Natáčení • Minicraft.cz



GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 5 let

Zdravím, dnes jsem si pro vás připravil návod k natáčení ať k tomu máte jakýkoliv důvod. Bude to občas trochu technické, tak pozor někteří slabší mozky :) #peace

Programy

1.) NVIDIA Experience - Určený pouze pro grafické karty od NVIDIE. Tento program téměř nezatěžuje váš počítač. Je možné ho použít jak pro nahrávání, tak streaming. Občas mývám problémy s mikrofonem, když natáčím, ale to je asi mým PC. Stáhnout zde. (Aktualizace 29.12. 2022)

 

2.) AMD  Software: Adrenalin Edition - Pravděpodobně nejlepší natáčecí program ze seznamu. Je naprosto dokonale optimalizovaný a to i na 4K rozlišení. Je určený pouze pro AMD karty. Je to program na nastavení všech bodů vašeho zařízení včetně grafiky, audia, záznamu, výkonosti komponentů a zobrazení. To vše doplněné o nastavení her a obrovské tuny funkcí, které obsahuje. Též má natáčecí a streamovací část. Osobně jsem stream ještě nezkoušel, ale záznamy jsou skvělé. Ani nepocítíte, že natáčíte. (Vyzkoušeno na RX6800) Stáhnout zde. (Tento bod přidán 29.12. 2022)

 

3.) Fraps - Klasický starý natáčecí program, který známe všichni. Pozor, program bere 20-30 FPS! Lehké na nastavení, ale plná verze je za peníze (nebo si ho crackněte někde). Zkušební verze zde.

 

4.) OBS - Jeden z profesionálních programů. Je nutné velmi dobře nastavit nebo brzy dostanete ragequit. Používá se pro natáčení a streamování. Stáhnout zde.

 

5.) Bandicam - Jeden z těch druhořadých programů. Snadné na natáčení, ale pokud nemáte plnou verzi, tak se připravte, že ve videu budete mít watermark (jejich logo). Stáhnout zde. (Aktualizace 29.12. 2022)

 

6.) Action - Jeden z těch druhořadých programů. Snadné na natáčení, ale pokud nemáte plnou verzi, tak se připravte, že ve videu budete mít watermark (jejich logo). Možná se dá i streamovat. Stáhnout zde.

 

7.) Ctrlv.cz - Tento web (www.ctrlv.cz) má možnost vložení screenu, videa nebo streamu pod jediným odkazem, který se vám vygeneruje hned poté, co vložíte daný soubor. Je velice rychlý. Soubory se ukládají defaultně týden po posledním navštívení daného odkazu. To lze prodloužit až na rok. (S premium i navždy.) Po nahrání (alespoň obrázku, nevím jak video/stream) se vám rovnou zobrazí lehký edit, kde si jej můžete upravit. (Aktualizace 29.12. 2022)

 

8.) Sony Vegas - Editační program, co používali špičkoví youtubeři, streameři a nebo režiséři. Lze přes něj i nahrávat. Program obsahuje velkou nabídku nástrojů. Jen bych uvítal, kdyby to nebylo všechno v 1 barvě... -_- Nedá se v tom pak vyznat. Nutno mít plnou verzi! Stáhnout zde.

 

9.) Camtasia Studio - Editační program, ne moc známý. Je to taková jednoduchá verze Vegasu. Nutno mít plnou verzi! Já ho mám moc rád. Neni složitý, graficky dobře rozvržený, ale nemáte takovou nabídku nástojů. Pro klasický edit bohatě stačí. Dá se přes něj i natáčet. Stáhnout zde. (Aktualizace 29.12. 2022)

 

10.) oCam - Natáčecí program snadný na nastavení a hlavně velmi spolehlivý a ani nebere moc výkonu. Sám jsem jej používal již velmi dlouho a už bych nevyměnil za žádný z tohoto seznamu krom AMD Softu. Streamovat neumí. Nefunguje s kartami od AMD kvůli jiné architektuře a absenci cuda jader. Je tam pár reklam ve vizuálu, ale ty vám v ničem nevadí. Navíc je volně dostupný. Stáhnout zde. (Aktualizace 29.12. 2022)

 

11.) Kapwing - Tento web (www.kapwing.com) vám umožňuje online nahrávat i editovat videa, obrázky a dokonce i konvertovat do jiného formátu. Má na výběr spoustu vychytávej včetně nástorojů s umělou inteligencí. Funguje na něm i funkce realtime sdílení s jinými uživateli, kteří vám mohou pomoci editovat. Tzn můžete editovat ve více lidech jednu věc v jeden moment. Je to stejná funkce jako u Google Dokumentů, jen aplikována na jiný program. Zdá se uživatelsky přívětivý a základní verze je zdarma. Nenašel jsem aplikaci ke stáhnutí, takže asi nebude. (Nevyzkoušeno.) (Tento bod přidán 5.11. 2023)

 

 

Pokud jsem vynechal nějaké programy, klidně mě doplňte v tomto stylu. - GejmronCZ






Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."



adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 5 let

@GejmronCZ Super návod👍

 

Co bys mě doporučil?

Paměť: 3072MB RAM

OS: Windows 10 Home 64bit (10.0,build 17763)

Zařízeni: ATI Mobility Radeon HD 4500 Series






Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇


GejmronCZ
Sponzor++

536 postů
391 reputace

IGN: GejmronCZ
Od GejmronCZ » přes 5 let

@adameks1 já mám rád NVIDIA E. a Fraps, ale tobě asi jen NVIDII






Nejsem jen hráč, jsem verný hráč :)

Pokud chceš s nečím pomoct, napiš.

"Král, co musí říkat, že je král není pravý král. To ostatní jej nazvou sami králem. Pak tepr bude král."



DominikCZ_19
Hráč

681 postů
124 reputace

IGN: DominikCZ_19
Od DominikCZ_19 » přes 5 let

@adameks1 pokud chceš opravit ten svůj Bandicam, tak já ti pomůžu, zda chceš.






RVGL (Re-Volt)

Můj profil                  Najít hráče                 YouTube



adameks1
Sponzor++

1199 postů
436 reputace

IGN: adameks1
Od adameks1 » přes 5 let

@GejmronCZ OK

@DominikCZ_Zero OK, klidně. 






Najít hráče Email Facebook Twitter Instagram Steam YouTube Zpráva DC: adameks1#2614

👇👇👇


imperturbable
Hráč

342 postů
318 reputace

IGN: panic_exe
Od imperturbable » přes 5 let

OBS ma dost velke problemy co sa tyka lagovania. Video ma mikrolagy :)








Ceonejlep
Hráč

198 postů
10 reputace

IGN: lolakova123
Od Ceonejlep » přes 4 let

Na OBS musíte mít dobrý PC jako já. U Bandicamu se nedá streamovat. Action moc neznám, a Camtasia Studio taky není pro streamování.

V OBS je taky automatické nastavení které vám pomůže nastavit nahrávání podle vašeho PC.