Žiadosť o unban - VulcanSF, samuelson2009, DrunkBacteria • Minicraft.cz

Vulcan
Hráč

6 postů
0 reputace

IGN: VulcanSF
Od Vulcan » přes 5 let

1. VulcanSF, samuelson2009, DrunkBacteria
2. Údajný "podvod u hrace Cigi"
3. 6.5.2020 cca 18:00
4. pán saffers :))
5. temp
6. Žiadné pravidlo sme neporušili podla poslednej aktualizácie (aktualizácia z dňa 27.4.2020) - viac viem poslať do SZ, sem to nejde
7. Vyššie.. žiadné pravidlo sme neporušili
8. Takisto SZ

tophx
Developer

1008 postů
748 reputace

IGN: tophx_
Od tophx » přes 5 let

Zdravím, každý hráč si musí podát stížnost za sebe.

Nyní počkej na vyjádření @saffers

Poslat zprávu na webu.

E-Mail: dev@minicraft.cz

Obchodnik003
Sponzor++

225 postů
184 reputace

IGN: Obchodnik003
Od Obchodnik003 » přes 5 let

čo sa týka DrunkBakterie tak včera sa dosť vyťahoval na Survivale s tým že má od Cigiho 350M, 5.5.: 16:41:30 ; 16:37:37; 16:49:14; 16:53:17 rovnako aj samuelson spomína že to vyhral z nefunkčnej lotérie. Takže ak vás zabanoval sám saffers tak možno šlo o pravidlo 1.13 prípadne 3.2.0 ?

+ Formality na ktoré zabúdam na začiatok Zdravím, Môžem vás poprosiť... a na koniec ďakujem Obchodnik003

saffers
Majitel

5699 postů
7902 reputace

IGN: saffers
Od saffers » přes 5 let

Zdravím,

v pravidlech nikdy nebudou uvedeny všechny varianty podvodů nebo jiných přestupků - byly by příliš rozsáhlé a tedy by je prakticky nikdo nečetl, což není žádoucí. Proto tam ani nemáme a nebudeme mít uvedeno nic ve stylu "Je zakázáno okrádat hráče pomocí chyby v loterii.".

Pokud jde o konkrétní body, tak v každém z těchto je z části zakázán zmíněný přestupek: 1.13, 3.2.0, 3.2.2 a 9.16.

E-mail     Facebook     Twitter     Instagram     YouTube     Zpráva

Vulcan
Hráč

6 postů
0 reputace

Od Vulcan » přes 5 let

@Obchodnik003

Čo sa týka pravidiel 1.13 a 3.2.0 tak chyba to nebola, bola to vlastná hlúposť Cigiho, vedel veľmi dobre že keď to dokáže spraviť on tak to dokážu všetci spraviť takže to bug/chyba jednoznačne nebola. Čo sa týka pravidla 3.2.0, je to verejný warp kam sa dostane ktokoľvek, žiadne pravidla neboli napísane na warpe, žiadne pravidla neboli napísane ktoré by sa týkali nášho problému, či už na webe alebo na warpe. Tým že Cigi vytvoril ChestShop ktorý umožňuje všetkým hráčom predávať item ktorý on sám vybral súhlasil s tým že hráči môžu kedykoľvek dôjsť na jeho warp, získať daný item akýmkoľvek spôsobom ešte predtým než by došli na warp a predať mu tie itemy v akomkoľvek množstve a čase bez ohľadu na to či je práve online alebo offline, či má peniaze alebo nemá. Takže v tom prípade náš čin bol zas a znova povolený.

