 4 let

Hlavní problém s money na technicu určitě není infi., spíš to jak je nastavený shop, samozřejmě že na techniku budou lidi mít víc money, když jsou tu lepší a dražší itemy než na survu, problém ale je, když si člověk co má nahraných 20 hodin může udělat money farmu a za pár dní mít miliony. A ano, v infi jsou quarry, přes které jdou dělat money farmy, to jde ale i bez toho a to mnohem levněji a lepší, bugy do tohohle nepočítám, ty se můžou objevit všude. Nemyslím že půjde zstavit aby si hráči našli způusob jak rychle vydělat, ale aspoň by mohli být nějaké změny, aby si hráči nevydělali 5 mld. za ani ne měsíc...
Technic bych určitě nenechával na prohlížení na sevreru, to spíš nechat mapu na stažení jestli vůbec něco. (Možná by se mohli nějaké stavby nechat přenést na nový svět, ale to už je na AT)

Napad s rpg se mi líbil už když to navrhla chocolate, v tu dobu jsem byl hodně proti wipu, ale s tím, jak je na tom technic teď wipe prostě bude potřeba, taky mi přijde zajímavé použít SlimeCustomizer pro nějaké nové itemy.

Pokud bude nějaké rpg, musely by se hodně omezit výhody ranku (například /god, /fly) v rpg světě, určitě by byl potřeba svět na stavění, tam bych klidně nechal stejné výhody jako jsou teď na technicu.
A nějaké další pluginy by se taky mohli přidat, je ať to prosím nejsou blbosti jako piňata, díky.

ChocolateLPCP
Sponzor++

134 postů
110 reputace

IGN: ChocolateLPCP
Od ChocolateLPCP » přes 4 let

Zdravím,

'Jak tam milena stal na spawnu, tak jsem mu psal důvody, jeden z důvodů byl že se nově přidal infexp a fluffy a že to má hype.' Nevím kde pořád bereš že byl Hype... Jediné co bylo je navýšení počtu hráčů celkově na mini protože korona.....

'S tím infi addonem, právě naopak, když se mu přizpůsobíš, a nastavíš ekonomiku pro něj, tak se ti ekonomika jen tak nepokazí (např. na stroje/itemy dát stabilní hodnotu od serveru, protože jsou případy kdy tu hodnotu určil hráč, a nebyla úplně přesná)' Jak chceš nastavit hodnotu Infi věcí aby to nebyly miliony? I kdyby to nastavil server steně tam máš věci za pár mega určitě.... nejen to, chtěla bych vidět jak vy budete nahlašovat hráče co daný limit překročí.... každý bere ceny itemu jinak...

'Seřval jsem tě za to, že by jsi chtěla do questů dát cargo, co je levné a snadno se prodá. Naopak nikde jsem nepsal že ty itemy nemůžeš udělat custom, dokonce na to je předpřipravený addon, kde si můžeš udělat svoje itemy, tyhle itemy by byli jen pro ten rank/(quest book), a na nic jiného by se nepoužily.' V ten moment to byl jen příklad.... Jsem si vědoma že existuje addon na udělání svých itemů, tím stejně nezabráníš hráčům aby ty věci prodávali....

'Nedodělaný je, ale pouze v novějších dev verzích, věřím že ve verzi např. 75 žádné fatální chyby nejsou.' Fatální chyby? a co třeba nedodělaný recipe.... třeba Infinity Matrix se nedá udělat, protože je nedodělaný....

'To že chceš total předělat technic je pěkné, no já taky, Technic je založený na SlimeFunu, ty jdeš cestou oddělat většinu slimefunu a přidat rpg. Moje otázka, bude to Technic, nebo úplně něco jiného?' Ano chci odedělat Addony co jsou nejen zbytečné ale i bugují... a jak vidíš tak Technic samotný lidi nepřilákává.....

Výhody okolo RPG mapy bych zatím neřešila, bylo by dobré to řešit nějak ke konci dostavění mapky (co vím tak Fly a God se dá v regionech vynout takže s tím by problém být neměl) :D celý Infi addon může vydělat hodně peněz, jsou tam až moc dobré itemy viz. Moutain Eater, Seismic Axe atd., kdyby toto někdo prodával novým hráčům vydělá miliony....

