(Backdoor,Spyware,Malware,červ) Maruška ti chce pomoct • Minicraft.cz

batalanto
Hráč

14 postů
0 reputace

IGN: batalanto
Od batalanto » přes 7 let

Dobrý Den,

Chtěl bych vás upozornit. Že jeden z hráču na serveru má počítač infikovaný spywarem Maruška ti chce pomoct.

muj počítač je virem infikovan také. Kamoši říkali že ste s tímto virem měli potyčky..... 

i když je poměrně nový... nemohu se připojit na server z duvodu jeho infikace. Možná my nevěříte.. ale virus "tajně" čte databáse a logy + pluginy

a stahuje je, poté je posílá danému uživateli který škodí. přes tzv backdoor. Můžete nám pomoci ?

Martin Janský

GhostClient_
Hráč

234 postů
76 reputace

IGN: Dxpa_
Od GhostClient_ » přes 7 let

Dobrý den, pokud máš jakýkoliv antivirus, nechej proskenovat celý počítač, pokud je antivirus dobrý, sám ti virus odinstaluje z počítače, v případě se obrať na zkušenou pomoc například z jiných webů.

batalanto
Hráč

14 postů
0 reputace

Ahoj,

Jedná se o vir který není napsaný v žádné antivirové databási.

Něco jako NetCat. Ale ten ve většině je. 

Antivirus už bohužel použít nemohu protože nakažený pc .. už nejde ani zapnout... 

ale moje IP adresa je stále na padrt.. stejně jako muj modem.. Nevím zda to mám risknout.

A připojit se na server.. Může se totiž stát.. že infikuji váš server. Vono to tak nevypadá... měl sem to ve svém pc už přes měsíc .. až ted mi to začlo ničit počítač.. 

zdá se že až po získání informací. 

Mam se o to pokusit ?

protože jestli ano.. zkusim se připojit.. pokud by byli nějáké bugy apod. 

prosím ohlašte to tady. Nebo se domluvíme. 

S firmou plánujeme tento druh viru po odchycení prozkoumat.

S pozdravem Martin Jánský.

Martin Janský

GhostClient_
Hráč

234 postů
76 reputace

IGN: Dxpa_
Od GhostClient_ » přes 7 let

No, tak to fakt nevím, jak ti pomoct, ale raději se na server nepřipojuj.

batalanto
Hráč

14 postů
0 reputace

Nejde o to pomoci mně.. Vir se šíří více způsoby.. ani o tom nemusím vědět.. může se stát cokoli.. zavirované téma zde na foru napojene na váš server....

Doporučoval bych aby ste mi o bugách apod.. dali vědět.. Mužeme se Domluvit. A s firmou se virus pokusíme odstranit než znovu udeří.

zdůraznuji že o viru se nemusí nějákou dobu vědět. Jak říkám nejdřív si vás skopíruje, pak zničí.

Pokud budete chtít. Mohu vám sem virem obdařený soubor zaslat. Samozřejmě v ZIPU. (Doporučuji neextrahovat ani neotevírat, pokud jej budete chtít zaslat)

iGaara_  bylo by dobré o této konverzaci uvědomit Administratory serveru.

S pozdravem Martin Jánský.

Martin Janský

Adam653
Sponzor++

909 postů
668 reputace

IGN: Adam653
Od Adam653 » přes 7 let

Zdravím.

V tomto případě, ti pomůže kompletní reinstalace celého počítače, nebo se poradit s odborníkem na IT záležitosti.

⬐          ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶          ⬎

➳                      𝓟𝓻𝓸𝓯𝓲𝓵

➳   𝓔𝓶𝓪𝓲𝓵 : 𝚊𝚍𝚊𝚖𝟼𝟻𝟹@𝚖𝚒𝚗𝚒𝚌𝚛𝚊𝚏𝚝.𝚌𝚣

⬑           ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶         ⬎

batalanto
Hráč

14 postů
0 reputace

Ahoj,

jak říkám už nejde počítač, ten u se zhroutil.

vše už je na wifine proto už se na server nebudu připojovat. z duvodu infikace.

Jenom říkám že pokud by se vám se serverem něco dělo.. prosím uvědomte mě.

Může se jednat o ten virus. 

Já a moje firma.. by jsme ho rádi zkoumali.

S pozdraven Martin Janský

Martin Janský

tofonek
Sponzor

94 postů
2 reputace

IGN: tofonek
Od tofonek » přes 7 let

batalanto malá otázka jak můžeš k**** takový vir dostat to určitě jen tak na internetu nenajdeš nšbo jo ? a ty nemáš antivirus kdyě něco stahněš tak tobě antivirus neřekne že soubor který stahuješ že ma vir nechapu ps:omlouvam se za sprosta slova tím myslím *

tofonek
Sponzor

94 postů
2 reputace

IGN: tofonek
Od tofonek » přes 7 let

@batalanto nebo si na jiny pc jestli mas stahni eset smart premium presto muzes bloknout veškerou komunikaci pres wifi takze bis mohl zastavit tu marusku nebo co nevim na nas taky utocil vir na wifi a proste jsem ho vypnul :D ale nevim muzes to aspon skusit kdyztak ti poslu stranku na ktery jsou klice zdarma na eset

Adam653
Sponzor++

909 postů
668 reputace

IGN: Adam653
Od Adam653 » přes 7 let

@dane77 Vir se na internetu mohl objevit nedávno. Proto není v ATV zapsán. A tak dokáže touto kontrolou projít celkem snadno. Vir může dále infikovat hodně věcí. V dnešní době to může být snad už vše, co se dá připojit na Wi-Fi. A to co tady píšeš, je blbost. Znám Virus, který jsem měl dost dlouho dobu v PC, podával moje informace někomu z Ruska. Vir jsem odstranil tím, že jsem blocknul odesílání a příjem dat v ESETU, a prostě ho odstranil tlačítek Delete. Musel jsem to udělat do 6 sekund, poté se vir znova připojil, a začal informace zpracovávat dále. PC jsem poté celý reinstaloval, a díky zálohám dat, které dělám ručně, se to obešlo bez škod.

Tady se můžeš kouknout na soubory, které jsou již v datech ATV ESET.

http://www.virusradar.com/en/threat_encyclopaedia/?utm_source=Application&utm_medium=Application&utm_campaign=Virusinfo

⬐          ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶          ⬎

➳                      𝓟𝓻𝓸𝓯𝓲𝓵

➳   𝓔𝓶𝓪𝓲𝓵 : 𝚊𝚍𝚊𝚖𝟼𝟻𝟹@𝚖𝚒𝚗𝚒𝚌𝚛𝚊𝚏𝚝.𝚌𝚣

⬑           ⟵⟵⟵-- ⤂⤃ -- ⟶⟶⟶         ⬎