@saffers

K pravidlám 1.13 a 3.2.0 som sa vyjadril vyššie. K pravidlu 3.2.2, takzvaný tpakill/warpkill to nebol ale nevadí, v každom prípade tým že Cigi nastavil warp na to miesto a vytvoril ChestShop predávanie automaticky vyjadril súhlasil že ktokoľvek a kedykoľvek sa bude môcť dostať na to miesto a predať mu daný item v akomkoľvek množstve, a v čase kedy len chce, bez ohľadu na to či má alebo nemá Cigi peniaze. V pravidlách nie sú ani raz zmienené podvody, že by boli zakázane, takže aj doteraz sú povolené. V každom prípade podvod to rozhodne nebol, bolo to len takzvané využitie demencie iného hráča, a keďže využitie hlúposti iného hráča nie je ani pri najmenšom zakázane, tak všetky naše činy boli a sú povolené. Ak sa tento čin berie ako podvod tak v tom prípade by sa mali všetky /market predávanie/kupovania alebo akýkoľvek typ iného obchodu ktorý ma takzvaný overprice nad item hodnotiť ako podvod (príklad: predávanie jedného dirtu za $10000 namiesto $2 – neviem akú má cenu v /shop), takže poprosím zabanovať 99% survival hráčov alebo nás odbanovať, peniaze nechať a odškodniť. K pravidlu 9.16, admin-team nehodlal nás troch nevinne zabanovaných hráčov ani prinajmenšom kontaktovať a vyriešiť prípad bez banu či akéhokoľvek iného trestu. Príklad: vrátenie peňazí z našej strany a vrátenie itemov z Cigiho strany i keď bol tento čin plne povolený zo strany serveru a ich pravidiel. Uvedený dôvod v bane je jednoznačná hlúposť.

Dodatok: Cigi bol jednoznačne zvýhodnený oproti nám keďže ma sponzora, takpovediac si pravdu/výhru kúpil.

1.13 Pokud někdo nalezne nějakou chybu nebo bug, je povinen ho neprodleně nahlásit. V případě zneužívání chyby nebo bugu může být udělen trvalý ban na herní účet.

3.2.0 Pokud se hráči domluví na prodeji nebo výměně nějaké věci a jeden nezaplatí nebo danou věc nevydá, má poškozený právo na náhradu škody. Pro předcházení možných rizik doporučujeme používat trade systém (/trade). Pro ověření neúspěšného obchodu je nutné mít dostatečné důkazy.

3.2.2 Je přísně zakázán tzv. tpakill - zaslání žádosti o teleport a poté zabití hráče za účelem získání jeho itemů nebo vytvoření warpu, který má hráče zabít (výjimku tvoří tzv. PvP arény. U tohoto případu ale musí být hráč informován ještě před tím, než se do daného místa teleportuje - například zprávou v chatu) nebo jiné úmyslné poškození jiného hráče za účelem svého obohacení v případě, že mezi sebou nejsou domluveni.

9.16 Trest může být udělen od vedení serveru i z jakýkoliv jiných důvodů, než jsou výše popsané. Činnosti, které nejsou mezi zakázanými nemusejí být vždy brány jako povolené.

Obchodnik003
Sponzor++

225 postů
184 reputace

IGN: Obchodnik003
Od Obchodnik003 » přes 5 let

Nie je tak úplne pravda žeby tam pravidlá neboli, mimo tie ktoré nie sú na screene (https://ctrlv.cz/yIp6) tak má jasné napísané že tam máš uplatniť výhru, nakoľko žiadna výhra nebola, a boli to len vaše itemy tak 3.2.0 prípadne aj 1.13 sa na vás vzťahuje, nakoľko zarobiť 350M v podstate za nič a hneď v prvý deň na survivale... je zvláštne že vám to neprišlo ako chyba. 3.2.2 má aj druhú časť, a možno je tá veta trochu dlhá, ale píše sa tam "nebo jiné úmyslné poškození hráče atď.".

Cigi si pravdu nekúpil, skôr je to tým že tam hrá desaťkrát dlhšie ako ktokoľvek z vás. Preto si tie svoje zarobené peniaze zaslúži viac v prípade, že by to bolo nerozhodne povedať kto má pravdu.

Teraz čiste môj názor: myslím že v niektorých veciach si vystihol pravdu a zväčša hovoríš rozumne, ale ošklbať aktívneho hráča v prospech namysleného nováčika ako DrunkBakteria mi príde blbosť. Keď si predával itemy do jeho shopu, a po návrate na survival tie itemy (diamanty predpokladám) mať nebudeš kľudne ti ich osobne vrátim naspäť. To je feŕový obchod, podľa toho čo píšeš: ak sa ti cena za ne nezdala divná aby to bola chyba, tak ak ti odoberú tie peniaze a vrátia sa ti diamanty budeš musieť byť spokojný :)

//EDIT: @Vulcan

Len v skratke do editu nech ti nespamujem žiadosť o unban:

Pravidlo 9.16 Je tu na to aby hráči neobchádzali vyššie zmienené pravidlá, príklad: Resource pack s neviditelnym stone namiesto X-ray klienta, má to rovnaký účinok, ale jak uznáš Tak by nemali uniknúť trestu ani tí s resourcepackom s neviditelnými blockmi, na ktorých by bolo pravidlo o cheatovaní prikrátke.