Aile
Sponzor

92 postů
86 reputace

Od Aile » přes 4 let

Ahoj,

2. Všechno se dá spočítat, např. gravel má hodnotu 3$ (z shopu), a z toho vypočítáč, že Iron Ingot, když ho vyrábíš přes goldpan, má hodnotu 77$, v shopu je za 175, už to je overkill.
Že je ekonomika v rámci milionech ničemu nevadí, hold je to SlimeFun, itemy navíc, tak bude ekonomika v rámci milionů, ale nebude zrujnovaná. Když všemu nastavíš hodnotu ty, jako server (do shopu), tak hráči to můžou max. prodávat za míň, protože jinak si to hráč může koupit z shopu. Kdyby se to takhle propočítalo, bylo by taky dobré na začátek všem rozdat normální částku, ne že příjdeš, dostaneš 1000* koupíš 10 iron ingotů a máš hned iron set. 
3. Zabráníš, když bude hrozba banem, hráči dané itemy prodávat nebudou, nebo se to min. sníží, znám jeden server, je to tam roky a funguje to.
4. No nevím jak ty, já tam ten recept vidím, a to jak ve verzi na mini, tak v nejnovějším addonu.

Items.INFINITY, null, Items.INFINITY, Items.INFINITY, null, Items.INFINITY,

Items.INFINITY, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.INFINITY,

Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, new ItemStack(Material.ELYTRA), new ItemStack(Material.ELYTRA), Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT,

Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.INFINITY, Items.INFINITY, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT,

Items.INFINITY, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.VOID_INGOT, Items.INFINITY,

Items.INFINITY, null, Items.INFINITY, Items.INFINITY, null, Items.INFINITY

5. Inf addon není zrovna ten, co ni nepřidává :) No a to že technik nemá hráče, to je problém sám o sobě, nemá reklamu, jmenuje se to technic místo slimefun, na czech craftu není ikonka slimefunu, takových blbostí by se našlo hodně. (a to má dokonce minicraft reklamu v contributorech sf)
6.RPG by se dalo skloubit s tím rankem, doděláš rpg, dostaneš rank.
7. Infi addon ti vydělá hodně peněz, pokud ti to server umožní, bohužel mini to umožňuje.
8. Nevím kde je problém mít OP sety, když to je jakoby modovany mc?

"kdyby toto někdo prodával novým hráčům vydělá miliony" Přesně tohle je problém, kde si na to nový hráč vydělá? No jasně že na money farmách. Kdyby byla nastavena ekonomika, nebyli by money farmy, a tyhle OP sety a itemy by hráč dostal svým progresem např. na 150 hodině.

EDIT// Nevím proč mi to dalo ten recept do takového pozadí, kdyžtak označte ten text, tak to jde přečíst.

Ail

TomasC
Sponzor++

1199 postů
813 reputace

IGN: TomasC
Od TomasC » přes 4 let

Zdravim,

ani jsem si to nemusel číst, aby bylo vidět, že tu je spíše dohadování se mezi dvěmi osoby a z velké části to je jen tahání sporů na povrch a vaše snaha o poslední slovo. Věc je jasně napsaná na začátku v návrhu. Hlavní slovo je vždy saffa a psát tu tyto spory je čistě zbytečné.

@saffers

S pozdravem,
TC

REC
Hráč

122 postů
200 reputace

IGN: Qwuark
Od REC » přes 4 let

jsou tam až moc dobré itemy viz. Moutain Eater, Seismic Axe atd., kdyby toto někdo prodával novým hráčům vydělá miliony - Problém není že tyhle temy jsou na technicu, jsou to endgame itemy, měli by je mít hráči, kteří si to můžou dovolit. To že si to nový hráč koupí za 2 hodiny v farmě, protože je shop tak nastavený je něco jiného.

Jak chceš nastavit hodnotu Infi věcí aby to nebyly miliony? I kdyby to nastavil server steně tam máš věci za pár mega určitě - a teď, je nějaký problém s tím, že ty itemy stojí miliony? Jsou to OP itemy, tak by tomu měla odpovídat cena, kdyby byl shop nastavený tak, aby nešlo vydělat 200m za pár hodin, hráči by využívali například market na prodej itemů. Když budou hráči prodávat slimefun itemy, které budou oni muset vyrábět, bude to mnohem lepší než aby hráč vydělal na všechno co kdy bude potřebovat za pár hodin klikáním na cedulky.