Výhru ste neuplatnili, nakoľko ste ani nevyhrali (resp. jeden z vás, vyhral jeden kus) zvyšok netuším prečo myslíš že by mali byť výhry nech už si ich získal z marketu, chestshopu, alebo od hráča na spawne alebo bohviekde. Nevinne v tom nie ste, vedeli ste že ste nehrali, tak ako ste môhli vyhrať? Už tu si vedel že obabrávate systém, no rozhodli ste sa nechať si to pre seba. Každý by mal byť vnímaný bez rozdielu - súhlasím, bohužial je to tak že najtoxickejší hráči sú tí bez hodností s 10 nahranými hodinami, ktorí prídu vyskúšať zabezpečenie serveru a znepríjemníť hru ostatným (alebo obviniť vedenie serveru z drogovania a "rasizmu", čo len ukazuje že práve k týmto hráčom patríš). Nevravím, že SPONZORI alebo VIP to nerobia (viď môj banlist), skôr je to tým že keď už máš čo stratiť tak nerobíš naprieky hráčom na serveri, čo ste vy zjavne robili.

"Férový obchod to jednoznačne nie je. Neexistuje dôvod prečo by mi mala cena prísť divná." v dvoch za sebou idúcich vetách sa absolútne popieraš. Ak je to neférový obchod, tak cena zjavne nie je normálna, no nie? Skôr to vyzerá že ste vedeli že obchod je neférový a rozhodli ste sa ho využiť vo svoj prospech, na úkor iného (3.2.2), Vtedy ti cena neprišla divná, ale ak máš mať späť tie diamanty za rovnakú cenu to férové jednoznačne nie je. Vieš ako som rád že si sa touto správou vyfarbil?

+ Formality na ktoré zabúdam na začiatok Zdravím, Môžem vás poprosiť... a na koniec ďakujem Obchodnik003

Vulcan
Hráč

6 postů
0 reputace

Od Vulcan » přes 5 let

Ešte aby som sa vyjadril trochu viac k pravidlu 9.16, toto pravidlo zahŕňa doslova úplne všetko. Takže všetky ostatné pravidla sú čisto zbytočne alebo presnejšie pravidlo 9.16 je dementne napísane. Takto si môže ktorýkoľvek admin len tak povedať a zabanovať kohokoľvek už len za to že sa pripojil na server lebo "jakýkoliv jiných důvodů, než jsou výše popsané". Rozhodne osoba ktorá písala to pravidlo nebola pri zmysloch alebo bola na drogách a ešte stále je.

@Obchodnik003
Veď tak sa aj stalo, výhru sme na tom mieste uplatnili. A pravidla tam rozhodne nie sú, neviem ako ty ale ja som tam nikde nevidel napísane čokoľvek čo by bolo pravidlo. Ani to že ten daný item nemôžeš získať iným spôsobom ako výhrou. Takisto mi ten daný item mohol niekto predať cez /market alebo ChestShop, či mi to mohol kľudne niekto hodiť na spawne a napísať mi aby som si to išiel uplatniť na ten warp. Takže sme zas a znova nevinní. Nebol to náš prvý deň, máme tam predsa len pár hodín nahraných. A ako som hovoril chyba to rozhodne nebola, Cigi má očividne nejakú chorobu keď si neuvedomil že keď dokáže on spraviť taký item tak aj ktokoľvek iný. K tej druhej časti pravidla 3.2.2, my to rozhodne nevidíme ako úmyselne poškodenie a ani to nebolo, my sme len prišli využiť dobrý obchod ktorý sme našli, predsa len to je ChestShop :), ktorý nie je v žiadnom prípade zakázaný, a keď je tak poprosím zabanovať každého hráča na survival servery. Každý hráč by sa mal vnímať ako obyčajný hráč, takpovediac na rovnakej úrovni bez rozdielu na to, či ma 1000 hodín, 5000 hodín alebo 2 hodiny, ale už určite nie podľa toho či má alebo nemá nejakú rolu. Ale bohužiaľ Minicraft takto nerozmýšľa, sú takpovediac rasisti, uprednostňujú hráčov ktorý platia nemalé peniaze za bezvýznamne role. Takisto patríme k aktívnym hráčom, hrali sme tam každý deň dokým sme nedostali ban za uprednostnenie platiaceho hráča. Aj v skorých ranných hodinách keď väčšina ľudí spí. Čo sa týka tvojho názoru, presnejšie vrátenie diamantov od teba. Férový obchod to jednoznačne nie je. Neexistuje dôvod prečo by mi mala cena prísť divná. Keď to vytváral Cigi dobre vedel čo tam píše, hádam si to prešiel aj viac než 2 krát, on sa rozhodol dať takú cenu za kus a nie ja či my. Peniaze mi už určite zmizli, určite aj viac než by malo ako poznám tento "úžasný" server, áno je to v úvodzovkách, ironicky :) A spokojný tiež nebudem keďže som robil povolenú vec, predal som iba item inému hráčovi ktorý sám vytvoril daný obchod, dokonca sám určil cenu za kus. Mimochodom, posielal som e-mail ktorý očividne vôbec nikoho nezaujíma ani to čo sa v ňom píše.

REC
Hráč

122 postů
200 reputace

IGN: Qwuark
Od REC » přes 5 let

Měl by jsi si uvědomit, že se snažíš dostat unban a házení špíny na hráče a server ti nepomůže.

Ale pokud to je jak říkáš tak s tebou souhlasím, tohle je chyba cigiho, ne tvoje. Využítí systému jsem tu vyděl už párkrát a všichni admini nad tím mávly rukou (příklad : okrádání hráčů prodáváním itemů na warpu dráže než co koupil v /shop. Není to úplně stejná situace, ale stejně jako to na tomhle vlákně se to dá označit za využití systému). nemyslím si, že by jsi za to měl mít ban.

GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 5 let

Dobrý den, pardon, že zasahuji, ale rád bych ujasnil některé věci...

1.) Na serveru se neupřednostňují hráči podle hodnosti. Někdo zmínil jen to, že tu je dlouholetý hráč a že si to zaslouží. Tím nijak nenarážel na jeho hodnost. To že je to shodou okolností sponzor je náhoda. Kdyby byl hráč, tak by se to řešilo úplně stejně.

2.)  Ano, Cigi tento obchod vytvořil, ale pokud se překlepl a nevšiml si toho (například můj misclick s 50K na 500K jako příhoz na Shulker box), tak vy jste povini toho nezneužívat a nahlásit mu to. Tímto jste zneužívali vlastně chybu a to je trestné.

Nevidím důvod to dále řešit. Připomínám, že pokud naleznete chybu nebo nedostatek v pravidlech, musíte to nahlásit a nezneužívat toho... To je též trestné.

Pěkný den, Gejmron.

Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."

Vulcan
Hráč

6 postů
0 reputace

Od Vulcan » přes 5 let

@ITBM
Tvoj názor beriem ale nemyslím si že hádžem špinu na iného hráča. Server by mal uznať že máme pravdu a nič zakázane sme nespravili. Ako som už neraz povedal, išli sme Cigimu predať iba item na ktorý vytvoril obchod, nič viac, nič menej. A keď je zakázane využívať obchodný systém ktorý sami pridali na server tak nech to je niekde napísane v pravidlách, alebo nech to tam rovno nedávajú.

@GejmronCZ
K bodu 1., z formality sa vždy hovorí že si je každý rovný, na väčšine server či akýchkoľvek miest to tak aj je ale v tomto prípade ani prinajmenšom.

K bodu 2., Cigi sa rozhodne nepreklepol, podľa informácií ktoré mám tak tam je stále tá istá cena, takže preklep to nebude. A chyba či zneužívanie to tiež nebude.

Ja vidím dôvod to riešiť, ešte k tomu vo veľkom. V prvom rade sme boli neprávom zabanovaní. Ako druhé, v predošlej správe som uviedol, že server dostal mail, ktorý očividne ignoruje a vôbec ich nezaujíma čo sa v danom dokumente píše. K tým chybám v pravidlách čo si písal nemá zmysel sa vyjadrovať, všetky body pravidla sú úplne zbytočne okrem bodu 9.16 ktorý zahrňuje doslova všetko, toto som písal aj v mojej predošlej správe a dával som tam aj príklad, čítaj predošlú správu kde som sa vyjadroval k pravidlu 9.16.

btw. strašne originálne meno