Nechci se tu s nikým hádat, jen je podle mě zbytečné oddělávat endgame itemy jen kvůli tomu, že je pár věcí špatně nastavených. Pak je tu ještě pár věcí co by bylo potřeba vyřešit, například fly na mapě s elemental staff - wind, ale to by se dořešilo později, díky.

Aile
Sponzor

92 postů
86 reputace

Od Aile » přes 4 let

Ahoj,

od 2. stránky jsem se snažil neútočit a psát spíše fakty a návrhy, jestli to někdo pochopil jinak, tak se omlouvám.

Ekonomika
Jak už REC psal, tak nevadí, že by byla ekonomika v rámci milionech, vadí ale to, že si nový hráči můžou dovolit end-game věci.
Tím že se udělá wipe, a shop se nechá tak jak je, tak se nic nezmění.

Shop
Jelikož skoro všechno jde dělat přes SF.
Itemy co přes SF dělat jdou, u těch bych odstranil možnost nákupu. Prodej bych zanechal, podle prodejní ceny by se určovala hodnota.
Itemy co přes SF dělat nejdou, u těch bych to nechal tak, jak to je.
Vajíčka (viz. Další addony)
Taky bych hodnotu pořádně propočítal, ať se nestane, že jde nějaký item dělat přes sf ( v rámci 10 tisíc kusů) a potom prodat za šílené peníze.

Další addony
Přidal bych SoulJars společně s ElectricSpawners, tímhle by se mohli odstranit vajíčka a spawner v shopu.
Přidal bych ExtraTools, užiteční věcičky (Concrete Maker - mohl by se odstranit concrete z shopu(
Přidal bych DynaTech, další užitečné věcičky, hodně kontentu navíc.
Přidal bych PrivateStorage, 1 hlava jako 1 double bedna, taky bedny proti výbuchu, či bedny co se zamknou jen pro jednoho hráče.
Aktualizoval bych FoxyMachines, mnohem víc kontentu než je momentálně na serveru.

RPG Tutorial (by Choco)
Prostě příběh, u kterého se nový hráč naučí základy SF.
Čerpal bych jenom itemy, ze základního SF. Ale nepoužíval bych ty normální, udělal bych totožné kopie, pomocí SlimeCustomizeru, s lorem Custom minicraft item, tyhle itemy by se dali použít jen na tutorial, a po tom, co se tutorial splní, se danému hráči smaže kategorie v knize, aby je dál nemohl craftit. Zároveň by to potřebovalo nový stroj na craftění těchto itemů.

Market
Market by se nastavil např na 10M, aby se tam mohli prodávat ty itemy, co tu hodnotu mají. 

Auto-update
Auto-update by se vypl, dělalo by to neplechu. U addonů, co by přidali nějaký dobrý kontent, bych udělal testy (např. 5-10 dev verzí) a poté bych je přidal, kdyby byli vpohodě.

Banitems
Některé itemy, co by dělali bordel na serveru, ať už ekonomika či lagy (Chunk Loader, Tome of Knowlege Sharing) by se odstranili (zneviditelnili) z knihy.

Blacklist
Itemy, co by saff nechtěl aby se prodávali, (market, trade apod.) tak by se zakázali, nešli by prodat.

U custom itemů na tutorial mě napadá, že by nešli vyhazovat ani dávat do invů (truhly apod.), tím pádem by nešly prodat ani domluvou. Nebo by se mazali z invů u hráčů, co už tutorial mají. Altky na prodej by se také trestali.

Crates
Crates by byli fajn. Samozřejmě nějaké SF itemy z nich.

Wipe
(Je potřeba tak i tak)
Wipe by se mohl zkloubit s 1.17.

EDIT//
Jobs
Ještě jsem zapomněl zmínit návrh jobs, jelikož by se odstranili možnosti vydělávat slimefunem, jobs by byli fajn.

Reklama
S neaktivitou souvisí i to, že na technic nijak moc velká reklama, stačilo by přidat Slimefun "odznáček" (nevím jak se tomu říká) na hlasovacích stránkách, už tohle by přispělo min. 1 hráčem. 

- Stará mapa by se mohla dát na stáhnutí, což už se asi děje, no je dobré to zmínit.

Ail​